×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten. Jag kan också betala via autogiro eller e-faktura.

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Timrås överlevnad vilar på Annes axlar

2011-12-13, Tidningenvision.se

Med tanke på urbaniseringen jobbar Anne Niska i motvind. På inflyttningsservice i Timrå är hennes uppdrag att få människor till småstaden i stället för att lämna den.

Fakta

Ålder: 40 år.

Yrke: Ansvarig för inflyttningsservice i Timrå.

Utbildning: Industriell ekonomi från Mittuniversitetet, kurser i affärskultur, ledarskap och psykologi vid universitet på Nya Zeeland, strategisk marknadsföring på IHM, Stockholm

Lön: 31 500 kronor/månad.

Familj: Maken Lars, dottern Alice, 1 år samt vuxna bonusdottern Stina.

Bor: Petersvik i Sundsvall.

Fritid: Renovera och underhålla vårt hus från 1968 samt vara ute i skog och mark tillsammans med familjen.

Ibland är Anne Niska den första som får veta det. Att någon går i flyttplaner och tänker sig ett annat liv.

– För många handlar det om djupt personliga frågor. Om vem jag är och hur jag vill leva mitt liv. Det vill många vara diskreta med innan de har bestämt sig.

Och frågar man Anne Niska, som är ansvarig för inflyttningsservice i Timrå kommun, får man det föga överraskande svaret att livet levs bäst i Västernorrland. Inte nödvändigtvis i just Timrå, hon vill inte konkurrera med kollegerna i grannkommunerna Sundsvall och Härnösand, men någonstans här vill hon rekommendera människor att slå ner sina bopålar.

– Vi är en pendlarregion och Timrå ligger strategiskt till.

Andra fördelar är enligt Anne Niska ett vackert kustlandskap, närhet till sport, kultur och andra fritidsaktiviteter, fyra tydliga årstider, frisk luft och inte minst ett relativt billigt boende.

– Enligt uträkningar kan en familj spara 14 000 kronor netto i månaden på att bosätta sig här, jämfört med i Stockholm. Då kanske man inte behöver jobba lika mycket för att uppnå samma livskvalitet.

Men det är just det där med jobben. Knäck­frågan som för många avgör var vi bosätter oss. De flesta av dem Anne Niska har kontakt med är akademiker i storstäder, som har höga krav när det gäller arbetsplats: den ska vara utvecklande, innebära karriärmöjligheter och dessutom ge bra lön.

– Den sortens jobb finns i regionen, men utbudet är inte lika stort som i storstäder. Man får ha lite mer tålamod.

I processen finns Anne Niska med som stöd, bollplank och nätverksnav. Som erfarenhet har hon sin egen liknande resa. Hon är född och uppvuxen utanför Sundsvall och läste till industriell ekonom på Mittuniversitet. Under fem år arbetade hon inom Ericsson i Kista, var involverad i företagets affärer med Kina och for mellan kontinenter. Jobbade jämt och älskade det. Trivdes i Stockholm, men funderade mycket på om livet med det höga tempot var hållbart i längden.

– Jag tog ett sabbatsår och pluggade på Nya Zeeland. Och bestämde mig för att flytta hem, trots att jag många gånger hade sagt att jag aldrig någonsin skulle göra det.

Efter sex månader dök jobbet upp, det som projektansvarig för inflyttningsservice i Timrå. Tjänsten var då, år 2003, helt ny. Hon är inflyttningsservice – kontoret som ligger under näringslivsenheten. Anne Niska fick målet från politikerna, att Timrå kommun ska ha 18 500 invånare år 2015. Men vägen dit har hon fått fria händer att utforma. Hon berättar att hon framför allt har velat skapa ett ansikte, en verklig människa bakom sin tjänst. Det märks inte minst på hennes visitkort där ett foto på en glad Anne Niska som gör "kom hit-tecknet" med pekfingret stoltserar bredvid kontaktuppgifterna.

– Jag vill lyssna in varje enskild människas tankar bakom sin flyttlängtan. Och stötta dem i att hitta just det de söker.

Och på frågan om det inte är lätt att det blir för mycket och finns en risk att hennes jobb tar över hennes fritid, svarar hon kort och gott:

– De som söker kontakt med mig är ofta initiativtagande personer som fixar mycket själva. Jag behöver inte ta hand om dem, utan finns som bollplank.

Som första åtgärd när hon var ny kartlade hon var folk som är födda i kommunen men som flyttat, egentligen har tagit vägen. Hon koncentrerade sig på dem i 25–40-årsåldern, de som enligt Anne Niska är mest flyttningsbenägna.

– Då, när man är klar med sin utbildning, har skaffat sig några år av arbetslivserfarenhet och kanske precis bildat familj, brukar längtan tillbaka vara som störst. Men flytten måste ske innan barnen börjar i skolan, därefter tycker många att det är svårt.

Den där kartläggningen var ett gediget arbete. Hon tog framför allt hjälp av utskrifter på gamla klasslistor. Resultatet blev som hon gissade: de allra flesta "utflyttningar" hade hamnat i Stockholm. Hon bestämde sig för att koncentrera sig på dem och började arrangera informationsträffar. Varje år tar hon fortfarande kontakt med runt 500 "Timråstockholmare". I ett personligt brev bjuder hon in dem till picknick i Hagaparken i Stockholm eller på hockeymatcher i Timrå i samband med julledigheten.

– Om folk ska komma måste vi erbjuda träffar där de finns.

Uppslutningen, hon försöker ordna två träffar om året, har varit varierande. Alltifrån runt 30 till 150 personer. Ibland håller hon ett kort informationsanförande, men mesta tiden går åt till att mingla, lyssna in och svara på frågor.

– Det blir tillfällen för folk att träffa gamla bekanta. "Nämen funderar ni också på att flytta, då är jag kanske inte så fel ute", vet jag att vissa tänker vid de där träffarna.

Hemma på kontoret, det hon delar med delar av näringslivsenheten och företagarföreningar, arbetar hon ständigt för att bygga upp kontaktnät. Timrå har tidigare varit en stor trä­industriort, pappersmassafabriken finns fortfarande och pustar ut sin sura odör, om än inte i lika stor omfattning som tidigare.

Men samhället har förändrats och orten med det. I dag har antalet småföretag ökat. I Timrå finns 1 200 sådana och Anne Niska tror att de är framtiden. För vad skulle hända om hon misslyckas med sitt jobb och ger upp sin mission som på sätt och vis går rakt emot samhällsutvecklingeb, att allt fler människor världen över flyttar till storstäder?

– Då skulle det gå utför med Timrå. Att få hit folk handlar om kommunens överlevnad. Jag vill inte övertala någon, men jag vill uppmana människor att våga tänka över sina val och leva sina liv utifrån egna drömmar.

Artiklar

Trots en extra satsning på medicinska sekreterare i Landstinget i Kalmar län tycker Elisabeth Ingesson att lönepåslagen är otillräckliga. Bland annat för att snittlönerna ligger lägre än undersköterskornas. Foto: Sara Winsnes

Så mycket ökade lönerna i år

Löneökningar på över 2,7 procent för många av Visions medlemmar. Det blev resultatet av den lokala lönerundan 2018. I kommunerna gick det ungefär som i fjol. Men i landsting och regioner syns en positiv tendens.  2018-10-26

Hampus Savolainen och Maria Sten-Lundgren jobbar i Högsby kommun där Visions medlemmar fått en löneökning på i snitt 4,0 procent. Foto: Mattias Johansson

Högst höjning i Högsby

Hur mycket Visions medlemmar i kommunerna fått i lönepåslag varierar kraftigt över landet. Småländska Högsby toppar löneligan bland de kartlagda kommunerna med i snitt 4,0 procents löneökning medan norrbottniska Överkalix ligger lägst med 1,8 procent.  2018-10-26

Illustration: Marie Åhfeldt

Är du den nya kraften?

Varför engagera sig fackligt när man har så mycket annat att stå i? För att du lär dig mycket och kan förbättra villkoren och arbetsmiljön för dina kolleger, lyder svaret från Vision-ombuden själva.  2018-10-26

Tack vare att Maud Tibblin och Lena Hillberg uppmärk­sammade Vision 
på att ersättningen för helgarbetet 
verkade vara orimligt låg får 
nu drygt 20 tand­skötskor dela på 
1,3 miljoner kronor. Foto: Johan Wahlgren

De fick för lite lön i tio år

Tandsköterskor på Folktandvården i Uppsala län får mellan 1 300 och 100 000 kronor retroaktivt.  2018-10-22

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb