×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten. Jag kan också betala via autogiro, Kivra eller e-faktura.

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Stora vinster i bostadsbolagen

2011-11-02, Tidningenvision.se

De kommunala bostadsbolagen gör stora vinster, och går betydligt bättre än andra kommunala förvaltningar. I genomsnitt tjänar de 1 000 kronor per lägenhet och år. Allra störst var vinsten i Lunds bostadsbolag.

Tidningen Hem och Hyra har låtit företaget Stella Borealis granska de 50 största kommunala bostadsbolagens årsredovisningar.
Bolagen ägs av medborgarna och har inte som främsta syfte att tjäna pengar. Ändå är vinsterna stora, betydligt bättre än andra kommunala förvaltningar. I snitt tjänar bolagen 1 000 kronor per lägenhet och år.

Vinsterna har visserligen sjunkit kraftigt jämfört med för två år sedan. En förklaring är en stor satsning på underhåll som pågår för fullt över hela landet.

LKF i Lund drar in allra mest pengar. Förra året var vinsten över 10 000 kronor per lägenhet. Totalt hamnade bolagets resultat för 2010 på 100 miljoner kronor.
 
– Förra året delade vi bara ut 3,4 miljoner till ägarna, det vill säga kommunen, så i princip alla pengar stannar i bolaget. Till skillnad från många andra bolag bygger vi mycket nytt och det kostar pengar, säger LKFs vd Peter Mellvé, till Hem och Hyra.

Så mycket tjänade bostadsbolagen per lägenhet 2010 (kronor)
 

1LKF, Lund10 498
2Sollentunahem7 806
3Stångåstaden, Linköping7 633
4Huge, Huddinge6 040
5Bostaden i Umeå5 547Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Fick du bara korvören i löneförhöjning? Illustration: Marie Åhfeldt

Här är regionerna som betalar bäst

Var har medicinska sekreterare och drifttekniker högst medellön? Klicka på valfri region på kartan för att se snittlönerna för 13 olika yrken. Eller välj yrke i tabellen under kartan.  2019-03-03

Allt fler och mer avancerade arbetsuppgifter medför stort ansvar 
för telefonisten Marita Irani, som menar att lönen inte har hängt med. Foto: Marlin Johansson

Proffs på bemötande får lägst lön

Receptionister och telefonister är den grupp som har lägst lön av alla i Tidningen Visions kartläggning. Dessutom har löneutvecklingen varit låg, trots att yrket blivit mer avancerat.  2019-03-02

Kolla kommunernas löner

Var är snittlönen för IT-tekniker, enhetschefer och skoladministratörer högst? Tidningen Vision har sammanställt en lönekarta med medellönerna i samtliga kommuner i 23 yrken. Dra och klicka i kartbilden för att se snittlönerna i din kommun, eller välj yrkestabell under kartan.  2019-03-01

Nathalie Nylén drömmer om att vara helt självförsörjande om tio år. I dag har hon får, grisar, höns och odlar rotfrukter och grönsaker. Foto: Sören Andersson

Lämnar stadens hets

En våg sveper över landet i klimatångestens spår: många väljer bort övertidstimmar och konsumtionshets för att satsa på ett lugnare liv med självhus­hållning på landet. Möt två före detta kommun­anställda som helt ställt om sina liv.  2019-03-01

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb