×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Märkte inte att tavlan var borta – på 23 år

2011-11-09, Tidningenvision.se

En stulen Carl Larsson-tavla värderad till tre miljoner kronor har dykt upp på auktionsfirman Bukowskis. När de kontaktade ägaren till tavlan – Norrköpings kommun – hade de inte märkt att den varit borta de senaste 23 åren.

Carl Larsson-tavlan, som är märkt med ”Norrköpings Konstmuseum”, lämnades nyligen in på Bukowskis av en konstsamlare för försäljning. När auktionsfirman insåg att den var stulen kontaktade de både polisen och Norrköpings kommun. Målningen ska ha försvunnit 1988.

”Tavlan försvann utan att någon upptäckte det och ingen polisanmälan har man kunnat hitta heller. Kommunen har varit helt ovetande om försvinnandet ända tills nu när Bukowskis tagit kontakt med oss” skriver Karin Johansson (C), som sitter i kommunstyrelsen, på sin blogg.

Polisens utredning visar att konstsamlaren som lämnat in tavlan köpt den i god tro. Norrköpings kommun har därför ingen laglig rätt att få tillbaka den och nu kan den alltså komma att säljas till högstbjudande.

-Vi är först och främst glada att tavlan är återfunnen. Vi är tacksamma för den information vi fått från Bukowskis. Vi kommer att kontakta säljaren direkt för att vädja om att återfå tavlan till Norrköpings Konstmuseum, säger Eva Andersson (S), kommunalråd, i ett pressmeddelande.

Karin Johansson skriver på sin blogg att kommunen inte ska lägga pengar på att försöka köpa tillbaka målningen.

Carl Larsson målade tavlan 1904 och den donerades till konstmuseet 1920. Den heter ”Karin skalar äpplen”.
”I det här fallet är det nog bara att bita i det sura äpplet och konstatera att kommunen bokstavligen gjort en tavla och då är det bara att stå sitt kast” skriver Johansson.
 
 

Artiklar

Illustration och foto: Jann Lipka

Nu kommer din nya robotkollega

Kommer robotarna att ta våra jobb? Får vi vara med och bestämma vad de ska göra? Frågorna är många när digitala kolleger ­börjar dyka upp på våra arbetsplatser. Vår undersökning visar att få är oroliga men många känner att de ­behöver mer utbildning.  2019-06-03

Kim Matulin har, trots handläggarroboten, mycket telefonkontakt och möten med de personer som söker försörjningsstöd. 
Foto: Jann Lipka

Maskinen handlägger – hon beslutar

Flera kommuner har infört robotar som hjälper till med ansökningar om försörjningsstöd. Socialsekreteraren Kim Matulin i Nacka, som jobbar med en, tycker den är ett bra redskap. Men hon är tveksam till att maskiner ska fatta beslut utan mänsklig inblandning.  2019-06-03

Foto:  Jann Lipka

Som en yxa i huvudet

Synrubbningar, illamående och glödgande ­huvudvärk. Att lämna jobbet i en hast och bädda ner sig i ett mörklagt sovrum tillhör vardagen för administratören Mari Lööv och över en miljon andra svenskar. Stress och bristande kunskap om migrän gör arbetslivet till en högriskfaktor.  2019-06-03

Foto: Brombergs

”I själva verket har vi gott om tid”

För att klara framtidens arbetsliv måste vi omvärdera tiden. Det är fullt möjligt menar Bodil Jönsson i sin nya bok Gott om tid. ”Det handlar om att ändra inställning till tiden. Att försöka se det som att tiden kommer till dig i stället för att den går.”  2019-06-03

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb