×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Annika Strandhäll ny ordförande i SKTF

2011-06-14, Tidningenvision.se

SKTFs nya ordförande heter Annika Strandhäll. Hon valdes enhälligt på SKTFs extra förbundsmöte.

Annika Strandhäll från Göteborg är SKTFs nya ordförande. Hon efterträder Eva Nordmark som tidigare i våras blev ny TCO-ordförande. Strandhäll har tidigare varit avdelningsordförande för SKTF i Göteborgs stad, och de senaste åren andra vice förbundsordförande i SKTF.
 
-Jag är stolt, glad och väldigt taggad inför uppgiften, sade Annika Strandhäll i ett kort tacktal vid förbundsmötet.
 
Hon framhöll också att hon kommer att fortsätta arbetet för att komma tillrätta med strukturella löneskillnader.
 
­– För våra medlemmar är det avgörande att vi löser problemet att kvinnor och män i kvinnodominerade branscher tjänar mindre än män i mansdominerade branscher. För ett helt arbetsliv kan det skilja miljoner kronor.
 
SKTF har sedan förra hösten försökt få arbetsmarknadens parter och regeringen att tillsammans bilda en jämställdhetskommission.
 
– Vi har uppvaktat och debatterat men det har inte hänt något. I höst kommer jag att bjuda in parter för fack, arbetsgivare och regering till ett första möte som förhoppningsvis kan leda till en jämställdhetskommission, säger Annika Strandhäll.
 
Hon betonar också att något måste göras åt den höga arbetslösheten bland utlandsfödda, och att SKTF därför i höstens avtalsrörelse ska verka för att teckna antidiskrimineringsavtal.
 
– Därigenom kan vi lokalt ute på arbetsplatserna få ett tydligare verktyg mot diskriminering.
 
Vid förbundsmötet valdes också Veronica Karlsson till ny andre vice ordförande, och Mikael Stillman, tandsköterska från Västerås, valdes in som ny ledamot i förbundsstyrelsen.
 
Valen gäller fram till hösten 2012 då nästa ordinarie förbundsmöte hålls.
 

Mårten Kierkegaard

marten.kierkegaard@vision.se

Artiklar

Att ha en arbetsgivare som är flexibel och förstående gör det möjligt för trebarnspappan Ernesto Garzón att arbeta heltid. Foto: Rickard Kilström

Hämta, lämna, hinna, orka...

Tre av fyra tycker att det är stressigt att få ihop kraven på jobbet med att vara förälder. De flesta får ingen avlastning vid vab och för många som gått ner på deltid är det bara lönen som krympt, inte mängden arbete. Det visar Tidningen Visions undersökning.  2019-08-19

Nicole Areskoug har en arbetsgivare som är mycket positiv till att anställa småbarnsföräldrar. Här är hon och dottern på en pick-nick tillsammans med brukare och kolleger. Foto: André de Loisted

Nu funkar heltid för Nicole

Nicole Areskoug kan oftast anpassa sina arbetstider efter dotterns sovtider och bestämmer själv om hon ska jobba hemifrån eller vara på kontoret. Det är några av de saker som bolaget God assistans syd infört för att bli föräldravänliga.  2019-08-19

Under åren på hög­stadiet i hemstaden Kalmar började Lena Hallengren se orätt­visorna i samhället. Därför engagerade 
hon sig politiskt. Foto: Marc Femenia

Hon vill laga skyddsnäten

Socialminister Lena Hallengren (S) står inför stora utmaningar. I glappen mellan välfärdssystemen faller både unga som mår dåligt och psykiskt sjuka ner och bristen på resurser gör att anställda flyr socialtjänsten eller bränns ut.  2019-08-19

Foto: Privat.

Hur flyttar man en kyrka?

Fem frågor till Tommy Stridsman fastighets- och kyrkogårdschef i Kiruna pastorat.  2019-08-19

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb