×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Chefer tvingas jobba på treårskontrakt

2011-05-03, Tidningenvision.se

Trots protester ändrar Bodens kommun enhetschefernas arbetsvillkor. ”Det här kommer att skapa tysta arbetsplatser”, säger SKTFs ombudsman.

Tjänsterna för enhetscheferna inom IFO och handikappomsorgen i Boden görs om. Istället för att vara tillsvidareanställda som chefer ska de cirka 30 anställda söka chefsförordnanden på tre år i taget. Syftet är bland annat att öka rörligheten bland personalen.

– Man kanske inte funkar som chef i alla tider. På det här sättet har man möjlighet att ompröva sitt beslut var tredje år och vi kanske får en naturlig rotation i organisationen som befrämjar utvecklingen, säger Christer Carlsson (S), ordförande i socialnämnden i Boden.

Alla chefer ska ha en grundtjänst i botten som de återgår till ifall förordnandet inte förlängs. Enligt avtalet ska de behålla 80 procent av lönen. Därmed har de anställda kvar sin anställningstrygghet, menar arbetsgivaren.

Det tycker inte facken. Både SKTF och SSR drev frågan ända till centrala förhandlingar, men har inte kunnat stoppa beslutet.

– Att vara chef är en profession i sig. Varför ska man som enhetschef ha sämre anställningsvillkor än andra anställda i kommunen, säger SKTFs ombudsman Jenny Nilsson.

Tidsbegränsade chefsförordnanden förekommer i många kommuner. Men det är i regel på högre chefsnivåer, och införs vid nyanställningar.

– Det unika är att man här går in och ändrar i befintliga anställningsavtal. Det här kommer att skapa en tyst organisation där enhetschefer blir rädda för att säga vad de tycker inför risken att bli av med sina förordnande, säger Jenny Nilsson, som ifrågasätter personalpolitiken.

– Med tanke på att man ska vara en attraktiv arbetsgivare förstår vi inte hur man kan fatta ett sånt politiskt beslut.

Förändringen ska vara genomförd före sommaren. Eftersom det samtidigt görs en omorganisation kan inte cheferna söka förordnanden på sina nuvarande tjänster. Istället har de fått göra intresseanmälningar för olika verksamhetsområden de vill jobba i.
 

Mårten Kierkegaard

marten.kierkegaard@vision.se

Artiklar

Att ha en arbetsgivare som är flexibel och förstående gör det möjligt för trebarnspappan Ernesto Garzón att arbeta heltid. Foto: Rickard Kilström

Hämta, lämna, hinna, orka...

Tre av fyra tycker att det är stressigt att få ihop kraven på jobbet med att vara förälder. De flesta får ingen avlastning vid vab och för många som gått ner på deltid är det bara lönen som krympt, inte mängden arbete. Det visar Tidningen Visions undersökning.  2019-08-19

Nicole Areskoug har en arbetsgivare som är mycket positiv till att anställa småbarnsföräldrar. Här är hon och dottern på en pick-nick tillsammans med brukare och kolleger. Foto: André de Loisted

Nu funkar heltid för Nicole

Nicole Areskoug kan oftast anpassa sina arbetstider efter dotterns sovtider och bestämmer själv om hon ska jobba hemifrån eller vara på kontoret. Det är några av de saker som bolaget God assistans syd infört för att bli föräldravänliga.  2019-08-19

Under åren på hög­stadiet i hemstaden Kalmar började Lena Hallengren se orätt­visorna i samhället. Därför engagerade 
hon sig politiskt. Foto: Marc Femenia

Hon vill laga skyddsnäten

Socialminister Lena Hallengren (S) står inför stora utmaningar. I glappen mellan välfärdssystemen faller både unga som mår dåligt och psykiskt sjuka ner och bristen på resurser gör att anställda flyr socialtjänsten eller bränns ut.  2019-08-19

Foto: Privat.

Hur flyttar man en kyrka?

Fem frågor till Tommy Stridsman fastighets- och kyrkogårdschef i Kiruna pastorat.  2019-08-19

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb