×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Hofors överväger slumpvisa drogtester

2011-12-14, Tidningenvision.se

Hofors kommun ska ta fram en ny drogpolicy. Personalchefen vill införa slumpvisa drogtester på personal och förtroendevalda.

–Det är framför allt av hälsoskäl. Vi vill försöka fånga upp riskbrukare och missbrukare innan det går så långt att det blir dyrt att rehabilitera, säger personalchefen Ulf Back.

Att arbetsgivare gör slumpvisa drogtester på personalen av säkerhetsskäl förekommer på många håll, till exempel inom industrin och transporter. Men att kommuner testar all personal slumpmässigt är mycket ovanligt. Ulf Back har inte hört talas om någon kommun som infört det.

Regeringens utredare Cathrine Lilja Hansson skriver i sitt lagförslag om integritet i arbetslivet att slumpvisa och generella drogtester bör förbjudas av integritetsskäl. Det ska dock vara tillåtet att testa om det är relevant, till exempel av säkerhetsskäl i vissa yrken som chaufförer. Regeringen har dock ännu inte tagit ställning till lagförslaget.

Ulf Back tycker inte att de slumpvisa testerna behöver vara integritetskränkande. Han säger att företagshälsovården ska sköta testerna och att alla prover ska förstöras efteråt så att arbetsgivaren inte ska kunna använda testresultaten till annat än de var tänkta för.

Arbetsgivaren har bett de lokala facken att kontakta sina huvudorganisationer för att ta reda på vad de anser om slumpvisa drogtester. Lars Lilja, ordförande i Visionsavdelningen i Hofors har ännu inte tagit ställning.

–Det här har precis startat och vi ska ta upp frågan på nästa styrelsemöte. Vi måste prata ihop oss om vad vi tycker och känner, säger han.
 
 
 

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Illustration och foto: Jann Lipka

Nu kommer din nya robotkollega

Kommer robotarna att ta våra jobb? Får vi vara med och bestämma vad de ska göra? Frågorna är många när digitala kolleger ­börjar dyka upp på våra arbetsplatser. Vår undersökning visar att få är oroliga men många känner att de ­behöver mer utbildning.  2019-06-03

Kim Matulin har, trots handläggarroboten, mycket telefonkontakt och möten med de personer som söker försörjningsstöd. 
Foto: Jann Lipka

Maskinen handlägger – hon beslutar

Flera kommuner har infört robotar som hjälper till med ansökningar om försörjningsstöd. Socialsekreteraren Kim Matulin i Nacka, som jobbar med en, tycker den är ett bra redskap. Men hon är tveksam till att maskiner ska fatta beslut utan mänsklig inblandning.  2019-06-03

Foto:  Jann Lipka

Som en yxa i huvudet

Synrubbningar, illamående och glödgande ­huvudvärk. Att lämna jobbet i en hast och bädda ner sig i ett mörklagt sovrum tillhör vardagen för administratören Mari Lööv och över en miljon andra svenskar. Stress och bristande kunskap om migrän gör arbetslivet till en högriskfaktor.  2019-06-03

Foto: Brombergs

”I själva verket har vi gott om tid”

För att klara framtidens arbetsliv måste vi omvärdera tiden. Det är fullt möjligt menar Bodil Jönsson i sin nya bok Gott om tid. ”Det handlar om att ändra inställning till tiden. Att försöka se det som att tiden kommer till dig i stället för att den går.”  2019-06-03

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb