×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Föräldrar i fokus inför kyrkans avtal

2011-12-16, Tidningenvision.se

Fler semesterdagar för småbarnsföräldrar och friskvård för alla anställda. Det är några av de frågor som Vision kan komma att driva när ett nytt avtal skapas för Svenska kyrkans anställda.

Den sista april går det nuvarande löne­avtalet ut för de 4 500 anställda i Svenska kyrkan som är medlemmar i Vision. Avtalsrörelsen är i full gång och i förra veckan möttes Visions förtroendevalda för att börja vaska fram en lista på förbättringar som de vill få till stånd för kyrkans anställda.

Hur höga löneökningar Vision kommer att kräva är inte klart, men reallöneökning är ett måste, menade de förtroendevalda som diskuterade avtalskrav på Kyrkans Nationella Forum.

Förra avtalet, som har gällt sedan 1 april i år, garanterade minst 1,5 procent i löneökning i genomsnitt för gruppen. Hur mycket högre lön det blev i realiteten finns det i dagsläget ingen statistik på, men mycket tyder på att inflationen har ätit upp hela höjningen. Andra förslag på förbättringar som diskuterades:

För alla:
Ansvarsarbetstid, det vill säga att du som anställd i en överenskommelse med din chef lägger upp arbetstiden flexibelt så att den passar både din privata situation och verksamhetens krav.
Rätt till friskvård – i dag är skillnaderna stora, vissa församlingar ger 3 000 kronor per år i friskvårdsbidrag, medan andra inte satsar på friskvård över huvud taget.

För föräldrar:
Fem extra semesterdagar för föräldrar med barn under 12 år.
Föräldrapenningtillägg i sex månader i stället för nuvarande fem, oberoende på om man har tillsvidare­anställning eller inte.
Båda föräldrarna ska kunna besöka både mödra- och barnavård på arbetstid.

För yngre:
Fler antal semesterdagar för dem under 40 år. I dagsläget har yngre anställda 27 semesterdagar per år.

För äldre:
Möjlighet att gå i avtalad delpension från 61 år.
Införa 80-90-100-modellen, som innebär att man börjar trappa ner innan pension genom att jobba 80 procent, få 90 procent i lön och behålla 100 procent som pensionsgrundande.

Den 25 januari ska förbundet presentera sina avtalskrav för Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation.
 
 
 
 
 
 

Karin Warne

karin.warne@vision.se

Artiklar

Illustration: Marie Åhfeldt

Kolla kommunernas löner

Var är snittlönen för IT-tekniker, enhetschefer och skoladministratörer högst? Tidningen Vision har sammanställt en lönekarta med medellönerna i samtliga kommuner i 23 yrken. Dra och klicka i kartbilden för att se snittlönerna i din kommun, eller välj yrkestabell under kartan.  2019-04-12

Sju skäl att gå till jobbet

Att pollinera, ordna rent dricksvatten eller ta emot 1 300 besök i månaden. Arbetsglädje kan till och med vara en begravning. Möt sju personer som drivs av att göra nytta för oss andra.  2019-04-11

Mats Erkers vill börja planera för sin pension, men har svårt att få veta hur hög tjänstepensionen blir. ”Då det handlar om en framförhandlad löneförmån så är det ju ganska allvarligt att jag inte får besked”, säger han. Foto: Rickard Kilström

Svårt planera för pension

Anställda i kommuner och regioner kan ha svårt att få veta hur stor deras tjänstepension kommer att bli. Orsaken är att uppgifterna som ligger till grund för den pensionsprognos som var och en kan göra på webbplatsen minpension.se inte alltid är fullständiga.  2019-04-09

”Det här gör att vi känner oss mer motiverade och uppskattade”, säger den medicinska vårdadministratören Inger Lindblad. Foto: Alexander Von Sydow

Tillägg ska locka folk

De medicinska vårdadministratörerna på akutkliniken på universitetssjukhuset i Örebro har två tuffa somrar bakom sig. Orsaken är brist på vikarier.  2019-04-09

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb