×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Dina uppgifter registreras i vårt medlemsregister. Med hjälp av uppgifterna betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på din lön varje månad.

Om det inte är möjligt får du ett inbetalningskort hemskickat med posten. Du kan också betala via autogiro.

Du ansluts automatiskt till försäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, och du bör noga läsa informationen som skickas hem till dig när du blivit medlem.

Är du inte fullt arbetsför när du blir medlem behöver du kontakta försäkringsbolaget, eftersom det ställs vissa hälsokrav. Du måste också vara bosatt och folkbokförd i Sverige. Om du anmäler dig som medlem med startdatum bakåt i tiden ska du istället uppfylla kraven den dag du gör medlemsanmälan. Med fullt arbetsför menas att du kan utföra ditt vanliga arbete utan undantag, inte får ersättning som har samband med egen sjukdom, skada eller funktionshinder, eller har vilande sådan ersättning och inte av hälsoskäl har särskilt anpassat arbete, anställning med lönebidrag eller liknande. Är du sjuk kortare tid än 15 dagar räknas du som fullt arbetsför.

Om du betalar din avgift till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien att dras så, om du inte tackar nej till försäkringarna eller kontaktar försäkringsbolaget för att ändra till inbetalningskort eller autogiro.

Vi kommer att skicka dina uppgifter till de försäkringsbolag som Vision har avtal med.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Han tar den säkra vägen

2011-02-08, Tidningenvision.se

En motorcykelolycka 1992 förändrade Jimmy Lundströms liv. Han låg i respirator i elva dygn och kunde varken gå eller prata när han vaknade. Nu använder han sina erfarenheter när han jobbar med trafiksäker­hetsfrågor i Karlskoga.<br />

Namn: Jimmy Lundström.
Arbete: Jobbar med trafiksäkerhetsprojekt i Karlskoga.
Lön: 18 600 kronor per månad.
Ålder: 37 år.
Familj: Fru och två barn, 8 och 5 år.
Bor: Villa cirka 7 km utanför Karlskoga.
Fritidsintressen: Umgås med familjen. Snickra.

Vad gör du konkret?
– Bland annat sysslar jag med att analysera trafikmiljön kring skolorna i kommunen.

Och det innebär?
– Att jag tittar på miljöerna och pratar med personal och elever. Men också med sopåkarna som kör till och från skolan, med företag i närheten som kanske har många transporter och så vidare. Jag försöker skaffa mig en helhetsbild av trafikmiljön på och kring skolan.

Vad ser du?
– Att det finns en hel del brister och att olika aktörer har olika uppfattning om vad som eventuellt kan vara farligt. Exempelvis vet föräldrar inte alltid hur barnen tar sig till och från skolan.

Hur vet du det?
– Vi gjorde en undersökning. Eleverna fick rita in sin skolväg på en karta och föräldrarna fick markera den väg de trodde att deras barn tog. Det stämde i de flesta fall, men i omkring 10 procent av fallen så skilde det sig.

Kan du ge exempel på brister du ser i den fysiska trafikmiljön?
– Det finns saker att förbättra på de flesta ställen. Exempelvis kan man fundera över hur föräldrar som skjutsar sina barn till skolan släpper av dem. På en del skolor finns en avstigningsplats på ena sidan gatan, mot skolan.

Men de som kommer från andra hållet släpper ibland ut barnen i gatan för att de ska springa över. Där kan det uppstå farliga situationer som skulle kunna byggas bort.

Nu har vi vinterföre och mörker. Är det något speciellt problem du tänker på med anledning av det?
– Reflexer. Pensionärer och små barn har reflexer men vi som är däremellan i ålder är dåliga på det. Mycket skulle vara vunnet om vi blev bättre på det.

Vid sidan av jobbet är du ordförande i Karlskoga trafiksäkerhetsråd. Vad gör ni där?
– I rådet ingår ett 20-tal föreningar och vi ordnar, och deltar i, aktiviteter av olika slag som har med trafiksäkerhet att göra. Bland annat har vi en gång om året en mörker­övning där de som är med verkligen får uppleva hur svårt det är att se människor och djur i mörker. Det brukar vara väldigt uppskattat.

Mer?
– I somras hjälpte vi Trafikverket och NTF med rastplatsaktiviteter på E18. Vi pratade med trafikanter, informerade om trafiksäkerhet, delade ut
reflexer med mera i nio veckor.

Det verkar som om du är väldigt engagerad i de här frågorna?
– Ja visst är jag det. Jag har ju en tung erfarenhet i bagaget så det uppfattas nog som att jag vet vad jag pratar om när jag manar till försiktighet i trafiken.

Artiklar

Lotta Gedell och Rebecka Berger, 
fackligt aktiva social­sekreterare i Skara, tycker att villkoren förbättrats Foto: Mika Väisänen

Lönelyft gav mer arbetsro

Socialsekreterare är en av de yrkesgrupper vars snittlöner ökade mest i fjol, enligt Tidningen Visions kartläggning. I Skara höjdes medellönen rejält: 12 procent.  2018-02-20

Illustration: Martin Ander

Nu ska lönerna bli mer rättvisa

Åtta av tio kommuner gjorde en lönekartläggning under 2017. Det är en rejäl uppryckning jämfört med tidigare då det inte var obligatoriskt att göra det varje år. Ett 30-tal kommuner har rättat till orättvisa löner de har hittat.  2018-02-22

Lite till de sämst betalda

Biblioteksassistenterna är en av Visions låglönegrupper. För andra året i rad hamnar yrkesgruppen i botten i Tidningen Visions löneundersökning.  2018-02-20

Prästens symbolkraft är urstark. Det är en lärdom från Thailand. Erik Stenberg-Roos är tillgänglig, men han är aldrig kompis. Här är han Svenska kyrkan i utlandet. Foto: Jonas Gratzer

Präst med sand mellan tårna

Prästen Erik Stenberg-Roos är Svenska kyrkans utsände i södra Thailand. Han surrar fast altaret på bilen, kastar in gitarren och far dit där han är behövd. Ena dagen håller han en gudstjänst på stranden, den nästa besöker han en svensk som sitter i fängelse.  2018-02-20

Till arkivet

Tipsa oss!

Vad vill du läsa om i Tidningen Vision? Kontakta oss på redaktionen.

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb