×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Upphandlingar skapar debatt i Dalarna

2011-06-15, Tidningenvision.se

Sex dalakommuner ska börja upphandla tillsammans. Den nya organisationen ska spara pengar och hjälpa de mindre kommunerna med juridiken. Men alla är inte positiva till samarbetet.

Det är Borlänge, Falun, Gagnef, Ludvika, Smedjebacken och Säter som ska starta den nya upphandlingsorganisationen tillsammans.

Enligt kartläggningar som gjorts saknar flera kommuner juristkompetens. Föråldrade policydokument och dåligt IT-stöd kan också vara problem.

-Självklart handlar det om vilja att spara pengar genom bättre affärer. Dessutom är kompetensförsörjningen viktig för i synnerhet de mindre kommunerna, säger Monica Rönnlund, vd på Falun Borlänge Regionen, till Upphandling24.

Hur den nya organisationen kommer att påverka den personal som sysslar med upphandling är oklart. I dag är det stora skillnader på hur det sköts i de olika kommunerna. Borlänge och Falun har centrala upphandlingsenheter med tre fyra medarbetare vardera. De mindre kommunerna har deltidstjänster som dessutom kan vara uppdelade på flera personer. Totalt berörs ett tjugotal anställda.

Det är inte alla som är positiva till samarbetet. Kommunerna har tidigare gjort en gemensam upphandling av livsmedel, där stora grossister vann merparten av livsmedelsleveranserna, trots att förhoppningarna var att få in fler lokala producenter. Flera politiker kritiserade därför samarbetet och två lokala företag har överklagat upphandlingen.  

-Jag tror inte att upphandlingarnas storlek är kärnproblemet för de mindre företagen, utan det är snarare hur upphandlingarna utformas och det ska vi bli bättre på, säger Monica Rönnlund till Upphandling24.

Artiklar

Att ha en arbetsgivare som är flexibel och förstående gör det möjligt för trebarnspappan Ernesto Garzón att arbeta heltid. Foto: Rickard Kilström

Hämta, lämna, hinna, orka...

Tre av fyra tycker att det är stressigt att få ihop kraven på jobbet med att vara förälder. De flesta får ingen avlastning vid vab och för många som gått ner på deltid är det bara lönen som krympt, inte mängden arbete. Det visar Tidningen Visions undersökning.  för 5 dagar sedan

Nicole Areskoug har en arbetsgivare som är mycket positiv till att anställa småbarnsföräldrar. Här är hon och dottern på en pick-nick tillsammans med brukare och kolleger. Foto: André de Loisted

Nu funkar heltid för Nicole

Nicole Areskoug kan oftast anpassa sina arbetstider efter dotterns sovtider och bestämmer själv om hon ska jobba hemifrån eller vara på kontoret. Det är några av de saker som bolaget God assistans syd infört för att bli föräldravänliga.  för 5 dagar sedan

Under åren på hög­stadiet i hemstaden Kalmar började Lena Hallengren se orätt­visorna i samhället. Därför engagerade 
hon sig politiskt. Foto: Marc Femenia

Hon vill laga skyddsnäten

Socialminister Lena Hallengren (S) står inför stora utmaningar. I glappen mellan välfärdssystemen faller både unga som mår dåligt och psykiskt sjuka ner och bristen på resurser gör att anställda flyr socialtjänsten eller bränns ut.  för 5 dagar sedan

Foto: Privat.

Hur flyttar man en kyrka?

Fem frågor till Tommy Stridsman fastighets- och kyrkogårdschef i Kiruna pastorat.  för 5 dagar sedan

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb