×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Svenska kyrkan vill driva äldreboende

2011-11-18, Tidningenvision.se

Svenska kyrkan har planer på att starta ett äldreboende i Sollentuna kommun.

Ett äldreboende som drivs i samarbete mellan Svenska kyrkan och Missionskyrkan. Det kan bli verklighet i Sollentuna, skriver Dagens Nyheter.

Roland Johansson, ledamot i Sollentunas kyrkonämnd, har undersökt möjligheterna i två och ett halvt års tid och han tycker att kyrkan är väl lämpad att driva äldreboende.

–För att kärleksbudskapet är det viktigaste för oss. För att vi är vana vid att arbeta med människor och har en humanistisk syn på vård. Och för att vi inte vill tjäna några pengar på äldre, säger han till Dagens Nyheter.

För ett år sedan fattade Kyrkomötet beslut om att församlingar får driva företag med anknytning till kyrkans grundläggande verksamhet, så länge syftet inte är att tjäna pengar.

Äldreboendet i Sollentuna skulle vara ett kooperativboende med 100 hyresrätter som skulle ligga i anslutning till kyrkan. Förhoppningen är att bygget ska komma igång 2013, förutsatt att det går lösa frågan om finansiering.

Projektet beräknas kosta 100 miljoner, men eftersom just seniorboende inte ligger i kyrkans grundläggande verksamhetsbeskrivning krävs ett lån.

Per Eckerdal som är biskop i Göteborgs stift tror att det kommer att bli vanligare med vård- och omsorgsverksamheter som drivs av Svenska kyrkan. Enligt honom handlar det om att praktisera den kristna människosynen.

–Det tror jag. Tittar man på Tyskland finns det gott om den typen av verksamheter och vi influeras precis som alla andra av övriga Europa. Men det ska finansieras med skattemedel på samma sätt som vårdverksamhet finansieras i dag, säger Per Eckerdal till Dagens Nyheter.

Sabina Fabrizi

sabina.fabrizi@vision.se

Artiklar

Illustration och foto: Jann Lipka

Nu kommer din nya robotkollega

Kommer robotarna att ta våra jobb? Får vi vara med och bestämma vad de ska göra? Frågorna är många när digitala kolleger ­börjar dyka upp på våra arbetsplatser. Vår undersökning visar att få är oroliga men många känner att de ­behöver mer utbildning.  2019-06-03

Kim Matulin har, trots handläggarroboten, mycket telefonkontakt och möten med de personer som söker försörjningsstöd. 
Foto: Jann Lipka

Maskinen handlägger – hon beslutar

Flera kommuner har infört robotar som hjälper till med ansökningar om försörjningsstöd. Socialsekreteraren Kim Matulin i Nacka, som jobbar med en, tycker den är ett bra redskap. Men hon är tveksam till att maskiner ska fatta beslut utan mänsklig inblandning.  2019-06-03

Foto:  Jann Lipka

Som en yxa i huvudet

Synrubbningar, illamående och glödgande ­huvudvärk. Att lämna jobbet i en hast och bädda ner sig i ett mörklagt sovrum tillhör vardagen för administratören Mari Lööv och över en miljon andra svenskar. Stress och bristande kunskap om migrän gör arbetslivet till en högriskfaktor.  2019-06-03

Foto: Brombergs

”I själva verket har vi gott om tid”

För att klara framtidens arbetsliv måste vi omvärdera tiden. Det är fullt möjligt menar Bodil Jönsson i sin nya bok Gott om tid. ”Det handlar om att ändra inställning till tiden. Att försöka se det som att tiden kommer till dig i stället för att den går.”  2019-06-03

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb