×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten. Jag kan också betala via autogiro, Kivra eller e-faktura.

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Hofors överväger slumpvisa drogtester

2011-12-14, Tidningenvision.se

Hofors kommun ska ta fram en ny drogpolicy. Personalchefen vill införa slumpvisa drogtester på personal och förtroendevalda.

–Det är framför allt av hälsoskäl. Vi vill försöka fånga upp riskbrukare och missbrukare innan det går så långt att det blir dyrt att rehabilitera, säger personalchefen Ulf Back.

Att arbetsgivare gör slumpvisa drogtester på personalen av säkerhetsskäl förekommer på många håll, till exempel inom industrin och transporter. Men att kommuner testar all personal slumpmässigt är mycket ovanligt. Ulf Back har inte hört talas om någon kommun som infört det.

Regeringens utredare Cathrine Lilja Hansson skriver i sitt lagförslag om integritet i arbetslivet att slumpvisa och generella drogtester bör förbjudas av integritetsskäl. Det ska dock vara tillåtet att testa om det är relevant, till exempel av säkerhetsskäl i vissa yrken som chaufförer. Regeringen har dock ännu inte tagit ställning till lagförslaget.

Ulf Back tycker inte att de slumpvisa testerna behöver vara integritetskränkande. Han säger att företagshälsovården ska sköta testerna och att alla prover ska förstöras efteråt så att arbetsgivaren inte ska kunna använda testresultaten till annat än de var tänkta för.

Arbetsgivaren har bett de lokala facken att kontakta sina huvudorganisationer för att ta reda på vad de anser om slumpvisa drogtester. Lars Lilja, ordförande i Visionsavdelningen i Hofors har ännu inte tagit ställning.

–Det här har precis startat och vi ska ta upp frågan på nästa styrelsemöte. Vi måste prata ihop oss om vad vi tycker och känner, säger han.
 
 
 

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Illustration: Marie Åhfeldt

Kolla kommunernas löner

Var är snittlönen för IT-tekniker, enhetschefer och skoladministratörer högst? Tidningen Vision har sammanställt en lönekarta med medellönerna i samtliga kommuner i 23 yrken. Dra och klicka i kartbilden för att se snittlönerna i din kommun, eller välj yrkestabell under kartan.  för 13 dagar sedan

Sju skäl att gå till jobbet

Att pollinera, ordna rent dricksvatten eller ta emot 1 300 besök i månaden. Arbetsglädje kan till och med vara en begravning. Möt sju personer som drivs av att göra nytta för oss andra.  för 14 dagar sedan

Mats Erkers vill börja planera för sin pension, men har svårt att få veta hur hög tjänstepensionen blir. ”Då det handlar om en framförhandlad löneförmån så är det ju ganska allvarligt att jag inte får besked”, säger han. Foto: Rickard Kilström

Svårt planera för pension

Anställda i kommuner och regioner kan ha svårt att få veta hur stor deras tjänstepension kommer att bli. Orsaken är att uppgifterna som ligger till grund för den pensionsprognos som var och en kan göra på webbplatsen minpension.se inte alltid är fullständiga.  2019-04-09

”Det här gör att vi känner oss mer motiverade och uppskattade”, säger den medicinska vårdadministratören Inger Lindblad. Foto: Alexander Von Sydow

Tillägg ska locka folk

De medicinska vårdadministratörerna på akutkliniken på universitetssjukhuset i Örebro har två tuffa somrar bakom sig. Orsaken är brist på vikarier.  2019-04-09

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb