×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten. Jag kan också betala via autogiro, Kivra eller e-faktura.

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Bristfällig upphandling bakom vårdskandaler

2011-11-21, Tidningenvision.se

Det finns ett samband mellan skandalerna i äldreomsorgen och bristerna i den offentliga upphandlingen. Det konstaterar Anders Wijkman, särskild utredare för Upphandlingsutredningen.

”På jakt efter den goda affären – analys av erfarenheter av den offentliga upphandlingen”. Det är namnet på det delbetänkande som Upphandlingsutredningen i dag lämnar över till regeringen.

Uppdraget har varit att utvärdera regelsystemen kring den offentliga upphandlingen som varje år beräknas omsätta mellan 480 och 580 miljarder kronor. Hur kan man tillgodose de offentliga verksamheternas och medborgarnas behov av varor och tjänster av goda kvalitet till lägsta möjliga kostnad, lyder den springande frågan.

Utredningen pekar på en rad allvarliga brister. Till exempel att många myndigheter saknar den kunskap, affärsstrategi och förhandlingsteknik som krävs för att göra goda upphandlingar.

Problemen är också omfattande när det gäller uppföljning av upphandlade kontrakt, skriver Anders Wijkman och utredningens sekreterare Åsa Edman i en debattartikel i Dagens Nyheter och hänvisar till de omskrivna bristerna i Stockholms äldreomsorg.

En enkät som utredningen har gjort, visar att bara en fjärdedel av de myndigheter som har svarat gör regelbundna uppföljningar.  

Utan noggranna kontroller kan mindre nogräknade företag tämligen riskfritt avvika från utlovad kvalitet för att tjäna mer pengar. Avsaknaden av uppföljningar minskar också företagens intresse för att satsa på miljöanpassad och socialt ansvarstagande produktion, konstaterar Wijkman och Edman.

De skriver vidare att både myndigheter och leverantörer upplever att dagens regelverk låser parterna. Utredningen slår därför ett slag ett ökat utrymme för förhandling och dialog under former som gör att principerna för likabehandling respekteras.
 

Niklas Lindstedt

niklas.lindstedt@vision.se

Artiklar

Fick du bara korvören i löneförhöjning? Illustration: Marie Åhfeldt

Här är regionerna som betalar bäst

Var har medicinska sekreterare och drifttekniker högst medellön? Klicka på valfri region på kartan för att se snittlönerna för 13 olika yrken. Eller välj yrke i tabellen under kartan.  2019-03-03

Allt fler och mer avancerade arbetsuppgifter medför stort ansvar 
för telefonisten Marita Irani, som menar att lönen inte har hängt med. Foto: Marlin Johansson

Proffs på bemötande får lägst lön

Receptionister och telefonister är den grupp som har lägst lön av alla i Tidningen Visions kartläggning. Dessutom har löneutvecklingen varit låg, trots att yrket blivit mer avancerat.  2019-03-02

Kolla kommunernas löner

Var är snittlönen för IT-tekniker, enhetschefer och skoladministratörer högst? Tidningen Vision har sammanställt en lönekarta med medellönerna i samtliga kommuner i 23 yrken. Dra och klicka i kartbilden för att se snittlönerna i din kommun, eller välj yrkestabell under kartan.  2019-03-01

Nathalie Nylén drömmer om att vara helt självförsörjande om tio år. I dag har hon får, grisar, höns och odlar rotfrukter och grönsaker. Foto: Sören Andersson

Lämnar stadens hets

En våg sveper över landet i klimatångestens spår: många väljer bort övertidstimmar och konsumtionshets för att satsa på ett lugnare liv med självhus­hållning på landet. Möt två före detta kommun­anställda som helt ställt om sina liv.  2019-03-01

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb