×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Bristfällig upphandling bakom vårdskandaler

2011-11-21, Tidningenvision.se

Det finns ett samband mellan skandalerna i äldreomsorgen och bristerna i den offentliga upphandlingen. Det konstaterar Anders Wijkman, särskild utredare för Upphandlingsutredningen.

”På jakt efter den goda affären – analys av erfarenheter av den offentliga upphandlingen”. Det är namnet på det delbetänkande som Upphandlingsutredningen i dag lämnar över till regeringen.

Uppdraget har varit att utvärdera regelsystemen kring den offentliga upphandlingen som varje år beräknas omsätta mellan 480 och 580 miljarder kronor. Hur kan man tillgodose de offentliga verksamheternas och medborgarnas behov av varor och tjänster av goda kvalitet till lägsta möjliga kostnad, lyder den springande frågan.

Utredningen pekar på en rad allvarliga brister. Till exempel att många myndigheter saknar den kunskap, affärsstrategi och förhandlingsteknik som krävs för att göra goda upphandlingar.

Problemen är också omfattande när det gäller uppföljning av upphandlade kontrakt, skriver Anders Wijkman och utredningens sekreterare Åsa Edman i en debattartikel i Dagens Nyheter och hänvisar till de omskrivna bristerna i Stockholms äldreomsorg.

En enkät som utredningen har gjort, visar att bara en fjärdedel av de myndigheter som har svarat gör regelbundna uppföljningar.  

Utan noggranna kontroller kan mindre nogräknade företag tämligen riskfritt avvika från utlovad kvalitet för att tjäna mer pengar. Avsaknaden av uppföljningar minskar också företagens intresse för att satsa på miljöanpassad och socialt ansvarstagande produktion, konstaterar Wijkman och Edman.

De skriver vidare att både myndigheter och leverantörer upplever att dagens regelverk låser parterna. Utredningen slår därför ett slag ett ökat utrymme för förhandling och dialog under former som gör att principerna för likabehandling respekteras.
 

Niklas Lindstedt

niklas.lindstedt@vision.se

Artiklar

Att ha en arbetsgivare som är flexibel och förstående gör det möjligt för trebarnspappan Ernesto Garzón att arbeta heltid. Foto: Rickard Kilström

Hämta, lämna, hinna, orka...

Tre av fyra tycker att det är stressigt att få ihop kraven på jobbet med att vara förälder. De flesta får ingen avlastning vid vab och för många som gått ner på deltid är det bara lönen som krympt, inte mängden arbete. Det visar Tidningen Visions undersökning.  2019-08-19

Nicole Areskoug har en arbetsgivare som är mycket positiv till att anställa småbarnsföräldrar. Här är hon och dottern på en pick-nick tillsammans med brukare och kolleger. Foto: André de Loisted

Nu funkar heltid för Nicole

Nicole Areskoug kan oftast anpassa sina arbetstider efter dotterns sovtider och bestämmer själv om hon ska jobba hemifrån eller vara på kontoret. Det är några av de saker som bolaget God assistans syd infört för att bli föräldravänliga.  2019-08-19

Under åren på hög­stadiet i hemstaden Kalmar började Lena Hallengren se orätt­visorna i samhället. Därför engagerade 
hon sig politiskt. Foto: Marc Femenia

Hon vill laga skyddsnäten

Socialminister Lena Hallengren (S) står inför stora utmaningar. I glappen mellan välfärdssystemen faller både unga som mår dåligt och psykiskt sjuka ner och bristen på resurser gör att anställda flyr socialtjänsten eller bränns ut.  2019-08-19

Foto: Privat.

Hur flyttar man en kyrka?

Fem frågor till Tommy Stridsman fastighets- och kyrkogårdschef i Kiruna pastorat.  2019-08-19

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb