×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Svenska kyrkan vill driva äldreboende

2011-11-18, Tidningenvision.se

Svenska kyrkan har planer på att starta ett äldreboende i Sollentuna kommun.

Ett äldreboende som drivs i samarbete mellan Svenska kyrkan och Missionskyrkan. Det kan bli verklighet i Sollentuna, skriver Dagens Nyheter.

Roland Johansson, ledamot i Sollentunas kyrkonämnd, har undersökt möjligheterna i två och ett halvt års tid och han tycker att kyrkan är väl lämpad att driva äldreboende.

–För att kärleksbudskapet är det viktigaste för oss. För att vi är vana vid att arbeta med människor och har en humanistisk syn på vård. Och för att vi inte vill tjäna några pengar på äldre, säger han till Dagens Nyheter.

För ett år sedan fattade Kyrkomötet beslut om att församlingar får driva företag med anknytning till kyrkans grundläggande verksamhet, så länge syftet inte är att tjäna pengar.

Äldreboendet i Sollentuna skulle vara ett kooperativboende med 100 hyresrätter som skulle ligga i anslutning till kyrkan. Förhoppningen är att bygget ska komma igång 2013, förutsatt att det går lösa frågan om finansiering.

Projektet beräknas kosta 100 miljoner, men eftersom just seniorboende inte ligger i kyrkans grundläggande verksamhetsbeskrivning krävs ett lån.

Per Eckerdal som är biskop i Göteborgs stift tror att det kommer att bli vanligare med vård- och omsorgsverksamheter som drivs av Svenska kyrkan. Enligt honom handlar det om att praktisera den kristna människosynen.

–Det tror jag. Tittar man på Tyskland finns det gott om den typen av verksamheter och vi influeras precis som alla andra av övriga Europa. Men det ska finansieras med skattemedel på samma sätt som vårdverksamhet finansieras i dag, säger Per Eckerdal till Dagens Nyheter.

Sabina Fabrizi

sabina.fabrizi@vision.se

Artiklar

Att ha en arbetsgivare som är flexibel och förstående gör det möjligt för trebarnspappan Ernesto Garzón att arbeta heltid. Foto: Rickard Kilström

Hämta, lämna, hinna, orka...

Tre av fyra tycker att det är stressigt att få ihop kraven på jobbet med att vara förälder. De flesta får ingen avlastning vid vab och för många som gått ner på deltid är det bara lönen som krympt, inte mängden arbete. Det visar Tidningen Visions undersökning.  2019-08-19

Nicole Areskoug har en arbetsgivare som är mycket positiv till att anställa småbarnsföräldrar. Här är hon och dottern på en pick-nick tillsammans med brukare och kolleger. Foto: André de Loisted

Nu funkar heltid för Nicole

Nicole Areskoug kan oftast anpassa sina arbetstider efter dotterns sovtider och bestämmer själv om hon ska jobba hemifrån eller vara på kontoret. Det är några av de saker som bolaget God assistans syd infört för att bli föräldravänliga.  2019-08-19

Under åren på hög­stadiet i hemstaden Kalmar började Lena Hallengren se orätt­visorna i samhället. Därför engagerade 
hon sig politiskt. Foto: Marc Femenia

Hon vill laga skyddsnäten

Socialminister Lena Hallengren (S) står inför stora utmaningar. I glappen mellan välfärdssystemen faller både unga som mår dåligt och psykiskt sjuka ner och bristen på resurser gör att anställda flyr socialtjänsten eller bränns ut.  2019-08-19

Foto: Privat.

Hur flyttar man en kyrka?

Fem frågor till Tommy Stridsman fastighets- och kyrkogårdschef i Kiruna pastorat.  2019-08-19

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb