×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten. Jag kan också betala via autogiro, Kivra eller e-faktura.

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Bostadsbolag fixar jobb till hyresgäster

2011-12-13, Tidningenvision.se

Halmstads kommunala bostadsbolag har anställt en egen arbetsförmedlare. Målet är att minska arbetslösheten bland hyresgästerna.

Fakta

Svenska Bostäder har sedan 2009 verkat för att deras entreprenörer som bygger på Järvafältet i Stockholm ska anställa långtidsarbetslösa. Hittills har flera än 100 personer fått jobb.
 

– Bara senaste veckan fick tre personer jobb. Hittills har vi ordnat 25 arbetstillfällen, säger Per Throneé, arbetsförmedlare på HFAB, Halmstads kommunala bostadsbolag.
 
Bakgrunden är att arbetslösheten bland HFAB:s hyresgäster är cirka 20 procent högre än genomsnittet i Halmstad. Tidigare hade kommunen, HFAB och arbetsförmedlingen ett gemensamt projekt att ordna sysselsättning åt långtidsarbetslösa. Därefter beslöt HFAB att gå vidare och anställde i augusti Per Throneé som arbetsförmedlare i ett tvåårigt projekt.
 
Med en ombyggd buss, inredd som ett kontor, besöker han bostadsområdena och träffar arbetssökande, både arbetslösa och personer som vill byta jobb. Sedan använder han sitt kontaktnät för att matcha ihop sökande med tillgängliga platser.
 
– Antingen ror jag hem arbetena själv genom att kontakta arbetsgivare, eller så ringer de till mig när de har ett behov, säger Per Throneé och berättar att det hittills resulterat i i många olika typer av jobb: industriarbeten, jobb på lager, bemanningsassistent, receptionisttjänster, barnskötare med mera.
 
Vad gör du som arbetsförmedlingen inte gör?
 
–Skillnaden är att min matchning är lite mer finmaskig. De företag jag har kontakt med vill ha rätt person och jag vet ganska mycket om de sökande, hur de är, vilka mål de har etcetera. Mer än vad som står i ett cv.
 
Han riktar sig också särskilt till HFAB:s leverantörer. Företag som lejs för markskötsel, måleri med mera ombeds dammsuga sina marknader efter jobb som behöver utföras. De som lyckas bäst med att ordna sysselsättning åt hyresgäster kommer att uppmärksammas på bostadsbolagets webbplats, i kundtidningen och vid någon form av happening i sommar.
 
– Nu på onsdag har vi också en halvsidesannons i Hallandsposten. För oss är det här jätteviktigt och vi vill att de företag som ställer upp ska synas, säger Per Throneé.
 
Vad tycker du själv om resultatet så här långt?
 
– Jag har ju inget att jämföra med. Men min egen bedömning är att i snitt fyra jobb per månad är ganska bra. Det är alla olika anställningsformer. Helst vill jag att det ska vara tillsvidareanställningar, men de är ju svårast att ordna.
 
 

Mårten Kierkegaard

marten.kierkegaard@vision.se

Artiklar

Fick du bara korvören i löneförhöjning? Illustration: Marie Åhfeldt

Här är regionerna som betalar bäst

Var har medicinska sekreterare och drifttekniker högst medellön? Klicka på valfri region på kartan för att se snittlönerna för 13 olika yrken. Eller välj yrke i tabellen under kartan.  2019-03-03

Allt fler och mer avancerade arbetsuppgifter medför stort ansvar 
för telefonisten Marita Irani, som menar att lönen inte har hängt med. Foto: Marlin Johansson

Proffs på bemötande får lägst lön

Receptionister och telefonister är den grupp som har lägst lön av alla i Tidningen Visions kartläggning. Dessutom har löneutvecklingen varit låg, trots att yrket blivit mer avancerat.  2019-03-02

Kolla kommunernas löner

Var är snittlönen för IT-tekniker, enhetschefer och skoladministratörer högst? Tidningen Vision har sammanställt en lönekarta med medellönerna i samtliga kommuner i 23 yrken. Dra och klicka i kartbilden för att se snittlönerna i din kommun, eller välj yrkestabell under kartan.  2019-03-01

Nathalie Nylén drömmer om att vara helt självförsörjande om tio år. I dag har hon får, grisar, höns och odlar rotfrukter och grönsaker. Foto: Sören Andersson

Lämnar stadens hets

En våg sveper över landet i klimatångestens spår: många väljer bort övertidstimmar och konsumtionshets för att satsa på ett lugnare liv med självhus­hållning på landet. Möt två före detta kommun­anställda som helt ställt om sina liv.  2019-03-01

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb