×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Annika Strandhäll ny ordförande i SKTF

2011-06-14, Tidningenvision.se

SKTFs nya ordförande heter Annika Strandhäll. Hon valdes enhälligt på SKTFs extra förbundsmöte.

Annika Strandhäll från Göteborg är SKTFs nya ordförande. Hon efterträder Eva Nordmark som tidigare i våras blev ny TCO-ordförande. Strandhäll har tidigare varit avdelningsordförande för SKTF i Göteborgs stad, och de senaste åren andra vice förbundsordförande i SKTF.
 
-Jag är stolt, glad och väldigt taggad inför uppgiften, sade Annika Strandhäll i ett kort tacktal vid förbundsmötet.
 
Hon framhöll också att hon kommer att fortsätta arbetet för att komma tillrätta med strukturella löneskillnader.
 
­– För våra medlemmar är det avgörande att vi löser problemet att kvinnor och män i kvinnodominerade branscher tjänar mindre än män i mansdominerade branscher. För ett helt arbetsliv kan det skilja miljoner kronor.
 
SKTF har sedan förra hösten försökt få arbetsmarknadens parter och regeringen att tillsammans bilda en jämställdhetskommission.
 
– Vi har uppvaktat och debatterat men det har inte hänt något. I höst kommer jag att bjuda in parter för fack, arbetsgivare och regering till ett första möte som förhoppningsvis kan leda till en jämställdhetskommission, säger Annika Strandhäll.
 
Hon betonar också att något måste göras åt den höga arbetslösheten bland utlandsfödda, och att SKTF därför i höstens avtalsrörelse ska verka för att teckna antidiskrimineringsavtal.
 
– Därigenom kan vi lokalt ute på arbetsplatserna få ett tydligare verktyg mot diskriminering.
 
Vid förbundsmötet valdes också Veronica Karlsson till ny andre vice ordförande, och Mikael Stillman, tandsköterska från Västerås, valdes in som ny ledamot i förbundsstyrelsen.
 
Valen gäller fram till hösten 2012 då nästa ordinarie förbundsmöte hålls.
 

Mårten Kierkegaard

marten.kierkegaard@vision.se

Artiklar

Illustration och foto: Jann Lipka

Nu kommer din nya robotkollega

Kommer robotarna att ta våra jobb? Får vi vara med och bestämma vad de ska göra? Frågorna är många när digitala kolleger ­börjar dyka upp på våra arbetsplatser. Vår undersökning visar att få är oroliga men många känner att de ­behöver mer utbildning.  2019-06-03

Kim Matulin har, trots handläggarroboten, mycket telefonkontakt och möten med de personer som söker försörjningsstöd. 
Foto: Jann Lipka

Maskinen handlägger – hon beslutar

Flera kommuner har infört robotar som hjälper till med ansökningar om försörjningsstöd. Socialsekreteraren Kim Matulin i Nacka, som jobbar med en, tycker den är ett bra redskap. Men hon är tveksam till att maskiner ska fatta beslut utan mänsklig inblandning.  2019-06-03

Foto:  Jann Lipka

Som en yxa i huvudet

Synrubbningar, illamående och glödgande ­huvudvärk. Att lämna jobbet i en hast och bädda ner sig i ett mörklagt sovrum tillhör vardagen för administratören Mari Lööv och över en miljon andra svenskar. Stress och bristande kunskap om migrän gör arbetslivet till en högriskfaktor.  2019-06-03

Foto: Brombergs

”I själva verket har vi gott om tid”

För att klara framtidens arbetsliv måste vi omvärdera tiden. Det är fullt möjligt menar Bodil Jönsson i sin nya bok Gott om tid. ”Det handlar om att ändra inställning till tiden. Att försöka se det som att tiden kommer till dig i stället för att den går.”  2019-06-03

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb