×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten. Jag kan också betala via autogiro, Kivra eller e-faktura.

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Luleå bad om ursäkt för sexövergrepp

2011-05-12, Tidningenvision.se

Luleå kommun bad i dag en kvinna som utsatts för övergrepp på ett äldreboende om ursäkt. Trots att personalen kände till övergreppen lät man mannen som begick övergreppen bo kvar på samma avdelning.

– Jag vill tydligt markera vår inställning till det som hänt, och å kommunens vägnar be berörda om ursäkt för det sätt som ärendet utvecklats. Det känns mycket angeläget, sade socialnämndens ordförande Margareta Bladfors Eriksson (S) enligt TT.

I går sände SVT:s Uppdrag granskning ett program om övergreppen på den dementa kvinnan som är i 70-årsåldern. Trots att socialtjänsten redan förra sommaren kände till vad som hänt fick mannen som begick övergreppen bo kvar på äldreboendet. Personalen talade inte heller om för de anhöriga vad kvinnan blivit utsatt för.

En lex Sarah-utredning har nu inletts om varför ingen gjorde någon polisanmälan eller vidtog några åtgärder. Dessutom har Socialstyrelsen öppnat ett tillsynsärende om hur Luleå kommun hanterat frågan.

Margareta Bladfors Eriksson kan inte ge något svar på varför socialnämnden inte reagerade tidigare. Men nu har politikerna gett socialförvaltningen i uppdrag att se över boendesituationen med målsättningen att säkerställa tryggheten och omsorgen.

Rättegången mot mannen som åtalats för våldtäkt mot kvinnan inleddes i går. Innan den fortsätter ska han genomgå en så kallad paragraf 7-utredning som ska ge en bild av hans psykiska status, skriver TT.
 
 

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Illustration: Marie Åhfeldt

Kolla kommunernas löner

Var är snittlönen för IT-tekniker, enhetschefer och skoladministratörer högst? Tidningen Vision har sammanställt en lönekarta med medellönerna i samtliga kommuner i 23 yrken. Dra och klicka i kartbilden för att se snittlönerna i din kommun, eller välj yrkestabell under kartan.  för 13 dagar sedan

Sju skäl att gå till jobbet

Att pollinera, ordna rent dricksvatten eller ta emot 1 300 besök i månaden. Arbetsglädje kan till och med vara en begravning. Möt sju personer som drivs av att göra nytta för oss andra.  för 14 dagar sedan

Mats Erkers vill börja planera för sin pension, men har svårt att få veta hur hög tjänstepensionen blir. ”Då det handlar om en framförhandlad löneförmån så är det ju ganska allvarligt att jag inte får besked”, säger han. Foto: Rickard Kilström

Svårt planera för pension

Anställda i kommuner och regioner kan ha svårt att få veta hur stor deras tjänstepension kommer att bli. Orsaken är att uppgifterna som ligger till grund för den pensionsprognos som var och en kan göra på webbplatsen minpension.se inte alltid är fullständiga.  2019-04-09

”Det här gör att vi känner oss mer motiverade och uppskattade”, säger den medicinska vårdadministratören Inger Lindblad. Foto: Alexander Von Sydow

Tillägg ska locka folk

De medicinska vårdadministratörerna på akutkliniken på universitetssjukhuset i Örebro har två tuffa somrar bakom sig. Orsaken är brist på vikarier.  2019-04-09

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb