×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten. Jag kan också betala via autogiro, Kivra eller e-faktura.

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Annika Strandhäll ny ordförande i SKTF

2011-06-14, Tidningenvision.se

SKTFs nya ordförande heter Annika Strandhäll. Hon valdes enhälligt på SKTFs extra förbundsmöte.

Annika Strandhäll från Göteborg är SKTFs nya ordförande. Hon efterträder Eva Nordmark som tidigare i våras blev ny TCO-ordförande. Strandhäll har tidigare varit avdelningsordförande för SKTF i Göteborgs stad, och de senaste åren andra vice förbundsordförande i SKTF.
 
-Jag är stolt, glad och väldigt taggad inför uppgiften, sade Annika Strandhäll i ett kort tacktal vid förbundsmötet.
 
Hon framhöll också att hon kommer att fortsätta arbetet för att komma tillrätta med strukturella löneskillnader.
 
­– För våra medlemmar är det avgörande att vi löser problemet att kvinnor och män i kvinnodominerade branscher tjänar mindre än män i mansdominerade branscher. För ett helt arbetsliv kan det skilja miljoner kronor.
 
SKTF har sedan förra hösten försökt få arbetsmarknadens parter och regeringen att tillsammans bilda en jämställdhetskommission.
 
– Vi har uppvaktat och debatterat men det har inte hänt något. I höst kommer jag att bjuda in parter för fack, arbetsgivare och regering till ett första möte som förhoppningsvis kan leda till en jämställdhetskommission, säger Annika Strandhäll.
 
Hon betonar också att något måste göras åt den höga arbetslösheten bland utlandsfödda, och att SKTF därför i höstens avtalsrörelse ska verka för att teckna antidiskrimineringsavtal.
 
– Därigenom kan vi lokalt ute på arbetsplatserna få ett tydligare verktyg mot diskriminering.
 
Vid förbundsmötet valdes också Veronica Karlsson till ny andre vice ordförande, och Mikael Stillman, tandsköterska från Västerås, valdes in som ny ledamot i förbundsstyrelsen.
 
Valen gäller fram till hösten 2012 då nästa ordinarie förbundsmöte hålls.
 

Mårten Kierkegaard

marten.kierkegaard@vision.se

Artiklar

Fick du bara korvören i löneförhöjning? Illustration: Marie Åhfeldt

Här är regionerna som betalar bäst

Var har medicinska sekreterare och drifttekniker högst medellön? Klicka på valfri region på kartan för att se snittlönerna för 13 olika yrken. Eller välj yrke i tabellen under kartan.  2019-03-03

Allt fler och mer avancerade arbetsuppgifter medför stort ansvar 
för telefonisten Marita Irani, som menar att lönen inte har hängt med. Foto: Marlin Johansson

Proffs på bemötande får lägst lön

Receptionister och telefonister är den grupp som har lägst lön av alla i Tidningen Visions kartläggning. Dessutom har löneutvecklingen varit låg, trots att yrket blivit mer avancerat.  2019-03-02

Kolla kommunernas löner

Var är snittlönen för IT-tekniker, enhetschefer och skoladministratörer högst? Tidningen Vision har sammanställt en lönekarta med medellönerna i samtliga kommuner i 23 yrken. Dra och klicka i kartbilden för att se snittlönerna i din kommun, eller välj yrkestabell under kartan.  2019-03-01

Nathalie Nylén drömmer om att vara helt självförsörjande om tio år. I dag har hon får, grisar, höns och odlar rotfrukter och grönsaker. Foto: Sören Andersson

Lämnar stadens hets

En våg sveper över landet i klimatångestens spår: många väljer bort övertidstimmar och konsumtionshets för att satsa på ett lugnare liv med självhus­hållning på landet. Möt två före detta kommun­anställda som helt ställt om sina liv.  2019-03-01

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb