×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten. Jag kan också betala via autogiro, Kivra eller e-faktura.

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Kommunchef olagligt anställd som konsult

2011-11-04, Tidningenvision.se

Kommunchefen i Strängnäs ska under två år ha arbetat olagligt med kommunledningens kännedom.

Strängnäs kommun har i två år haft en kommunchef som varit olagligt anställd, skriver Strengnäs Tidning.

Den nya kommunchefen Peter Lundberg ersatte hösten 2009 sin företrädare Jan Heimdahl som blivit av med jobbet.

Lösningen skulle vara tillfällig, och rekryteringen av en ny kommunchef beräknades ta fyra månader. Därför engagerades Peter Lundberg som konsult.

Han har nu arbetat i drygt två år som konsult, trots att tjänsten aldrig upphandlats.

Lagen säger att konsulttjänster måste upphandlas om de överstiger ett värde av 287 000 kronor under ett år. Sedan 2009 har kommunchefen fakturerat kommunen 2 530 000 kronor exklusive moms.

–Konkurrensverket ser allvarligt på otillåtna direktupphandlingar, säger Anette Eriksson på Konkurrensverket till Strengnäs Tidning.

Peter Lundberg har återigen fått sitt uppdrag förlängt och kommer nu att anställas. Enligt tidningen ska kommunledningen ha känt till att han arbetat olagligt under lång tid, något som förnekas av kommunalrådet Jens Persson (C).

–Det kan jag inte svara på. Exakt hur de turerna gått vet jag inte, säger Jens Persson till Strengnäs Tidning.

Det motsägs av kommunens upphandlingsansvariga Christina Larsson.

–Jag påpekade redan förra hösten att man måste upphandla eller anställa. Att Jens Persson inte skulle känna till det här känns helt bisarrt, säger hon till Strengnäs Tidning.

Sabina Fabrizi

sabina.fabrizi@vision.se

Artiklar

Fick du bara korvören i löneförhöjning? Illustration: Marie Åhfeldt

Här är regionerna som betalar bäst

Var har medicinska sekreterare och drifttekniker högst medellön? Klicka på valfri region på kartan för att se snittlönerna för 13 olika yrken. Eller välj yrke i tabellen under kartan.  2019-03-03

Allt fler och mer avancerade arbetsuppgifter medför stort ansvar 
för telefonisten Marita Irani, som menar att lönen inte har hängt med. Foto: Marlin Johansson

Proffs på bemötande får lägst lön

Receptionister och telefonister är den grupp som har lägst lön av alla i Tidningen Visions kartläggning. Dessutom har löneutvecklingen varit låg, trots att yrket blivit mer avancerat.  2019-03-02

Kolla kommunernas löner

Var är snittlönen för IT-tekniker, enhetschefer och skoladministratörer högst? Tidningen Vision har sammanställt en lönekarta med medellönerna i samtliga kommuner i 23 yrken. Dra och klicka i kartbilden för att se snittlönerna i din kommun, eller välj yrkestabell under kartan.  2019-03-01

Nathalie Nylén drömmer om att vara helt självförsörjande om tio år. I dag har hon får, grisar, höns och odlar rotfrukter och grönsaker. Foto: Sören Andersson

Lämnar stadens hets

En våg sveper över landet i klimatångestens spår: många väljer bort övertidstimmar och konsumtionshets för att satsa på ett lugnare liv med självhus­hållning på landet. Möt två före detta kommun­anställda som helt ställt om sina liv.  2019-03-01

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb