×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Hofors överväger slumpvisa drogtester

2011-12-14, Tidningenvision.se

Hofors kommun ska ta fram en ny drogpolicy. Personalchefen vill införa slumpvisa drogtester på personal och förtroendevalda.

–Det är framför allt av hälsoskäl. Vi vill försöka fånga upp riskbrukare och missbrukare innan det går så långt att det blir dyrt att rehabilitera, säger personalchefen Ulf Back.

Att arbetsgivare gör slumpvisa drogtester på personalen av säkerhetsskäl förekommer på många håll, till exempel inom industrin och transporter. Men att kommuner testar all personal slumpmässigt är mycket ovanligt. Ulf Back har inte hört talas om någon kommun som infört det.

Regeringens utredare Cathrine Lilja Hansson skriver i sitt lagförslag om integritet i arbetslivet att slumpvisa och generella drogtester bör förbjudas av integritetsskäl. Det ska dock vara tillåtet att testa om det är relevant, till exempel av säkerhetsskäl i vissa yrken som chaufförer. Regeringen har dock ännu inte tagit ställning till lagförslaget.

Ulf Back tycker inte att de slumpvisa testerna behöver vara integritetskränkande. Han säger att företagshälsovården ska sköta testerna och att alla prover ska förstöras efteråt så att arbetsgivaren inte ska kunna använda testresultaten till annat än de var tänkta för.

Arbetsgivaren har bett de lokala facken att kontakta sina huvudorganisationer för att ta reda på vad de anser om slumpvisa drogtester. Lars Lilja, ordförande i Visionsavdelningen i Hofors har ännu inte tagit ställning.

–Det här har precis startat och vi ska ta upp frågan på nästa styrelsemöte. Vi måste prata ihop oss om vad vi tycker och känner, säger han.
 
 
 

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Att ha en arbetsgivare som är flexibel och förstående gör det möjligt för trebarnspappan Ernesto Garzón att arbeta heltid. Foto: Rickard Kilström

Hämta, lämna, hinna, orka...

Tre av fyra tycker att det är stressigt att få ihop kraven på jobbet med att vara förälder. De flesta får ingen avlastning vid vab och för många som gått ner på deltid är det bara lönen som krympt, inte mängden arbete. Det visar Tidningen Visions undersökning.  för 3 dagar sedan

Nicole Areskoug har en arbetsgivare som är mycket positiv till att anställa småbarnsföräldrar. Här är hon och dottern på en pick-nick tillsammans med brukare och kolleger. Foto: André de Loisted

Nu funkar heltid för Nicole

Nicole Areskoug kan oftast anpassa sina arbetstider efter dotterns sovtider och bestämmer själv om hon ska jobba hemifrån eller vara på kontoret. Det är några av de saker som bolaget God assistans syd infört för att bli föräldravänliga.  för 3 dagar sedan

Under åren på hög­stadiet i hemstaden Kalmar började Lena Hallengren se orätt­visorna i samhället. Därför engagerade 
hon sig politiskt. Foto: Marc Femenia

Hon vill laga skyddsnäten

Socialminister Lena Hallengren (S) står inför stora utmaningar. I glappen mellan välfärdssystemen faller både unga som mår dåligt och psykiskt sjuka ner och bristen på resurser gör att anställda flyr socialtjänsten eller bränns ut.  för 3 dagar sedan

Foto: Privat.

Hur flyttar man en kyrka?

Fem frågor till Tommy Stridsman fastighets- och kyrkogårdschef i Kiruna pastorat.  för 3 dagar sedan

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb