×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten. Jag kan också betala via autogiro, Kivra eller e-faktura.

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Sjukfrånvaron minskar i kommunerna

2011-03-17, Tidningenvision.se

De allra flesta kommuner och landsting hade färre sjukskrivningar 2010 än 2006. Norsjö kommun har lägst sjukfrånvaro och Vingåker högst.

Under 2010 var de anställda i kommunerna sjukskrivna 5,2 procent av arbetstiden. Det är en klar minskning sedan 2006 då sjukfrånvaron låg på 7,6 procent. I landstingen minskade sjukskrivningarna från 6,9 till 4,8 procent.

Vingåker hade den högsta sjukfrånvaron under 2010 med 7,6 procent. Norsjö kommun hade lägst frånvaro med 3,3 procent.

– Vi lägger stor vikt vid tidiga kontakter och åtgärder når någon är sjuk. Våra medarbetare upplever det som väldigt positivt att någon ringer och bryr sig. Personligen tror jag att just detta har varit oerhört effektfullt utifrån flera perspektiv, säger Lena Andersson, personalchef i Norsjö, i ett pressmeddelande från Sveriges Kommuner och Landsting.

Bland landstingen hade Jämtland högst sjukfrånvaro med 5,8 procent och Kalmar lägst med 3,5 procent.

En faktor som bidragit till att sjukskrivningarna minskat är att reglerna i sjukförsäkringen skärptes och bestämda tidsgränser infördes för sjukskrivningarna 2008 genom den så kallade rehabiliteringskedjan.

Trots minskningen har kommunerna och landstingen fortfarande högre sjukfrånvaro än den privata sektorn. Kvinnor har högre sjukfrånvaro än män.

Den senaste kvartalsstatistiken från Statistiska centralbyrån visar dock att antalet sjukdagar började öka igen under slutet av 2010. Det beror bland annat på att personer som tidigare blivit utförsäkrade när sjukpenningdagarna tog slut nu återvänder in i sjukförsäkringen.

Läs hela statistiken på SKL:s webbplats.
 

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Fick du bara korvören i löneförhöjning? Illustration: Marie Åhfeldt

Här är regionerna som betalar bäst

Var har medicinska sekreterare och drifttekniker högst medellön? Klicka på valfri region på kartan för att se snittlönerna för 13 olika yrken. Eller välj yrke i tabellen under kartan.  2019-03-03

Allt fler och mer avancerade arbetsuppgifter medför stort ansvar 
för telefonisten Marita Irani, som menar att lönen inte har hängt med. Foto: Marlin Johansson

Proffs på bemötande får lägst lön

Receptionister och telefonister är den grupp som har lägst lön av alla i Tidningen Visions kartläggning. Dessutom har löneutvecklingen varit låg, trots att yrket blivit mer avancerat.  2019-03-02

Kolla kommunernas löner

Var är snittlönen för IT-tekniker, enhetschefer och skoladministratörer högst? Tidningen Vision har sammanställt en lönekarta med medellönerna i samtliga kommuner i 23 yrken. Dra och klicka i kartbilden för att se snittlönerna i din kommun, eller välj yrkestabell under kartan.  2019-03-01

Nathalie Nylén drömmer om att vara helt självförsörjande om tio år. I dag har hon får, grisar, höns och odlar rotfrukter och grönsaker. Foto: Sören Andersson

Lämnar stadens hets

En våg sveper över landet i klimatångestens spår: många väljer bort övertidstimmar och konsumtionshets för att satsa på ett lugnare liv med självhus­hållning på landet. Möt två före detta kommun­anställda som helt ställt om sina liv.  2019-03-01

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb