×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Kommunal kräver minst 3,5 procent

2011-12-21, Tidningenvision.se

Löneökningar på 3,5 procent under det kommande året och en jämställdhetspott. Så lyder några av de avtalskrav som Kommunal i dag lämnade över till arbetsgivarna.

När Kommunal lämnade över sina avtalsyrkanden till Sveriges Kommuner och Landsting, SKL, och Pactaföretagen handlade flera av kraven om jämställdhet. Bland annat vill man ha en särskild jämställdhetspott på minst 100 kronor per heltidsanställd.

Andra krav är att begränsa möjligheten till visstidsanställningar till 12 månader under en femårsperiod samt att arbetsgivaren inte ska kunna stycka upp arbetstagarnas arbetsdagar, så kallade delade turer.

– Fler och fler drabbas av detta när man exempelvis jobbar förmiddag, går hem några timmar mitt på dagen och kommer in och jobbar resten av arbetspasset på kvällen. Det skapar stora problem att få ihop sitt privatliv, säger Kommunals ordförande Annelie Nordström i ett pressmeddelande.

Kommunal kräver att lönerna under det kommande året ska öka med minst 860 kronor per månad för heltidsanställda, dock lägst 3,5 procent. Dessutom vill man att samtliga ersättningar i kollektivavtalen, inklusive semesterlönen, höjs lika mycket som lönerna.

Avtalskraven omfattar drygt 350 000 anställda inom kommuner, landsting och regioner och Pactaföretagen. De nuvarande kollektivavtalen med de två arbetsgivarparterna gäller fram till sista april 2012.

Yrkandena är orealistiska, lyder den snabba kommentaren från SKL. Löneökningar på 3,5 procent och därutöver en särskild lönepott på minst 100 kronor per anställd gör att Kommunals krav totalt kostar 4,4 procent, enligt Ingela Gardner Sundström, ordförande för SKL:s förhandlingsdelegation.

– De löneyrkanden som Kommunal presenterat idag ligger för högt och är mycket över industrins avtal där löneökningarna ligger på 2,6 procent över 12 månader, säger hon i ett pressmeddelande.
 

Niklas Lindstedt

niklas.lindstedt@vision.se

Artiklar

Illustration och foto: Jann Lipka

Nu kommer din nya robotkollega

Kommer robotarna att ta våra jobb? Får vi vara med och bestämma vad de ska göra? Frågorna är många när digitala kolleger ­börjar dyka upp på våra arbetsplatser. Vår undersökning visar att få är oroliga men många känner att de ­behöver mer utbildning.  2019-06-03

Kim Matulin har, trots handläggarroboten, mycket telefonkontakt och möten med de personer som söker försörjningsstöd. 
Foto: Jann Lipka

Maskinen handlägger – hon beslutar

Flera kommuner har infört robotar som hjälper till med ansökningar om försörjningsstöd. Socialsekreteraren Kim Matulin i Nacka, som jobbar med en, tycker den är ett bra redskap. Men hon är tveksam till att maskiner ska fatta beslut utan mänsklig inblandning.  2019-06-03

Foto:  Jann Lipka

Som en yxa i huvudet

Synrubbningar, illamående och glödgande ­huvudvärk. Att lämna jobbet i en hast och bädda ner sig i ett mörklagt sovrum tillhör vardagen för administratören Mari Lööv och över en miljon andra svenskar. Stress och bristande kunskap om migrän gör arbetslivet till en högriskfaktor.  2019-06-03

Foto: Brombergs

”I själva verket har vi gott om tid”

För att klara framtidens arbetsliv måste vi omvärdera tiden. Det är fullt möjligt menar Bodil Jönsson i sin nya bok Gott om tid. ”Det handlar om att ändra inställning till tiden. Att försöka se det som att tiden kommer till dig i stället för att den går.”  2019-06-03

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb