×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten. Jag kan också betala via autogiro, Kivra eller e-faktura.

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

”Jag är van att jobba med mål”

2011-05-10, Tidningenvision.se

Namn: Hanna Ljungberg. 
Ålder: 32 år. 
Känd som: Fotbollspelare i Umeå IK och svenska landslaget.
Aktuell: Som deltagare i tv-programmet Mästarnas mästare.

Vilket var ditt första jobb?
– Mitt första riktiga jobb var som ekonomiassistent på ett företag här i Umeå, Duroc. Det var direkt efter gymnasiet. Jag registrerade fakturor, hade hand om post och administrativa sysslor kring resor.

Fick du med dig några lär­domar?
– Jag lärde mig otroligt mycket. Det var nyttigt att tidigt komma ut i arbetslivet. Jag har ett eget företag nu och för mig är det väldigt bra att ha lärt mig lite om bokföring och sådant.

Har du några särskilda minnen?
– Det är nog hur viktig gemenskapen är i gruppen om det ska bli bra resultat. Jag tycker om att arbeta i grupp. Det har jag nog med mig från fotbollen, men det är även något jag känt oberoende av fotbollen. 

Gick jobbet bra att kombinera med elitfotboll?
– Ja, det går om man har en förstående arbetsgivare. På den tiden tjänade kvinnor inga pengar på att spela fotboll och jag var tvungen att ha ett jobb vid sidan av. I perioder var vi bortresta och då jobbade jag inte så mycket. Men de dagar vi inte tränade jobbade jag åtta till fem.

Vad har du fått med dig från fotbollen när du går tillbaka till ett mer vanligt yrkesliv?
– Jag är van att jobba med mål och målsättningar. Som lagidrottare har man varit med i många olika gruppformationer och det har gjort att jag känner mig ganska trygg i olika typer av grupper och organisationer. Det tror jag är en styrka när man kommer ut i arbetslivet. Sedan måste jag ju vara ödmjuk, jag har ju inte hunnit jobba så många år om man inte ser fotbollen som ett jobb.

Vi har sett dig i Mästarnas mästare, men vad gör du i dag?
– Jag är assisterande tränare för Umeå IK. Sedan håller jag föreläsningar, oftast om idrott och sjukgymnastik. Jag studerar också till sjukgymnast.

Vilket är största skillnaden mellan livet som fotbollsproffs och ett mer vanligt yrkesliv?
– Som proffs hade jag mer tid när jag var hemma. Samtidigt är man väldigt uppbunden på helger och på somrarna.

Oscar Magnusson

oscar.magnusson@sktf.se

Artiklar

Fick du bara korvören i löneförhöjning? Illustration: Marie Åhfeldt

Här är regionerna som betalar bäst

Var har medicinska sekreterare och drifttekniker högst medellön? Klicka på valfri region på kartan för att se snittlönerna för 13 olika yrken. Eller välj yrke i tabellen under kartan.  2019-03-03

Allt fler och mer avancerade arbetsuppgifter medför stort ansvar 
för telefonisten Marita Irani, som menar att lönen inte har hängt med. Foto: Marlin Johansson

Proffs på bemötande får lägst lön

Receptionister och telefonister är den grupp som har lägst lön av alla i Tidningen Visions kartläggning. Dessutom har löneutvecklingen varit låg, trots att yrket blivit mer avancerat.  2019-03-02

Kolla kommunernas löner

Var är snittlönen för IT-tekniker, enhetschefer och skoladministratörer högst? Tidningen Vision har sammanställt en lönekarta med medellönerna i samtliga kommuner i 23 yrken. Dra och klicka i kartbilden för att se snittlönerna i din kommun, eller välj yrkestabell under kartan.  2019-03-01

Nathalie Nylén drömmer om att vara helt självförsörjande om tio år. I dag har hon får, grisar, höns och odlar rotfrukter och grönsaker. Foto: Sören Andersson

Lämnar stadens hets

En våg sveper över landet i klimatångestens spår: många väljer bort övertidstimmar och konsumtionshets för att satsa på ett lugnare liv med självhus­hållning på landet. Möt två före detta kommun­anställda som helt ställt om sina liv.  2019-03-01

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb