×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

”Jag försökte i alla fall bryta mönstren”

2011-01-28, Tidningenvision.se

Han såg det som de flesta andra såg. Hur skickliga människor sållades bort vid rekryteringar på grund av ursprung eller efternamn. Men Karim Makhoul ville göra något åt det och lanserade idén om anonyma jobbansökningar.

– Jag känner mig faktiskt lite stolt. Jag har lämnat ett positivt spår i den kommunala verksamheten. Diskrimineringen finns naturligtvis kvar, men jag gjorde i alla fall ett försök att bryta mönstren, säger han.

Hur tar man sig förbi alla dessa hinder? Vad krävs för att en kompetent person ska få det jobb som han eller hon är bäst lämpad för? Hur når arbetssökande med svåruttalande efternamn, ovidkommande handikapp eller ”fel” ålder ända fram?

I de banorna funderade Karim Makhoul för ungefär tio år sedan som integrationssamordnare i Melleruds kommun. Han kläckte idén om avidentifierade ansökningar och såg tillsammans med personalchefen Sune Svensson till att kommunen blev först i landet.

Modellen byggde på en tvådelad ansökningsblankett, varav den med personuppgifter skulle öppnas först när rekryteraren bestämt vilka som ska kallas till intervju. Året var 2002 och lilla Mellerud hade gett namn åt en modell som spreds över landet.

Två år senare upphörde Karim Makhouls projektanställning och han lämnade kommunen. Mellerud kämpade länge vidare med de tvådelade ansökningsblanketterna, men för ett år sedan nådde man vägs ände och bestämde sig för att föra in diskrimineringsaspekten i det vanliga rekryteringsarbetet.

För Karim Makhoul blev det en tuff tid. Han sökte ett 50-tal jobb utan att kallas till en enda intervju och hans teser om diskriminering bekräftades.

– Det verkade helt omöjligt. Jag hade rätt utbildning och bra arbetslivserfarenhet så det hade kanske funkat om de använt anonyma ansökningar.

I stället tog Karim Makhoul saken i egna händer och köpte en bensinmack i Åmål. Sedan tre år driver han den med hjälp av fyra anställda – två ungdomar och två pensionärer.

– De är de mest utsatta grupperna i samhället som har svårast att få jobb.

Men något anonymt anställningsförfarande har de inte behövt gå igenom.

– Nej, det är för liten skala för det. Det räcker att jag som äger macken är invandrare.

Men att hans modell har övergivits i kommun efter kommun, till och med i Mellerud, har Karim Makhoul svårt att förstå. 

– I så fall måste de hitta på något bättre. Problemen kvarstår, man kan inte bara blunda och säga att alla har samma chans.

 

Niklas Lindstedt

niklas.lindstedt@vision.se

Artiklar

Illustration och foto: Jann Lipka

Nu kommer din nya robotkollega

Kommer robotarna att ta våra jobb? Får vi vara med och bestämma vad de ska göra? Frågorna är många när digitala kolleger ­börjar dyka upp på våra arbetsplatser. Vår undersökning visar att få är oroliga men många känner att de ­behöver mer utbildning.  2019-06-03

Kim Matulin har, trots handläggarroboten, mycket telefonkontakt och möten med de personer som söker försörjningsstöd. 
Foto: Jann Lipka

Maskinen handlägger – hon beslutar

Flera kommuner har infört robotar som hjälper till med ansökningar om försörjningsstöd. Socialsekreteraren Kim Matulin i Nacka, som jobbar med en, tycker den är ett bra redskap. Men hon är tveksam till att maskiner ska fatta beslut utan mänsklig inblandning.  2019-06-03

Foto:  Jann Lipka

Som en yxa i huvudet

Synrubbningar, illamående och glödgande ­huvudvärk. Att lämna jobbet i en hast och bädda ner sig i ett mörklagt sovrum tillhör vardagen för administratören Mari Lööv och över en miljon andra svenskar. Stress och bristande kunskap om migrän gör arbetslivet till en högriskfaktor.  2019-06-03

Foto: Brombergs

”I själva verket har vi gott om tid”

För att klara framtidens arbetsliv måste vi omvärdera tiden. Det är fullt möjligt menar Bodil Jönsson i sin nya bok Gott om tid. ”Det handlar om att ändra inställning till tiden. Att försöka se det som att tiden kommer till dig i stället för att den går.”  2019-06-03

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb