×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten. Jag kan också betala via autogiro, Kivra eller e-faktura.

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Svårt kolla att reglerna följs

2011-05-12, Tidningenvision.se

Det är lätt att skriva avtal om att anställda i privata företag ska ha meddelarfrihet. Men det är inte lika lätt att kontrollera att avtalen följs.

I SKTF-tidningens granskning uppger ett 60-tal kommuner att de kräver att anställda i de privata företag de anlitar ska ha meddelarfrihet. Men det är svårt att kontrollera att avtalen följs och få kommuner undersöker att företagen verkligen håller vad de lovar.

–Man får förutsätta att avtalen hålls, man kan inte följa upp varje avtal som skrivs. Det är om något kommer till vår kännedom som vi reagerar, säger Henriette de Maré, stadsjurist i Mölndals kommun.

Västerbottens läns landsting ställer sedan flera år krav på meddelarfrihet. Men någon riktig uppföljning på att de anställda verkligen informeras och att regelverket följs görs inte. Enligt Anders Pihl, chef på upphandlingsenheten, kan landstinget inte gå innanför väggarna på ett företag och ställa frågor till de anställda.

–Det är som när man lämnar in självdeklarationen till Skatteverket. Vi måste lita på att företaget talar sanning och vi får hoppas att folk slår larm om de inte lever upp till kraven, säger han.

Tyresö är en av de kommuner som säger sig ha en viss kontroll av avtalen inom socialförvaltningen.

–Vi har en kvalitetsinspektör som gör en ordentlig genomlysning av de privata verksamheterna varje år och kollar att avtalen följs. Vi intervjuar personalen och där finns möjlighet för dem att berätta om de blivit efterforskade eller om de inte vågar berätta om missförhållanden, säger Catarina Stavenberg, stabschef på socialförvaltningen.
 
 

Oscar Magnusson

oscar.magnusson@sktf.se

Artiklar

Fick du bara korvören i löneförhöjning? Illustration: Marie Åhfeldt

Här är regionerna som betalar bäst

Var har medicinska sekreterare och drifttekniker högst medellön? Klicka på valfri region på kartan för att se snittlönerna för 13 olika yrken. Eller välj yrke i tabellen under kartan.  2019-03-03

Allt fler och mer avancerade arbetsuppgifter medför stort ansvar 
för telefonisten Marita Irani, som menar att lönen inte har hängt med. Foto: Marlin Johansson

Proffs på bemötande får lägst lön

Receptionister och telefonister är den grupp som har lägst lön av alla i Tidningen Visions kartläggning. Dessutom har löneutvecklingen varit låg, trots att yrket blivit mer avancerat.  2019-03-02

Kolla kommunernas löner

Var är snittlönen för IT-tekniker, enhetschefer och skoladministratörer högst? Tidningen Vision har sammanställt en lönekarta med medellönerna i samtliga kommuner i 23 yrken. Dra och klicka i kartbilden för att se snittlönerna i din kommun, eller välj yrkestabell under kartan.  2019-03-01

Nathalie Nylén drömmer om att vara helt självförsörjande om tio år. I dag har hon får, grisar, höns och odlar rotfrukter och grönsaker. Foto: Sören Andersson

Lämnar stadens hets

En våg sveper över landet i klimatångestens spår: många väljer bort övertidstimmar och konsumtionshets för att satsa på ett lugnare liv med självhus­hållning på landet. Möt två före detta kommun­anställda som helt ställt om sina liv.  2019-03-01

Till arkivet

Tipsa oss!

Vad vill du läsa om i Tidningen Vision? Kontakta oss på redaktionen.

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb