×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Lönelyft för skoladministratörer

2011-03-10, Tidningenvision.se

SKTF i Uppsala har drivit frågan om en extra satsning på skoladministratörer. Resultat: ett lönelyft på 800–2 000 kronor i månaden.

–Jag är jätteglad. Det är roligt att vi har gjort något som syns i plånboken, säger Britt-Mari Stacksjö, vice ordförande i SKTF-avdelningen i Uppsala.

Under 18 år har hon själv arbetat som skoladministratör och vet att det är ett utsatt yrke med låg lön.

De 59 skoladministratörerna i kommunen får ett extra lönepåslag utanför den ordinarie lönerevisionen på mellan 800 och 2 000 kronor i månaden. De tjänar nu mellan 20 300 och 26 500 kronor i månaden.

–Flera skoladministratörer ligger naturligtvis fortfarande lågt, men det här är i alla fall en förbättring, säger Britt-Mari Stacksjö.

SKTF i Uppsala har också lyft frågan om en gemensam yrkestitel. I dag används allt från skoladministratör och ekonom till skolsekreterare och skolassistent. Det leder till onödiga missförstånd, tycker Britt-Mari Stacksjö.

–Vi vill att alla ska ha samma titel så att man vet vad de gör. Många tror till exempel att en skolassistent är detsamma som en elevassistent. Vi föreslår titeln skoladministratör för alla, på den punkten är arbetsgivaren överens med oss.

En enkät som SKTF har skickat till samtliga skoladministratörer i Uppsala visar att det finns brister i arbetsmiljön. Arbetsbelastningen är hög och fler än hälften svarar att de inte hinner med sina arbetsuppgifter.

–De utför mycket arbete som andra på skolan skulle kunna göra. Nu har ledningen fått enkäten och ska se över skoladministratörernas arbetssituation, säger Britt-Mari Stacksjö.

Niklas Lindstedt

niklas.lindstedt@vision.se

Artiklar

Att ha en arbetsgivare som är flexibel och förstående gör det möjligt för trebarnspappan Ernesto Garzón att arbeta heltid. Foto: Rickard Kilström

Hämta, lämna, hinna, orka...

Tre av fyra tycker att det är stressigt att få ihop kraven på jobbet med att vara förälder. De flesta får ingen avlastning vid vab och för många som gått ner på deltid är det bara lönen som krympt, inte mängden arbete. Det visar Tidningen Visions undersökning.  igår kl 09:10

Nicole Areskoug har en arbetsgivare som är mycket positiv till att anställa småbarnsföräldrar. Här är hon och dottern på en pick-nick tillsammans med brukare och kolleger. Foto: André de Loisted

Nu funkar heltid för Nicole

Nicole Areskoug kan oftast anpassa sina arbetstider efter dotterns sovtider och bestämmer själv om hon ska jobba hemifrån eller vara på kontoret. Det är några av de saker som bolaget God assistans syd infört för att bli föräldravänliga.  igår kl 09:09

Under åren på hög­stadiet i hemstaden Kalmar började Lena Hallengren se orätt­visorna i samhället. Därför engagerade 
hon sig politiskt. Foto: Marc Femenia

Hon vill laga skyddsnäten

Socialminister Lena Hallengren (S) står inför stora utmaningar. I glappen mellan välfärdssystemen faller både unga som mår dåligt och psykiskt sjuka ner och bristen på resurser gör att anställda flyr socialtjänsten eller bränns ut.  igår kl 09:08

Foto: Privat.

Hur flyttar man en kyrka?

Fem frågor till Tommy Stridsman fastighets- och kyrkogårdschef i Kiruna pastorat.  igår kl 08:03

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb