×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Vision nobbar nya turordningsregler

2011-11-07, Tidningenvision.se

Privattjänstemännens fackförbund ska förhandla om att ändra regeln ”sist in, först ut” vid uppsägningar. Vision håller fast vid att lagens regler ska gälla.

Facken och arbetsgivarna har sedan länge stridit om vad som ska gälla vid personalneddragningar. Svenskt Näringsliv vill att företagen ska kunna välja vilka som ska sägas upp, medan facken slagit vakt om att turordningsreglerna som skyddar dem med lång anställningstid.

Men nu har PTK, privattjänstemannafackens paraplyorganisation, öppnat för en förändring. Nästa år inleds förhandlingarna med Svenskt Näringsliv om ett nytt omställningsavtal. PTK vill att avtalet som nu ger fast anställda stöd vid uppsägningar också ska gälla för visstidsanställda och för personer som tvingas sluta på grund av sjukdom. I gengäld är man beredd att förhandla om att lätta på turordningsreglerna.

För Vision är det däremot inte aktuellt att förhandla om ändrade turordningsregler i ett centralt avtal.

– Det skiljer väldigt mycket mellan deras branscher och våra. Vi är inte i samma läge, det finns inget behov av ändrade regler och det förekommer inga påtryckningar om det heller, säger Mona Tapper, förhandlingschef i Vision.

Bakgrunden till PTK:s och Svenskt Näringslivs överenskommelse är en undersökning från i somras. Den visade att facken och arbetsgivarna lokalt kommit överens om att frångå turordningslistorna vid mer än hälften av alla personalneddragningar i företagen.

Vid neddragningar i kommuner och landsting gör Vision och arbetsgivarna också liknande överenskommelser, men då handlar det ofta om individuella pensionslösningar eller andra erbjudanden till de anställda som berörs. Så kallade lokala avtalsturlistor är inte alls lika vanligt som på den privata sidan.

– Absolut inte. Och vi har inga centrala avtal om turordning. För oss är det lagen som gäller, säger Mona Tapper.

Vilken betydelse har det om PTK och Svensk Näringsliv skriver ett avtal om ändrade turordningsregler? Kommer det att påverka avtalen för offentliganställda?

– Det går inte att dra några växlar på att det skulle ha någon sådan effekt. Det är för tidigt att säga, säger Mona Tapper.
 

Mårten Kierkegaard

marten.kierkegaard@vision.se

Artiklar

Illustration och foto: Jann Lipka

Nu kommer din nya robotkollega

Kommer robotarna att ta våra jobb? Får vi vara med och bestämma vad de ska göra? Frågorna är många när digitala kolleger ­börjar dyka upp på våra arbetsplatser. Vår undersökning visar att få är oroliga men många känner att de ­behöver mer utbildning.  2019-06-03

Kim Matulin har, trots handläggarroboten, mycket telefonkontakt och möten med de personer som söker försörjningsstöd. 
Foto: Jann Lipka

Maskinen handlägger – hon beslutar

Flera kommuner har infört robotar som hjälper till med ansökningar om försörjningsstöd. Socialsekreteraren Kim Matulin i Nacka, som jobbar med en, tycker den är ett bra redskap. Men hon är tveksam till att maskiner ska fatta beslut utan mänsklig inblandning.  2019-06-03

Foto:  Jann Lipka

Som en yxa i huvudet

Synrubbningar, illamående och glödgande ­huvudvärk. Att lämna jobbet i en hast och bädda ner sig i ett mörklagt sovrum tillhör vardagen för administratören Mari Lööv och över en miljon andra svenskar. Stress och bristande kunskap om migrän gör arbetslivet till en högriskfaktor.  2019-06-03

Foto: Brombergs

”I själva verket har vi gott om tid”

För att klara framtidens arbetsliv måste vi omvärdera tiden. Det är fullt möjligt menar Bodil Jönsson i sin nya bok Gott om tid. ”Det handlar om att ändra inställning till tiden. Att försöka se det som att tiden kommer till dig i stället för att den går.”  2019-06-03

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb