×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Lediga klämdagar kan ryka i Haninge

2011-11-29, Tidningenvision.se

Haninge kommun vill ta bort alla klämdagar och de kortare arbetsdagar som gällt inför vissa röda dagar. Beslutet skulle tas i går men sköts upp efter fackliga protester.

–Medlemmarna är besvikna och förbannade, säger Sven-Olof Kjörling, avdelningsordförande för Vision i Haninge som också nämner att friskvårdstimmen för anställda nyligen tagits bort i Haninge.

Sedan 1970-talet har all personal i Haninge kommun haft ledigt ett antal klämdagar. De anställda har även haft rätt till kortare arbetsdagar vissa dagar före röd dag. Ett normalt år har det handlar om två heldagar och 2-4 dagar där anställda antingen får sluta klockan 12 eller klockan 15. Förmånen är, enligt kommunledningen, en ensidig arbetsgivarförmån.

Nu vill dock den politiska ledningen i Haninge dra in förmånen. Anledningen är främst ekonomiskt. Enligt kommunen förloras drygt 22 miljoner i produktionsbortfall på den uteblivna arbetstiden.

Flera fackförbund har reagerat på kommunens förslag och lyckats skjuta upp beslut i frågan. Nu ska förmånen i stället behandlas på nästa kommunstyrelsemöte den 13 december. Innan dess ska frågan förhandlas mellan kommunen och de fackliga organisationerna. Sven-Olof Kjörling är också tveksam till om det verkligen är en så kallad ensidig arbetsgivarförmån. Just nu undersöks om det finns något äldre, skrivet avtal.

P-H Magnusson, HR-direktör i Haninge, ser däremot inga tveksamheter.
–Den här förmånen är inte kollektivavtalsreglerad, det är en ensidig arbetsgivarutfästelse från kommunstyrelsen. Och nu väljer man att inte fortsätta med det här, säger han.

 

Oscar Magnusson

oscar.magnusson@sktf.se

Artiklar

Illustration och foto: Jann Lipka

Nu kommer din nya robotkollega

Kommer robotarna att ta våra jobb? Får vi vara med och bestämma vad de ska göra? Frågorna är många när digitala kolleger ­börjar dyka upp på våra arbetsplatser. Vår undersökning visar att få är oroliga men många känner att de ­behöver mer utbildning.  2019-06-03

Kim Matulin har, trots handläggarroboten, mycket telefonkontakt och möten med de personer som söker försörjningsstöd. 
Foto: Jann Lipka

Maskinen handlägger – hon beslutar

Flera kommuner har infört robotar som hjälper till med ansökningar om försörjningsstöd. Socialsekreteraren Kim Matulin i Nacka, som jobbar med en, tycker den är ett bra redskap. Men hon är tveksam till att maskiner ska fatta beslut utan mänsklig inblandning.  2019-06-03

Foto:  Jann Lipka

Som en yxa i huvudet

Synrubbningar, illamående och glödgande ­huvudvärk. Att lämna jobbet i en hast och bädda ner sig i ett mörklagt sovrum tillhör vardagen för administratören Mari Lööv och över en miljon andra svenskar. Stress och bristande kunskap om migrän gör arbetslivet till en högriskfaktor.  2019-06-03

Foto: Brombergs

”I själva verket har vi gott om tid”

För att klara framtidens arbetsliv måste vi omvärdera tiden. Det är fullt möjligt menar Bodil Jönsson i sin nya bok Gott om tid. ”Det handlar om att ändra inställning till tiden. Att försöka se det som att tiden kommer till dig i stället för att den går.”  2019-06-03

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb