×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Vässad kontroll ska hindra vanvård

2011-12-01, Tidningenvision.se

Många kommuner har skärpt sina inspektioner av äldreomsorgen. Men det räcker inte. Regeringen vill ha mer tillsyn och kritikerna anser att problemen bottnar i dåliga upphandlingar och svag uppföljning.

Fakta

Kritiken mot Carema har varit hård den senaste tiden. Det har handlat om misstänkt vanvård, bonusar till chefer och skattemedel som genom interna ränteupplägg hamnar hos riskkapitalbidrag. Som en reaktion har regeringen gett i uppdrag till Skatteverket att undersöka hur företag i välfärdssektorn använder ränteavdrag. Stockholms stad har sagt upp avtalet med Carema Care på Koppargården och tillfälligt stoppat all upphandling av äldreomsorg.

"Utan noggranna kontroller kan mindre nogräknade företag tämligen riskfritt avvika från utlovad kvalitet för att tjäna mer pengar", konstaterade Anders Wijkman (KD), när han i förra veckan presenterade upphandlingsutredningens delbetänkande.

Wijkman är den senaste i raden att efterlysa mer granskning av äldreomsorgen. Efter avslöjandena om Carema har myndigheter och organisationer pekat på kommunernas upphandlingar som kärnan till problemen.

Socialstyrelsen planerar nu en särskild tillsyn av hur kommunerna följer upp sina upphandlingar och regeringen vill ha vägledande underlag för upphandling, avtal och rutiner för uppföljning.

Demensförbundet, som företräder demenssjuka och deras anhöriga, tycker att kommunerna ställer alldeles för vaga krav i sina avtal med utförare. Deras förslag är en detaljerad kravspecifikation i upphandlingarna.

– Den måste innehålla riktiga beskrivningar och krav, till exempel hur ofta tänderna ska borstas och med vilket resultat och vad de ska göra för att undvika att en person ska få liggsår, säger Jannis Avramidis, som i samverkan med Demensförbundet tagit fram en mall för hur man tycker att en detaljerat avtal ska se ut om det ska täppa till alla luckor.

Flera kommuner har också skärpt tillsynen. Vissa har redan gjort det, andra – som till exempel Helsingborg och Landskrona – ökar antalet inspektioner i spåren av det som uppdagats om Carema.

När Tidningen Vision frågar ansvariga i kommunerna är det flera som påtalar att man också satsar på att granska den omsorg man har i egen regi. Hur man går tillväga varierar, liksom hur stor andel av omsorgen som ligger på entreprenad. Nedan finns några exempel på hur kommunerna agerar.

Mårten Kierkegaard

marten.kierkegaard@vision.se

Artiklar

Att ha en arbetsgivare som är flexibel och förstående gör det möjligt för trebarnspappan Ernesto Garzón att arbeta heltid. Foto: Rickard Kilström

Hämta, lämna, hinna, orka...

Tre av fyra tycker att det är stressigt att få ihop kraven på jobbet med att vara förälder. De flesta får ingen avlastning vid vab och för många som gått ner på deltid är det bara lönen som krympt, inte mängden arbete. Det visar Tidningen Visions undersökning.  2019-08-19

Nicole Areskoug har en arbetsgivare som är mycket positiv till att anställa småbarnsföräldrar. Här är hon och dottern på en pick-nick tillsammans med brukare och kolleger. Foto: André de Loisted

Nu funkar heltid för Nicole

Nicole Areskoug kan oftast anpassa sina arbetstider efter dotterns sovtider och bestämmer själv om hon ska jobba hemifrån eller vara på kontoret. Det är några av de saker som bolaget God assistans syd infört för att bli föräldravänliga.  2019-08-19

Under åren på hög­stadiet i hemstaden Kalmar började Lena Hallengren se orätt­visorna i samhället. Därför engagerade 
hon sig politiskt. Foto: Marc Femenia

Hon vill laga skyddsnäten

Socialminister Lena Hallengren (S) står inför stora utmaningar. I glappen mellan välfärdssystemen faller både unga som mår dåligt och psykiskt sjuka ner och bristen på resurser gör att anställda flyr socialtjänsten eller bränns ut.  2019-08-19

Foto: Privat.

Hur flyttar man en kyrka?

Fem frågor till Tommy Stridsman fastighets- och kyrkogårdschef i Kiruna pastorat.  2019-08-19

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb