×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Upphandlingar skapar debatt i Dalarna

2011-06-15, Tidningenvision.se

Sex dalakommuner ska börja upphandla tillsammans. Den nya organisationen ska spara pengar och hjälpa de mindre kommunerna med juridiken. Men alla är inte positiva till samarbetet.

Det är Borlänge, Falun, Gagnef, Ludvika, Smedjebacken och Säter som ska starta den nya upphandlingsorganisationen tillsammans.

Enligt kartläggningar som gjorts saknar flera kommuner juristkompetens. Föråldrade policydokument och dåligt IT-stöd kan också vara problem.

-Självklart handlar det om vilja att spara pengar genom bättre affärer. Dessutom är kompetensförsörjningen viktig för i synnerhet de mindre kommunerna, säger Monica Rönnlund, vd på Falun Borlänge Regionen, till Upphandling24.

Hur den nya organisationen kommer att påverka den personal som sysslar med upphandling är oklart. I dag är det stora skillnader på hur det sköts i de olika kommunerna. Borlänge och Falun har centrala upphandlingsenheter med tre fyra medarbetare vardera. De mindre kommunerna har deltidstjänster som dessutom kan vara uppdelade på flera personer. Totalt berörs ett tjugotal anställda.

Det är inte alla som är positiva till samarbetet. Kommunerna har tidigare gjort en gemensam upphandling av livsmedel, där stora grossister vann merparten av livsmedelsleveranserna, trots att förhoppningarna var att få in fler lokala producenter. Flera politiker kritiserade därför samarbetet och två lokala företag har överklagat upphandlingen.  

-Jag tror inte att upphandlingarnas storlek är kärnproblemet för de mindre företagen, utan det är snarare hur upphandlingarna utformas och det ska vi bli bättre på, säger Monica Rönnlund till Upphandling24.

Artiklar

Illustration och foto: Jann Lipka

Nu kommer din nya robotkollega

Kommer robotarna att ta våra jobb? Får vi vara med och bestämma vad de ska göra? Frågorna är många när digitala kolleger ­börjar dyka upp på våra arbetsplatser. Vår undersökning visar att få är oroliga men många känner att de ­behöver mer utbildning.  2019-06-03

Kim Matulin har, trots handläggarroboten, mycket telefonkontakt och möten med de personer som söker försörjningsstöd. 
Foto: Jann Lipka

Maskinen handlägger – hon beslutar

Flera kommuner har infört robotar som hjälper till med ansökningar om försörjningsstöd. Socialsekreteraren Kim Matulin i Nacka, som jobbar med en, tycker den är ett bra redskap. Men hon är tveksam till att maskiner ska fatta beslut utan mänsklig inblandning.  2019-06-03

Foto:  Jann Lipka

Som en yxa i huvudet

Synrubbningar, illamående och glödgande ­huvudvärk. Att lämna jobbet i en hast och bädda ner sig i ett mörklagt sovrum tillhör vardagen för administratören Mari Lööv och över en miljon andra svenskar. Stress och bristande kunskap om migrän gör arbetslivet till en högriskfaktor.  2019-06-03

Foto: Brombergs

”I själva verket har vi gott om tid”

För att klara framtidens arbetsliv måste vi omvärdera tiden. Det är fullt möjligt menar Bodil Jönsson i sin nya bok Gott om tid. ”Det handlar om att ändra inställning till tiden. Att försöka se det som att tiden kommer till dig i stället för att den går.”  2019-06-03

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb