×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Tvingas både bromsa och gasa

2011-01-27, Tidningenvision.se

Samtidigt som personalstyrkan inte får öka totalt måste man rekrytera mycket ny personal för att ersätta alla som går i pension. Landstingen står inför en knepig situation de kommande åren.

Alla landsting strävar efter att hålla ned personalstyrkan de kommande åren, några minskar för att klara ekonomin. Samtidigt måste landstingen anställa mycket ny personal för att klara de stora pensionsavgångarna.  Under de kommande 15 åren går nästan hälften av den nuvarande personalen i pension.

Ett exempel är Norrbotten som bantat ned personalstyrkan med ett 100-tal anställda sedan 2009.

–Det är ett paradoxalt läge. Även om ekonomin är begränsad har vi ett stort fokus på rekrytera ung personal som kan ersätta dem som går i pension. Det gäller både vården och administrationen. Och inte minst ingenjörerna och teknikerna där konkurrensen från privata företag är stor, säger personalchef Ingrid Stridfeldt.

Men landstingen kommer inte att behöva samma kompetens i framtiden som man har i dag. Sveriges Kommuner och Landsting, SKL, håller just på att analysera och sammanställa vilken kompetens som behövs för att möta ökade vårdkrav från en åldrande befolkning och en snabb utveckling inom läkemedel och teknik. Bedömningar visar att vården kommer att bli allt mer specialiserad i framtiden vilket också ställer höga krav på välutbildad personal.

–Om man tittar på läkarsidan tar det ju tio till tolv år innan vi har en specialist, så det är väldigt viktigt att landstingen har en bra kompetensbehovskartläggning, säger Britt–Inger Kajnäs, sektionschef på arbetslivssektionen på SKL.

Hon ger också några exempel på kompetenser det kommer att bli ett ökat behov av i framtiden.

–Det behövs till exempel logistiker, beteendevetare och ökad teknisk kompetens i vissa specialiteter, säger Britt-Inger Kajnäs.

Lasse Nilsson

Artiklar

Illustration och foto: Jann Lipka

Nu kommer din nya robotkollega

Kommer robotarna att ta våra jobb? Får vi vara med och bestämma vad de ska göra? Frågorna är många när digitala kolleger ­börjar dyka upp på våra arbetsplatser. Vår undersökning visar att få är oroliga men många känner att de ­behöver mer utbildning.  2019-06-03

Kim Matulin har, trots handläggarroboten, mycket telefonkontakt och möten med de personer som söker försörjningsstöd. 
Foto: Jann Lipka

Maskinen handlägger – hon beslutar

Flera kommuner har infört robotar som hjälper till med ansökningar om försörjningsstöd. Socialsekreteraren Kim Matulin i Nacka, som jobbar med en, tycker den är ett bra redskap. Men hon är tveksam till att maskiner ska fatta beslut utan mänsklig inblandning.  2019-06-03

Foto:  Jann Lipka

Som en yxa i huvudet

Synrubbningar, illamående och glödgande ­huvudvärk. Att lämna jobbet i en hast och bädda ner sig i ett mörklagt sovrum tillhör vardagen för administratören Mari Lööv och över en miljon andra svenskar. Stress och bristande kunskap om migrän gör arbetslivet till en högriskfaktor.  2019-06-03

Foto: Brombergs

”I själva verket har vi gott om tid”

För att klara framtidens arbetsliv måste vi omvärdera tiden. Det är fullt möjligt menar Bodil Jönsson i sin nya bok Gott om tid. ”Det handlar om att ändra inställning till tiden. Att försöka se det som att tiden kommer till dig i stället för att den går.”  2019-06-03

Till arkivet

Tipsa oss!

Vad vill du läsa om i Tidningen Vision? Kontakta oss på redaktionen.

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb