×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten. Jag kan också betala via autogiro eller e-faktura.

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Svårt kolla att reglerna följs

2011-05-12, Tidningenvision.se

Det är lätt att skriva avtal om att anställda i privata företag ska ha meddelarfrihet. Men det är inte lika lätt att kontrollera att avtalen följs.

I SKTF-tidningens granskning uppger ett 60-tal kommuner att de kräver att anställda i de privata företag de anlitar ska ha meddelarfrihet. Men det är svårt att kontrollera att avtalen följs och få kommuner undersöker att företagen verkligen håller vad de lovar.

–Man får förutsätta att avtalen hålls, man kan inte följa upp varje avtal som skrivs. Det är om något kommer till vår kännedom som vi reagerar, säger Henriette de Maré, stadsjurist i Mölndals kommun.

Västerbottens läns landsting ställer sedan flera år krav på meddelarfrihet. Men någon riktig uppföljning på att de anställda verkligen informeras och att regelverket följs görs inte. Enligt Anders Pihl, chef på upphandlingsenheten, kan landstinget inte gå innanför väggarna på ett företag och ställa frågor till de anställda.

–Det är som när man lämnar in självdeklarationen till Skatteverket. Vi måste lita på att företaget talar sanning och vi får hoppas att folk slår larm om de inte lever upp till kraven, säger han.

Tyresö är en av de kommuner som säger sig ha en viss kontroll av avtalen inom socialförvaltningen.

–Vi har en kvalitetsinspektör som gör en ordentlig genomlysning av de privata verksamheterna varje år och kollar att avtalen följs. Vi intervjuar personalen och där finns möjlighet för dem att berätta om de blivit efterforskade eller om de inte vågar berätta om missförhållanden, säger Catarina Stavenberg, stabschef på socialförvaltningen.
 
 

Oscar Magnusson

oscar.magnusson@sktf.se

Artiklar

Trots en extra satsning på medicinska sekreterare i Landstinget i Kalmar län tycker Elisabeth Ingesson att lönepåslagen är otillräckliga. Bland annat för att snittlönerna ligger lägre än undersköterskornas. Foto: Sara Winsnes

Så mycket ökade lönerna i år

Löneökningar på över 2,7 procent för många av Visions medlemmar. Det blev resultatet av den lokala lönerundan 2018. I kommunerna gick det ungefär som i fjol. Men i landsting och regioner syns en positiv tendens.  2018-10-26

Hampus Savolainen och Maria Sten-Lundgren jobbar i Högsby kommun där Visions medlemmar fått en löneökning på i snitt 4,0 procent. Foto: Mattias Johansson

Högst höjning i Högsby

Hur mycket Visions medlemmar i kommunerna fått i lönepåslag varierar kraftigt över landet. Småländska Högsby toppar löneligan bland de kartlagda kommunerna med i snitt 4,0 procents löneökning medan norrbottniska Överkalix ligger lägst med 1,8 procent.  2018-10-26

Illustration: Marie Åhfeldt

Är du den nya kraften?

Varför engagera sig fackligt när man har så mycket annat att stå i? För att du lär dig mycket och kan förbättra villkoren och arbetsmiljön för dina kolleger, lyder svaret från Vision-ombuden själva.  2018-10-26

Tack vare att Maud Tibblin och Lena Hillberg uppmärk­sammade Vision 
på att ersättningen för helgarbetet 
verkade vara orimligt låg får 
nu drygt 20 tand­skötskor dela på 
1,3 miljoner kronor. Foto: Johan Wahlgren

De fick för lite lön i tio år

Tandsköterskor på Folktandvården i Uppsala län får mellan 1 300 och 100 000 kronor retroaktivt.  2018-10-22

Till arkivet

Tipsa oss!

Vad vill du läsa om i Tidningen Vision? Kontakta oss på redaktionen.

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb