×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten. Jag kan också betala via autogiro, Kivra eller e-faktura.

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Lönelyft för skoladministratörer

2011-03-10, Tidningenvision.se

SKTF i Uppsala har drivit frågan om en extra satsning på skoladministratörer. Resultat: ett lönelyft på 800–2 000 kronor i månaden.

–Jag är jätteglad. Det är roligt att vi har gjort något som syns i plånboken, säger Britt-Mari Stacksjö, vice ordförande i SKTF-avdelningen i Uppsala.

Under 18 år har hon själv arbetat som skoladministratör och vet att det är ett utsatt yrke med låg lön.

De 59 skoladministratörerna i kommunen får ett extra lönepåslag utanför den ordinarie lönerevisionen på mellan 800 och 2 000 kronor i månaden. De tjänar nu mellan 20 300 och 26 500 kronor i månaden.

–Flera skoladministratörer ligger naturligtvis fortfarande lågt, men det här är i alla fall en förbättring, säger Britt-Mari Stacksjö.

SKTF i Uppsala har också lyft frågan om en gemensam yrkestitel. I dag används allt från skoladministratör och ekonom till skolsekreterare och skolassistent. Det leder till onödiga missförstånd, tycker Britt-Mari Stacksjö.

–Vi vill att alla ska ha samma titel så att man vet vad de gör. Många tror till exempel att en skolassistent är detsamma som en elevassistent. Vi föreslår titeln skoladministratör för alla, på den punkten är arbetsgivaren överens med oss.

En enkät som SKTF har skickat till samtliga skoladministratörer i Uppsala visar att det finns brister i arbetsmiljön. Arbetsbelastningen är hög och fler än hälften svarar att de inte hinner med sina arbetsuppgifter.

–De utför mycket arbete som andra på skolan skulle kunna göra. Nu har ledningen fått enkäten och ska se över skoladministratörernas arbetssituation, säger Britt-Mari Stacksjö.

Niklas Lindstedt

niklas.lindstedt@vision.se

Artiklar

Fick du bara korvören i löneförhöjning? Illustration: Marie Åhfeldt

Här är regionerna som betalar bäst

Var har medicinska sekreterare och drifttekniker högst medellön? Klicka på valfri region på kartan för att se snittlönerna för 13 olika yrken. Eller välj yrke i tabellen under kartan.  2019-03-03

Allt fler och mer avancerade arbetsuppgifter medför stort ansvar 
för telefonisten Marita Irani, som menar att lönen inte har hängt med. Foto: Marlin Johansson

Proffs på bemötande får lägst lön

Receptionister och telefonister är den grupp som har lägst lön av alla i Tidningen Visions kartläggning. Dessutom har löneutvecklingen varit låg, trots att yrket blivit mer avancerat.  2019-03-02

Kolla kommunernas löner

Var är snittlönen för IT-tekniker, enhetschefer och skoladministratörer högst? Tidningen Vision har sammanställt en lönekarta med medellönerna i samtliga kommuner i 23 yrken. Dra och klicka i kartbilden för att se snittlönerna i din kommun, eller välj yrkestabell under kartan.  2019-03-01

Nathalie Nylén drömmer om att vara helt självförsörjande om tio år. I dag har hon får, grisar, höns och odlar rotfrukter och grönsaker. Foto: Sören Andersson

Lämnar stadens hets

En våg sveper över landet i klimatångestens spår: många väljer bort övertidstimmar och konsumtionshets för att satsa på ett lugnare liv med självhus­hållning på landet. Möt två före detta kommun­anställda som helt ställt om sina liv.  2019-03-01

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb