×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Habo är Sveriges säkraste kommun

2011-12-20, Tidningenvision.se

I Habo är risken att drabbas av olyckor, bränder, våldsbrott, stölder minst i landet. Det visar en ny rapport från Sveriges Kommuner och Landsting, SKL.

Varje år dör nästan 3 000 människor i Sverige i olyckor och cirka 100 000 blir inlagda på sjukhus. Samtidigt inträffar 5 000 bränder och omkring 1 370 000 brott anmäls.

Det är fjärde året SKL presenterar rapporten Öppna jämförelser trygghet och säkerhet. Undersökningen görs för att se hur kommunerna lyckas med sitt arbete för att bli säkrare.

Totalt har 14 punkter granskats i kommunerna, bland annat antal personskador, hur många invånare som utbildats av kommunen att förebygga bränder och kommunens förmåga att upprätthålla viktiga funktioner i allvarliga kriser.

Alla kommuner på topp 20-listan är mindre och nästan alla pendlings- eller förortskommuner. Efter Habo kommer Öckerö, Salem, Lomma och Bollebygd.

Generellt visar rapporten att kommunerna har blivit något säkrare under de senaste åren. Den största förbättringen har skett i förortskommuner, medan det finns mer att göra i glesbygdskommunerna.

– För att stärka skyddet i samhället generellt, och i glesbyggd speciellt, måste samverkan mellan olika aktörer öka, inte minst gäller det polis, ambulans och räddningstjänst, säger Helena Lindberg, generaldirektör vid Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB), i ett pressmeddelande.

Rapporten visar att det finns brottsförebyggande samverkansöverenskommelser mellan kommunerna och polisen i nästan 9 av 10 kommunerna. En jämförelse av ungdomskriminaliteten visar att den i stort sett är lika vanlig i hela landet och inte en fråga bara för storstadslänen.

Oron för olyckor har ökat något, men minskar för brott. Totalt visar rapporten att människors trygghet i stort har ökat.
Läs hela rapporten på SKL:s webbplats.
 
 

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Illustration och foto: Jann Lipka

Nu kommer din nya robotkollega

Kommer robotarna att ta våra jobb? Får vi vara med och bestämma vad de ska göra? Frågorna är många när digitala kolleger ­börjar dyka upp på våra arbetsplatser. Vår undersökning visar att få är oroliga men många känner att de ­behöver mer utbildning.  2019-06-03

Kim Matulin har, trots handläggarroboten, mycket telefonkontakt och möten med de personer som söker försörjningsstöd. 
Foto: Jann Lipka

Maskinen handlägger – hon beslutar

Flera kommuner har infört robotar som hjälper till med ansökningar om försörjningsstöd. Socialsekreteraren Kim Matulin i Nacka, som jobbar med en, tycker den är ett bra redskap. Men hon är tveksam till att maskiner ska fatta beslut utan mänsklig inblandning.  2019-06-03

Foto:  Jann Lipka

Som en yxa i huvudet

Synrubbningar, illamående och glödgande ­huvudvärk. Att lämna jobbet i en hast och bädda ner sig i ett mörklagt sovrum tillhör vardagen för administratören Mari Lööv och över en miljon andra svenskar. Stress och bristande kunskap om migrän gör arbetslivet till en högriskfaktor.  2019-06-03

Foto: Brombergs

”I själva verket har vi gott om tid”

För att klara framtidens arbetsliv måste vi omvärdera tiden. Det är fullt möjligt menar Bodil Jönsson i sin nya bok Gott om tid. ”Det handlar om att ändra inställning till tiden. Att försöka se det som att tiden kommer till dig i stället för att den går.”  2019-06-03

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb