×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Sjukfrånvaron minskar i kommunerna

2011-03-17, Tidningenvision.se

De allra flesta kommuner och landsting hade färre sjukskrivningar 2010 än 2006. Norsjö kommun har lägst sjukfrånvaro och Vingåker högst.

Under 2010 var de anställda i kommunerna sjukskrivna 5,2 procent av arbetstiden. Det är en klar minskning sedan 2006 då sjukfrånvaron låg på 7,6 procent. I landstingen minskade sjukskrivningarna från 6,9 till 4,8 procent.

Vingåker hade den högsta sjukfrånvaron under 2010 med 7,6 procent. Norsjö kommun hade lägst frånvaro med 3,3 procent.

– Vi lägger stor vikt vid tidiga kontakter och åtgärder når någon är sjuk. Våra medarbetare upplever det som väldigt positivt att någon ringer och bryr sig. Personligen tror jag att just detta har varit oerhört effektfullt utifrån flera perspektiv, säger Lena Andersson, personalchef i Norsjö, i ett pressmeddelande från Sveriges Kommuner och Landsting.

Bland landstingen hade Jämtland högst sjukfrånvaro med 5,8 procent och Kalmar lägst med 3,5 procent.

En faktor som bidragit till att sjukskrivningarna minskat är att reglerna i sjukförsäkringen skärptes och bestämda tidsgränser infördes för sjukskrivningarna 2008 genom den så kallade rehabiliteringskedjan.

Trots minskningen har kommunerna och landstingen fortfarande högre sjukfrånvaro än den privata sektorn. Kvinnor har högre sjukfrånvaro än män.

Den senaste kvartalsstatistiken från Statistiska centralbyrån visar dock att antalet sjukdagar började öka igen under slutet av 2010. Det beror bland annat på att personer som tidigare blivit utförsäkrade när sjukpenningdagarna tog slut nu återvänder in i sjukförsäkringen.

Läs hela statistiken på SKL:s webbplats.
 

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Att ha en arbetsgivare som är flexibel och förstående gör det möjligt för trebarnspappan Ernesto Garzón att arbeta heltid. Foto: Rickard Kilström

Hämta, lämna, hinna, orka...

Tre av fyra tycker att det är stressigt att få ihop kraven på jobbet med att vara förälder. De flesta får ingen avlastning vid vab och för många som gått ner på deltid är det bara lönen som krympt, inte mängden arbete. Det visar Tidningen Visions undersökning.  2019-08-19

Nicole Areskoug har en arbetsgivare som är mycket positiv till att anställa småbarnsföräldrar. Här är hon och dottern på en pick-nick tillsammans med brukare och kolleger. Foto: André de Loisted

Nu funkar heltid för Nicole

Nicole Areskoug kan oftast anpassa sina arbetstider efter dotterns sovtider och bestämmer själv om hon ska jobba hemifrån eller vara på kontoret. Det är några av de saker som bolaget God assistans syd infört för att bli föräldravänliga.  2019-08-19

Under åren på hög­stadiet i hemstaden Kalmar började Lena Hallengren se orätt­visorna i samhället. Därför engagerade 
hon sig politiskt. Foto: Marc Femenia

Hon vill laga skyddsnäten

Socialminister Lena Hallengren (S) står inför stora utmaningar. I glappen mellan välfärdssystemen faller både unga som mår dåligt och psykiskt sjuka ner och bristen på resurser gör att anställda flyr socialtjänsten eller bränns ut.  2019-08-19

Foto: Privat.

Hur flyttar man en kyrka?

Fem frågor till Tommy Stridsman fastighets- och kyrkogårdschef i Kiruna pastorat.  2019-08-19

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb