×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Datorhaveri lamslår Nacka kommun

2011-11-29, Tidningenvision.se

Det stora datorhaveriet som drabbat bland annat Apoteket, Socialstyrelsen och Bilprovningen slår också hårt mot Nacka kommun. Byggen har fått stoppas och kommunen kan inte betala ut socialbidrag.

Datorhaveriet hos IT-leverantören Tieto gör att Nacka kommun fått klara sig helt utan datorer och e-post sedan i fredags kväll. Något som kommunikationsdirektören Ann-Sofie Mårtensson aldrig varit med om tidigare.

–Kontakten med omvärlden och medarbetarna går nu helt via telefon och vi kommunicerar också via Facebook. Vi har i dagsläget inte fått någon prognos på när vi kan vara igång.

Vilken är den allvarligaste konsekvensen hittills?

–Det är flera av våra byggen som måste ligga nere, bland annat på grund av säkerhetsskäl, eftersom vi inte kommer åt grundläggande dokument.

Även socialtjänsten har drabbats eftersom man bland annat inte kan betala ut socialbidrag till klienter. Vården och omsorgen fungerar däremot enligt Ann-Sofie Mårtensson. Kommunen har dock tvingats ta in personal från bemanningsföretag för att klara omsorgen.

– Vi säkrar naturligtvis upp att det inte ska leda till någon fara för liv och hälsa. Våra medborgare får den vård och omsorg de behöver, det är mest det administrativa, som arbetsscheman och liknande som vi tvingas lösa på andra sätt, säger hon.

Datorhaveriet inträffade den 25 november, på avlöningsdagen. Men enligt Ann-Sofie Mårtensson hann alla löner betalas ut.
Vid lunchtid på tisdagen låg alla datasystem fortfarande nere och kommunen hade ännu inte fått någon prognos på när de skulle fungera igen. Mitt i krisen försöker kommunen lösa den allvarliga situationen så gott det går. Senare kan det bli aktuellt att kräva skadestånd eller annan ersättning av leverantören Tieto.

–Det här leder naturligtvis till kostnadsökningar på olika sätt. Allt det får vi sammanställa och ta en diskussion om senare utifrån hur avtalen ser ut, säger Ann-Sofie Mårtensson.
 

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Illustration och foto: Jann Lipka

Nu kommer din nya robotkollega

Kommer robotarna att ta våra jobb? Får vi vara med och bestämma vad de ska göra? Frågorna är många när digitala kolleger ­börjar dyka upp på våra arbetsplatser. Vår undersökning visar att få är oroliga men många känner att de ­behöver mer utbildning.  2019-06-03

Kim Matulin har, trots handläggarroboten, mycket telefonkontakt och möten med de personer som söker försörjningsstöd. 
Foto: Jann Lipka

Maskinen handlägger – hon beslutar

Flera kommuner har infört robotar som hjälper till med ansökningar om försörjningsstöd. Socialsekreteraren Kim Matulin i Nacka, som jobbar med en, tycker den är ett bra redskap. Men hon är tveksam till att maskiner ska fatta beslut utan mänsklig inblandning.  2019-06-03

Foto:  Jann Lipka

Som en yxa i huvudet

Synrubbningar, illamående och glödgande ­huvudvärk. Att lämna jobbet i en hast och bädda ner sig i ett mörklagt sovrum tillhör vardagen för administratören Mari Lööv och över en miljon andra svenskar. Stress och bristande kunskap om migrän gör arbetslivet till en högriskfaktor.  2019-06-03

Foto: Brombergs

”I själva verket har vi gott om tid”

För att klara framtidens arbetsliv måste vi omvärdera tiden. Det är fullt möjligt menar Bodil Jönsson i sin nya bok Gott om tid. ”Det handlar om att ändra inställning till tiden. Att försöka se det som att tiden kommer till dig i stället för att den går.”  2019-06-03

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb