×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Minst 5,5 procent till frikyrkoanställda

2011-05-06, Tidningenvision.se

Löneökningar på lägst 5,5 procent i snitt på två år, satsning på kompetensutvecklig och rätt till yrkeshandledning för pastorer och diakoner. Det är en del av innehållet i det nya avtal SKTF har tecknat för medlemmar inom frikyrkan.

SKTFs nya kollektivavtal med Arbetsgivaralliansen för branschen Trossamfund och Ekumeniska organisationer gäller för cirka 1 100 medlemmar som arbetar i bland annat baptistsamfund, pingst- och missionskyrkorna.

Avtalet som är tvåårigt innebär att löneökningarna ska vara lägst 2 procent i genomsnitt i år och lägst 3,5 procent 2012. Det kan jämföras med de flesta andra avtal för 2011 som landat på 1,5 procent i löneökningar.

– Jag tycker att vi lyckats bra med många villkorsfrågor och jag tror också att löneutrymmet att kommer att stå sig väl, säger Kurt Blomqvist, förhandlande ombudsman på SKTF.

I avtalet slås fast att lägstalönerna ska höjas från 16 500 kronor till 17 200 kronor från första maj i år, och till 17 800 1 maj 2012.

Det nya avtalet ska också leda till mer kompetensutveckling. Alla medlemmar ska i samband med utvecklingssamtalet med chefen få en individuell kompetensutvecklingsplan. Därtill ska de medarbetare som arbetar i människovårdande yrken, bland andra pastorer och diakoner, ha rätt till yrkeshandledning.

– Det finns ett väldigt stort behov av yrkeshandledning. Idag förekommer det hos en del arbetsgivare, men det finns också de som inte erbjuder det alls. Därför ville vi ha det reglerat i avtalet och fick också gehör för det, säger Kurt Blomqvist.

Andra nyheter i avtalet är att det införs ett föräldrapenningtillägg under fem månader, att arbetstagare med förtroendetid får rätt till minst en ledig helg i månaden, samt att bilersättning regleras.

– Det är väldigt ovanligt med bilersättningsavtal på den privata sidan. Men nu har vi kommit överens om att parterna gemensamt ska gå ut med rekommendationer om bilersättning. Där ska det också stå att arbetsgivaren betalar självrisken om skador uppstår när bilen används i tjänsten, säger Kurt Blomqvist.
 

Mårten Kierkegaard

marten.kierkegaard@vision.se

Artiklar

Illustration och foto: Jann Lipka

Nu kommer din nya robotkollega

Kommer robotarna att ta våra jobb? Får vi vara med och bestämma vad de ska göra? Frågorna är många när digitala kolleger ­börjar dyka upp på våra arbetsplatser. Vår undersökning visar att få är oroliga men många känner att de ­behöver mer utbildning.  för 14 dagar sedan

Kim Matulin har, trots handläggarroboten, mycket telefonkontakt och möten med de personer som söker försörjningsstöd. 
Foto: Jann Lipka

Maskinen handlägger – hon beslutar

Flera kommuner har infört robotar som hjälper till med ansökningar om försörjningsstöd. Socialsekreteraren Kim Matulin i Nacka, som jobbar med en, tycker den är ett bra redskap. Men hon är tveksam till att maskiner ska fatta beslut utan mänsklig inblandning.  för 14 dagar sedan

Foto:  Jann Lipka

Som en yxa i huvudet

Synrubbningar, illamående och glödgande ­huvudvärk. Att lämna jobbet i en hast och bädda ner sig i ett mörklagt sovrum tillhör vardagen för administratören Mari Lööv och över en miljon andra svenskar. Stress och bristande kunskap om migrän gör arbetslivet till en högriskfaktor.  för 14 dagar sedan

Foto: Brombergs

”I själva verket har vi gott om tid”

För att klara framtidens arbetsliv måste vi omvärdera tiden. Det är fullt möjligt menar Bodil Jönsson i sin nya bok Gott om tid. ”Det handlar om att ändra inställning till tiden. Att försöka se det som att tiden kommer till dig i stället för att den går.”  för 14 dagar sedan

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb