×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Bostadsbolag beröms för jobbsatsning

2011-12-22, Tidningenvision.se

Örebros kommunala bostadsbolag har drivit ett projekt för att stödja arbetslösa hyresgäster. Över hälften av deltagarna har fått jobb eller studerar.

– För att ett bostadsområde ska vara bra är det viktigt att hyresgästerna har ett arbete att gå till på morgonen. Många av deltagarna har varit arbetslösa länge och vi hjälper dem att få självförtroendet tillbaka.  Här lär man sig söka jobb, att få ett jobb och att behålla ett jobb, säger Elmar Jehle, projektledare på Örebrobostäder.

Jobbpunkt Väst Örebro startade för tre år sedan och har drivits med stöd av EU-pengar. 240 arbetslösa hyresgäster har deltagit. I tolv veckor har de varit inskrivna och på heltid ägnat sig åt att med coachning skriva cv, formulera mål, söka jobb med mera. Mycket har man gjort tillsammans i grupp.

– När vi startade trodde vi att det skulle vara personer som tillfälligt var utan jobb. Men så blev det inte. Många har stått långt ifrån arbetsmarknaden, varit arbetslösa länge, är dåligt utbildade och har haft små förutsättningar att få jobb, säger Elmar Jehle.

Den utvärdering som nu gjorts visar att 42 procent av deltagarna har ett arbete och 12 procent studerar.”Ett synnerligen gott resultat”, skriver psykologen Håkan Edlund som gjort utvärderingen.

–  Det är höga siffror jämfört med andra liknande insatser, säger Elmar Jehle, och konstaterar att deltagarna gått vidare till en mängd skiftande yrken: kriminalvårdare, undersköterska, cykelreparatör, fastighetsskötare, kundvärd, kock, cnc-operatör med mera.

Vad är skillnaden mot annan jobbcoachning?

– En fördel är att många av de arbetslösa haft ett förtroende för oss. Har man varit utan jobb länge kan man ha förlorat tilltron till myndigheter. Men vi är varken en myndighet eller en aktör som tjänar pengar på det här.

Har några av dem fått jobb på Örebrobostäder?

– Ja, säkert över 10 personer. Till exempel har vi anställt två fastighetsskötare. Den ena är 62 år, den andra är hjärtopererad och måste besöka sjukhuset varje vecka. De skulle antagligen haft väldigt svårt att få jobb någon annanstans, men de är så bra att vi aldrig kommer att släppa dem, säger Elmar Jehle.

I utvärderingens sammanfattning  står det att ”Örebrobostäder har tagit ett socialt ansvar utöver det vanliga och nått stora framgångar i detta arbete till gagn för de själva, deras hyresgäster och Örebro kommun”. Trots det är det osäkert om projektet fortsätter. Planen är att dra igång en ny variant med större inriktning mot jobb i fastighetsbranschen. Men i dagsläget finns inga EU-pengar att söka förrän i mars nästa år.

– Tyvärr måste vi ligga i malpåse till dess. Blir det inga pengar då heller får vi hitta andra vägar, säger Elmar Jehle. 

Mårten Kierkegaard

marten.kierkegaard@vision.se

Artiklar

Illustration och foto: Jann Lipka

Nu kommer din nya robotkollega

Kommer robotarna att ta våra jobb? Får vi vara med och bestämma vad de ska göra? Frågorna är många när digitala kolleger ­börjar dyka upp på våra arbetsplatser. Vår undersökning visar att få är oroliga men många känner att de ­behöver mer utbildning.  2019-06-03

Kim Matulin har, trots handläggarroboten, mycket telefonkontakt och möten med de personer som söker försörjningsstöd. 
Foto: Jann Lipka

Maskinen handlägger – hon beslutar

Flera kommuner har infört robotar som hjälper till med ansökningar om försörjningsstöd. Socialsekreteraren Kim Matulin i Nacka, som jobbar med en, tycker den är ett bra redskap. Men hon är tveksam till att maskiner ska fatta beslut utan mänsklig inblandning.  2019-06-03

Foto:  Jann Lipka

Som en yxa i huvudet

Synrubbningar, illamående och glödgande ­huvudvärk. Att lämna jobbet i en hast och bädda ner sig i ett mörklagt sovrum tillhör vardagen för administratören Mari Lööv och över en miljon andra svenskar. Stress och bristande kunskap om migrän gör arbetslivet till en högriskfaktor.  2019-06-03

Foto: Brombergs

”I själva verket har vi gott om tid”

För att klara framtidens arbetsliv måste vi omvärdera tiden. Det är fullt möjligt menar Bodil Jönsson i sin nya bok Gott om tid. ”Det handlar om att ändra inställning till tiden. Att försöka se det som att tiden kommer till dig i stället för att den går.”  2019-06-03

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb