×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Räddningstjänst riskerar miljonvite

2011-05-27, Tidningenvision.se

Räddningstjänsten Dala-Mitt vägrade ett konkurrerande företag att använda ett övningsområde. Nu vill Konkurrensverket att räddningstjänsten ska få 1 miljon kronor i böter om man inte släpper in andra företag.

2010 infördes en regel i konkurrenslagen som säger att Konkurrensverket kan gå till domstol för att förbjuda offentliga säljverksamheter som begränsar konkurrensen. Konkurrensverket har hoppats på självsanering och har därför uppmanat kommuner, landsting och statliga myndigheter att självmant sluta bedriva säljverksamhet som ger konkurrensproblem. Några områden som har nämnts är bredbandsmarknaden, restaurant- och konferensverksamheter och kommunala tolktjänster.

Men först ut att anmälas till domstol är kommunalförbundet Räddningstjänsten Dala-Mitt, som ansvarar för räddningstjänsten i Borlänge, Falun, Gagnef och Säter. Anledningen är att man vägrat ett konkurrande företag tillträde till ett brandövningsområde.   

Företaget och räddningstjänsten har tävlat om utbildningen Räddningsinsats som upphandlas av Myndigheten för Krisberedskap, MSB. För att kunna hålla i utbildningen krävs tillgång till övningsområden. Men nästan alla dessa områden ägs av kommunerna. Räddningstjänsten Dala-Mitt vägrade att ge det konkurrerande säkerhetsföretaget Niscayah möjlighet att använda brandövningsområdet Bysjön utanför Borlänge.

– Att vägra någon tillgång till en sådan infrastruktur är ett tydligt brott mot konkurrensreglerna, säger Konkurrensverkats generaldirektör Dan Sjöblom i ett pressmeddelande.

Vid två tillfällen var det Räddningstjänsten Dala-Mitt som tog hem upphandlingen om utbildningen.
Men nu kräver Konkurrensverket alltså att Stockholms tingsrätt förbjuder kommunalförbundet att vägra tillträde till övningsområdet. OmRäddningstjänsten Dala-Mitt bryter mot förbudet vill Konkurrensverket att de ska betala 1 miljon kronor i vite.
 

Artiklar

Illustration och foto: Jann Lipka

Nu kommer din nya robotkollega

Kommer robotarna att ta våra jobb? Får vi vara med och bestämma vad de ska göra? Frågorna är många när digitala kolleger ­börjar dyka upp på våra arbetsplatser. Vår undersökning visar att få är oroliga men många känner att de ­behöver mer utbildning.  2019-06-03

Kim Matulin har, trots handläggarroboten, mycket telefonkontakt och möten med de personer som söker försörjningsstöd. 
Foto: Jann Lipka

Maskinen handlägger – hon beslutar

Flera kommuner har infört robotar som hjälper till med ansökningar om försörjningsstöd. Socialsekreteraren Kim Matulin i Nacka, som jobbar med en, tycker den är ett bra redskap. Men hon är tveksam till att maskiner ska fatta beslut utan mänsklig inblandning.  2019-06-03

Foto:  Jann Lipka

Som en yxa i huvudet

Synrubbningar, illamående och glödgande ­huvudvärk. Att lämna jobbet i en hast och bädda ner sig i ett mörklagt sovrum tillhör vardagen för administratören Mari Lööv och över en miljon andra svenskar. Stress och bristande kunskap om migrän gör arbetslivet till en högriskfaktor.  2019-06-03

Foto: Brombergs

”I själva verket har vi gott om tid”

För att klara framtidens arbetsliv måste vi omvärdera tiden. Det är fullt möjligt menar Bodil Jönsson i sin nya bok Gott om tid. ”Det handlar om att ändra inställning till tiden. Att försöka se det som att tiden kommer till dig i stället för att den går.”  2019-06-03

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb