×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten. Jag kan också betala via autogiro, Kivra eller e-faktura.

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Datorhaveri lamslår Nacka kommun

2011-11-29, Tidningenvision.se

Det stora datorhaveriet som drabbat bland annat Apoteket, Socialstyrelsen och Bilprovningen slår också hårt mot Nacka kommun. Byggen har fått stoppas och kommunen kan inte betala ut socialbidrag.

Datorhaveriet hos IT-leverantören Tieto gör att Nacka kommun fått klara sig helt utan datorer och e-post sedan i fredags kväll. Något som kommunikationsdirektören Ann-Sofie Mårtensson aldrig varit med om tidigare.

–Kontakten med omvärlden och medarbetarna går nu helt via telefon och vi kommunicerar också via Facebook. Vi har i dagsläget inte fått någon prognos på när vi kan vara igång.

Vilken är den allvarligaste konsekvensen hittills?

–Det är flera av våra byggen som måste ligga nere, bland annat på grund av säkerhetsskäl, eftersom vi inte kommer åt grundläggande dokument.

Även socialtjänsten har drabbats eftersom man bland annat inte kan betala ut socialbidrag till klienter. Vården och omsorgen fungerar däremot enligt Ann-Sofie Mårtensson. Kommunen har dock tvingats ta in personal från bemanningsföretag för att klara omsorgen.

– Vi säkrar naturligtvis upp att det inte ska leda till någon fara för liv och hälsa. Våra medborgare får den vård och omsorg de behöver, det är mest det administrativa, som arbetsscheman och liknande som vi tvingas lösa på andra sätt, säger hon.

Datorhaveriet inträffade den 25 november, på avlöningsdagen. Men enligt Ann-Sofie Mårtensson hann alla löner betalas ut.
Vid lunchtid på tisdagen låg alla datasystem fortfarande nere och kommunen hade ännu inte fått någon prognos på när de skulle fungera igen. Mitt i krisen försöker kommunen lösa den allvarliga situationen så gott det går. Senare kan det bli aktuellt att kräva skadestånd eller annan ersättning av leverantören Tieto.

–Det här leder naturligtvis till kostnadsökningar på olika sätt. Allt det får vi sammanställa och ta en diskussion om senare utifrån hur avtalen ser ut, säger Ann-Sofie Mårtensson.
 

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Fick du bara korvören i löneförhöjning? Illustration: Marie Åhfeldt

Här är regionerna som betalar bäst

Var har medicinska sekreterare och drifttekniker högst medellön? Klicka på valfri region på kartan för att se snittlönerna för 13 olika yrken. Eller välj yrke i tabellen under kartan.  2019-03-03

Allt fler och mer avancerade arbetsuppgifter medför stort ansvar 
för telefonisten Marita Irani, som menar att lönen inte har hängt med. Foto: Marlin Johansson

Proffs på bemötande får lägst lön

Receptionister och telefonister är den grupp som har lägst lön av alla i Tidningen Visions kartläggning. Dessutom har löneutvecklingen varit låg, trots att yrket blivit mer avancerat.  2019-03-02

Kolla kommunernas löner

Var är snittlönen för IT-tekniker, enhetschefer och skoladministratörer högst? Tidningen Vision har sammanställt en lönekarta med medellönerna i samtliga kommuner i 23 yrken. Dra och klicka i kartbilden för att se snittlönerna i din kommun, eller välj yrkestabell under kartan.  2019-03-01

Nathalie Nylén drömmer om att vara helt självförsörjande om tio år. I dag har hon får, grisar, höns och odlar rotfrukter och grönsaker. Foto: Sören Andersson

Lämnar stadens hets

En våg sveper över landet i klimatångestens spår: många väljer bort övertidstimmar och konsumtionshets för att satsa på ett lugnare liv med självhus­hållning på landet. Möt två före detta kommun­anställda som helt ställt om sina liv.  2019-03-01

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb