×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Luleå bad om ursäkt för sexövergrepp

2011-05-12, Tidningenvision.se

Luleå kommun bad i dag en kvinna som utsatts för övergrepp på ett äldreboende om ursäkt. Trots att personalen kände till övergreppen lät man mannen som begick övergreppen bo kvar på samma avdelning.

– Jag vill tydligt markera vår inställning till det som hänt, och å kommunens vägnar be berörda om ursäkt för det sätt som ärendet utvecklats. Det känns mycket angeläget, sade socialnämndens ordförande Margareta Bladfors Eriksson (S) enligt TT.

I går sände SVT:s Uppdrag granskning ett program om övergreppen på den dementa kvinnan som är i 70-årsåldern. Trots att socialtjänsten redan förra sommaren kände till vad som hänt fick mannen som begick övergreppen bo kvar på äldreboendet. Personalen talade inte heller om för de anhöriga vad kvinnan blivit utsatt för.

En lex Sarah-utredning har nu inletts om varför ingen gjorde någon polisanmälan eller vidtog några åtgärder. Dessutom har Socialstyrelsen öppnat ett tillsynsärende om hur Luleå kommun hanterat frågan.

Margareta Bladfors Eriksson kan inte ge något svar på varför socialnämnden inte reagerade tidigare. Men nu har politikerna gett socialförvaltningen i uppdrag att se över boendesituationen med målsättningen att säkerställa tryggheten och omsorgen.

Rättegången mot mannen som åtalats för våldtäkt mot kvinnan inleddes i går. Innan den fortsätter ska han genomgå en så kallad paragraf 7-utredning som ska ge en bild av hans psykiska status, skriver TT.
 
 

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Foto: Jann Lipka.

Blev du bjuden på lönekalaset?

Majoriteten av Visions medlemmar i kommuner och regioner fick löne­ökningar mellan 2,4 och 3 procent i år. Luleå och ­Vetlanda toppar bland kommunerna. Väster­norrland fick högsta ­snittökning bland ­regionerna.  2019-09-23

Medicinska sekreteraren Dennis Lindgren Örcel, här med kollegan Carina Johansson, fick ett lönesamtal tack vare ett inlägg på Facebook. Foto: Karl Nilsson.

Missnöje trots extra ­satsning

Flera regioner gjorde speciella satsningar på medicinska sekreterare och tandsköterskor i år. I Region Västernorrland fick båda yrkesgrupperna fyra procents löneökning i genomsnitt. Men trots höjningarna jäser missnöjet med för låga löner.  2019-09-23

Eva-Lotta Nilsson.

”Vi i Vision måste ligga på”

”Löneökningarna är bra på många håll jämfört med övriga arbetsmarknaden. Men vi måste ­titta närmare på arbetsplatser som haft lägre löneökningar”, säger Visions förhandlingschef Eva-­Lotta Nilsson.  2019-09-23

Patti Hansén har inget fast kontor utan jobbar på plats på enheterna han ansvarar för. Foto: Sofia Sabel.

Patti Hansén: ”Det går att utrota hemlösheten”

Ingen ska behöva sova på gatan. Det menar socialpedagogen Patti Hansén, verksamhetschef för området hemlösa på Räddningsmissionen. Han kräver ett politiskt uppvaknande och vill att fler riktar blickarna mot Finland.  2019-09-23

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb