×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten. Jag kan också betala via autogiro, Kivra eller e-faktura.

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Flextid är bra för hälsan

2011-06-30, Tidningenvision.se

Flextid och förtroendearbetstid underlättar livspusslet och gör anställda mindre stressade. Samtidigt kräver det att personalen vågar sätta gränser.

Under veckan pågår en stor internationell konferens om skiftarbete och arbetstider vid Stockholms universitet. Göran Kecklund, docent vid Stressforskningsinstitutet, smet ifrån en stund för att berätta om de senaste rönen.

En svensk studie, gjord på 2000 skiftarbetare, visar att det största problemet inte är nattarbete eller långa arbetspass – utan att personalen har små möjligheter att påverka sina arbetstider. Den som kan påverka sin arbetstid är betydligt nöjdare med balansen mellan arbete och privatliv.

-Förtroendearbetstid eller flextid gör det lättare att få ihop livspusslet. Om det krånglar med lämning på dagis gör det inget om du kommer in en halvtimme senare än du brukar. Fasta arbetstider är en källa till mycket stress, eftersom barn inte är maskiner och ibland tar det längre tid på morgonen, säger Göran Kecklund.

Men det är viktigt hur flexibla arbetstider införs. Både den svenska och en dansk studie visar att om du har stor möjlighet att påverka arbetstiden i teorin men inte i praktiken kan det leda till ett större missnöje.

-Vad som kännetecknade arbetsplatser där flextid inte funkade var att jobbet krävde att man skulle vara där en viss tid. Har du fasta telefontider mellan klockan åtta och tolv kan du inte komma in halv nio, säger Göran Kecklund.

Förtroendearbetstid funkar bäst för den som har en jämn arbetsbelastning. Efter arbetstoppar ska du kunna lägga in lugnare perioder. Arbetsuppgifterna måste också vara sådana att du själv kan styra när de ska göras. Om ni ska införa förtroendearbetstid på jobbet måste ni titta på den totala arbetsbelastningen.

-Förtroendetid hjälper inte om du ofta jobbar över och aldrig har möjlighet att ta ut den intjänade tiden. Det ställer höga krav på individen att sätta gränser och det är inte alla som har den integritet som krävs för att våga säga till chefen att man har för mycket jobb, säger Göran Kecklund.

Han har just varit på en föreläsning om ledighet och återhämtning och passar på att skicka en sommarhälsningar till alla som snart går på semester.

-Att ha jobbmobilen på och kolla mejlen under semestern är någon jag tar stark avstånd från. Det är jätteviktigt att koppla bort jobbet under semestern för att kunna återhämta sig.

Artiklar

Fick du bara korvören i löneförhöjning? Illustration: Marie Åhfeldt

Här är regionerna som betalar bäst

Var har medicinska sekreterare och drifttekniker högst medellön? Klicka på valfri region på kartan för att se snittlönerna för 13 olika yrken. Eller välj yrke i tabellen under kartan.  2019-03-03

Allt fler och mer avancerade arbetsuppgifter medför stort ansvar 
för telefonisten Marita Irani, som menar att lönen inte har hängt med. Foto: Marlin Johansson

Proffs på bemötande får lägst lön

Receptionister och telefonister är den grupp som har lägst lön av alla i Tidningen Visions kartläggning. Dessutom har löneutvecklingen varit låg, trots att yrket blivit mer avancerat.  2019-03-02

Kolla kommunernas löner

Var är snittlönen för IT-tekniker, enhetschefer och skoladministratörer högst? Tidningen Vision har sammanställt en lönekarta med medellönerna i samtliga kommuner i 23 yrken. Dra och klicka i kartbilden för att se snittlönerna i din kommun, eller välj yrkestabell under kartan.  2019-03-01

Nathalie Nylén drömmer om att vara helt självförsörjande om tio år. I dag har hon får, grisar, höns och odlar rotfrukter och grönsaker. Foto: Sören Andersson

Lämnar stadens hets

En våg sveper över landet i klimatångestens spår: många väljer bort övertidstimmar och konsumtionshets för att satsa på ett lugnare liv med självhus­hållning på landet. Möt två före detta kommun­anställda som helt ställt om sina liv.  2019-03-01

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb