×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Kommunchef olagligt anställd som konsult

2011-11-04, Tidningenvision.se

Kommunchefen i Strängnäs ska under två år ha arbetat olagligt med kommunledningens kännedom.

Strängnäs kommun har i två år haft en kommunchef som varit olagligt anställd, skriver Strengnäs Tidning.

Den nya kommunchefen Peter Lundberg ersatte hösten 2009 sin företrädare Jan Heimdahl som blivit av med jobbet.

Lösningen skulle vara tillfällig, och rekryteringen av en ny kommunchef beräknades ta fyra månader. Därför engagerades Peter Lundberg som konsult.

Han har nu arbetat i drygt två år som konsult, trots att tjänsten aldrig upphandlats.

Lagen säger att konsulttjänster måste upphandlas om de överstiger ett värde av 287 000 kronor under ett år. Sedan 2009 har kommunchefen fakturerat kommunen 2 530 000 kronor exklusive moms.

–Konkurrensverket ser allvarligt på otillåtna direktupphandlingar, säger Anette Eriksson på Konkurrensverket till Strengnäs Tidning.

Peter Lundberg har återigen fått sitt uppdrag förlängt och kommer nu att anställas. Enligt tidningen ska kommunledningen ha känt till att han arbetat olagligt under lång tid, något som förnekas av kommunalrådet Jens Persson (C).

–Det kan jag inte svara på. Exakt hur de turerna gått vet jag inte, säger Jens Persson till Strengnäs Tidning.

Det motsägs av kommunens upphandlingsansvariga Christina Larsson.

–Jag påpekade redan förra hösten att man måste upphandla eller anställa. Att Jens Persson inte skulle känna till det här känns helt bisarrt, säger hon till Strengnäs Tidning.

Sabina Fabrizi

sabina.fabrizi@vision.se

Artiklar

Illustration och foto: Jann Lipka

Nu kommer din nya robotkollega

Kommer robotarna att ta våra jobb? Får vi vara med och bestämma vad de ska göra? Frågorna är många när digitala kolleger ­börjar dyka upp på våra arbetsplatser. Vår undersökning visar att få är oroliga men många känner att de ­behöver mer utbildning.  2019-06-03

Kim Matulin har, trots handläggarroboten, mycket telefonkontakt och möten med de personer som söker försörjningsstöd. 
Foto: Jann Lipka

Maskinen handlägger – hon beslutar

Flera kommuner har infört robotar som hjälper till med ansökningar om försörjningsstöd. Socialsekreteraren Kim Matulin i Nacka, som jobbar med en, tycker den är ett bra redskap. Men hon är tveksam till att maskiner ska fatta beslut utan mänsklig inblandning.  2019-06-03

Foto:  Jann Lipka

Som en yxa i huvudet

Synrubbningar, illamående och glödgande ­huvudvärk. Att lämna jobbet i en hast och bädda ner sig i ett mörklagt sovrum tillhör vardagen för administratören Mari Lööv och över en miljon andra svenskar. Stress och bristande kunskap om migrän gör arbetslivet till en högriskfaktor.  2019-06-03

Foto: Brombergs

”I själva verket har vi gott om tid”

För att klara framtidens arbetsliv måste vi omvärdera tiden. Det är fullt möjligt menar Bodil Jönsson i sin nya bok Gott om tid. ”Det handlar om att ändra inställning till tiden. Att försöka se det som att tiden kommer till dig i stället för att den går.”  2019-06-03

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb