×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Svenska kyrkan vill driva äldreboende

2011-11-18, Tidningenvision.se

Svenska kyrkan har planer på att starta ett äldreboende i Sollentuna kommun.

Ett äldreboende som drivs i samarbete mellan Svenska kyrkan och Missionskyrkan. Det kan bli verklighet i Sollentuna, skriver Dagens Nyheter.

Roland Johansson, ledamot i Sollentunas kyrkonämnd, har undersökt möjligheterna i två och ett halvt års tid och han tycker att kyrkan är väl lämpad att driva äldreboende.

–För att kärleksbudskapet är det viktigaste för oss. För att vi är vana vid att arbeta med människor och har en humanistisk syn på vård. Och för att vi inte vill tjäna några pengar på äldre, säger han till Dagens Nyheter.

För ett år sedan fattade Kyrkomötet beslut om att församlingar får driva företag med anknytning till kyrkans grundläggande verksamhet, så länge syftet inte är att tjäna pengar.

Äldreboendet i Sollentuna skulle vara ett kooperativboende med 100 hyresrätter som skulle ligga i anslutning till kyrkan. Förhoppningen är att bygget ska komma igång 2013, förutsatt att det går lösa frågan om finansiering.

Projektet beräknas kosta 100 miljoner, men eftersom just seniorboende inte ligger i kyrkans grundläggande verksamhetsbeskrivning krävs ett lån.

Per Eckerdal som är biskop i Göteborgs stift tror att det kommer att bli vanligare med vård- och omsorgsverksamheter som drivs av Svenska kyrkan. Enligt honom handlar det om att praktisera den kristna människosynen.

–Det tror jag. Tittar man på Tyskland finns det gott om den typen av verksamheter och vi influeras precis som alla andra av övriga Europa. Men det ska finansieras med skattemedel på samma sätt som vårdverksamhet finansieras i dag, säger Per Eckerdal till Dagens Nyheter.

Sabina Fabrizi

sabina.fabrizi@vision.se

Artiklar

Illustration: Marie Åhfeldt

Kolla kommunernas löner

Var är snittlönen för IT-tekniker, enhetschefer och skoladministratörer högst? Tidningen Vision har sammanställt en lönekarta med medellönerna i samtliga kommuner i 23 yrken. Dra och klicka i kartbilden för att se snittlönerna i din kommun, eller välj yrkestabell under kartan.  2019-04-12

Sju skäl att gå till jobbet

Att pollinera, ordna rent dricksvatten eller ta emot 1 300 besök i månaden. Arbetsglädje kan till och med vara en begravning. Möt sju personer som drivs av att göra nytta för oss andra.  2019-04-11

Mats Erkers vill börja planera för sin pension, men har svårt att få veta hur hög tjänstepensionen blir. ”Då det handlar om en framförhandlad löneförmån så är det ju ganska allvarligt att jag inte får besked”, säger han. Foto: Rickard Kilström

Svårt planera för pension

Anställda i kommuner och regioner kan ha svårt att få veta hur stor deras tjänstepension kommer att bli. Orsaken är att uppgifterna som ligger till grund för den pensionsprognos som var och en kan göra på webbplatsen minpension.se inte alltid är fullständiga.  2019-04-09

”Det här gör att vi känner oss mer motiverade och uppskattade”, säger den medicinska vårdadministratören Inger Lindblad. Foto: Alexander Von Sydow

Tillägg ska locka folk

De medicinska vårdadministratörerna på akutkliniken på universitetssjukhuset i Örebro har två tuffa somrar bakom sig. Orsaken är brist på vikarier.  2019-04-09

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb