×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Omsorgsföretag drar ned på chefstjänster

2011-03-08, Tidningenvision.se

Ett 40-tal tjänster försvinner när Frösunda LSS omorganiserar. Personalen som riskerar att bli övertalig har erbjudits avgångsvederlag.

Frösunda LSS som har över 3 000 anställda från Kiruna till Vellinge har de senaste åren bedrivit verksamheten i ett flertal olika bolag. Nu slår man samman flera av bolagen och lägger också ned lokalkontor och centraliserar administrationen.

– Framför allt handlar det om att vi förvärvat ett antal dotterbolag som nu integreras i Frösunda LSS. Sedan har vi bytt ut vårt lönesystem vilket berör administratörerna, säger personalchef Lena Alserud.

Det är främst chefer och arbetsledare för personliga assistenter samt administratörer som riskerar att bli övertaliga på grund av omorganisationerna.

– Jag kan inte säga vilken nettoneddragning det blir. Det kan också vara så att vi lägger ned ett kontor och utökar på ett annat, säger Lena Alserud.

Hittills har ett 40-tal tjänstemän på de olika bolagen aviserats om att de riskerar att bli övertaliga. Flertalet av dem har tackat ja till ett omställningspaket med avgångsvederlag och stöd i att söka nytt jobb.  De som går med på att sluta får en extra ersättning på 3-18 månadslöner beroende på ålder och anställningstid.

– Syftet är att inte behöva säga upp någon på grund av arbetsbrist, säger Tommy Löfgren, SKTFs ombudsman.

Hittills har två anställda begärt hjälp av SKTF och fått stöd i att förhandla sig till bättre villkor när de slutar.

– Nu bevakar vi vad som sker. Om någon sägs upp ska arbetsgivaren först göra en omplaceringsutredning och erbjuda lediga tjänster om det finns, säger Tommy Löfgren som hittills tycker att företaget visat god vilja.

– De hade kunnat sitta med armarna i kors, tillämpa turordningslistan och säga upp personal. Men man säger att man vill lösa det på ett så bra sätt som möjligt. Det är viktigt med ett bra rykte om arbetsgivaren ska klara att rekrytera framöver, säger han.

Enligt Lena Alserud siktar man på att vara klar med omorganisation till 1 juni.

Mårten Kierkegaard

marten.kierkegaard@vision.se

Artiklar

Att ha en arbetsgivare som är flexibel och förstående gör det möjligt för trebarnspappan Ernesto Garzón att arbeta heltid. Foto: Rickard Kilström

Hämta, lämna, hinna, orka...

Tre av fyra tycker att det är stressigt att få ihop kraven på jobbet med att vara förälder. De flesta får ingen avlastning vid vab och för många som gått ner på deltid är det bara lönen som krympt, inte mängden arbete. Det visar Tidningen Visions undersökning.  2019-08-19

Nicole Areskoug har en arbetsgivare som är mycket positiv till att anställa småbarnsföräldrar. Här är hon och dottern på en pick-nick tillsammans med brukare och kolleger. Foto: André de Loisted

Nu funkar heltid för Nicole

Nicole Areskoug kan oftast anpassa sina arbetstider efter dotterns sovtider och bestämmer själv om hon ska jobba hemifrån eller vara på kontoret. Det är några av de saker som bolaget God assistans syd infört för att bli föräldravänliga.  2019-08-19

Under åren på hög­stadiet i hemstaden Kalmar började Lena Hallengren se orätt­visorna i samhället. Därför engagerade 
hon sig politiskt. Foto: Marc Femenia

Hon vill laga skyddsnäten

Socialminister Lena Hallengren (S) står inför stora utmaningar. I glappen mellan välfärdssystemen faller både unga som mår dåligt och psykiskt sjuka ner och bristen på resurser gör att anställda flyr socialtjänsten eller bränns ut.  2019-08-19

Foto: Privat.

Hur flyttar man en kyrka?

Fem frågor till Tommy Stridsman fastighets- och kyrkogårdschef i Kiruna pastorat.  2019-08-19

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb