×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Tre av fyra deltagare nöjda med Fas 3

2011-08-02, Tidningenvision.se

Tre av fyra deltagare i Fas 3 är nöjda med sin plats. Däremot är nästan hälften missnöjda med sin arbetsförmedlare.

Jobb- och utvecklingsgarantins tredje fas har fått mycket kritik i media senaste året. I dag presenterade en något förvånad Clas Olsson, analyschef på arbetsförmedlingen, en undersökning som visar att de flesta är nöjda med sin plats.
-Det är fler än vi trodde faktiskt, säger han.

Arbetsförmedlingen har själv granskat Fas 3 och bland annat intervjuat 850 deltagare. Tre av fyra är nöjda med sin plats och något fler tycker att de har meningsfulla uppgifter.  Men nästan hälften av de tillfrågade är missnöjda med den ekonomiska ersättningen och över 40 procent tycker att Fas 3 ger dålig möjlighet till anställning.

Sedan 2009 har bara 15 procent gått från Fas 3 till arbete eller utbildning. Deltagarna har i genomsnitt varit arbetslösa i sju år, och många mycket längre än så.

-Det finns människor som inte kan konkurrera på den reguljära arbetsmarknaden och de hamnar ofta i ett stigma där arbetsgivare ser med misstanke på deras långa arbetslöshet. Därför behövs subventioner så att dessa personer kan få jobb, säger Clas Olsson.

Han ser att det behövs en tydligare morot för arbetsgivaren att faktiskt anställa Fas 3-deltagare eller få dem att gå vidare till en annan arbetsgivare. I dag får anordnare av Fas 3 ett schablonbelopp per person och dag. Arbetsförmedlingen ska se över om den i stället ska ersätta arbetsgivare för reella kostnader och ge en bonus om deltagarna får riktiga jobb.

Nästan hälften av deltagarna i enkäten tycker inte att det får tillräckligt med stöd från sin arbetsförmedlare.
-Vi hade mycket att göra under lågkonjunkturen och då hamnade Fas 3-deltagare tyvärr i skymundan. Nu ska vi titta på dem som sällan har kontakt med sina arbetsförmedlare, säger Clas Olsson.

Enligt utredningen har Arbetsförmedlingen avbrutit samarbetet med 269 anordnare. Orsakerna har bland annat varit att anordnare utan tillåtelse har placerat deltagarna hos andra företag och att deltagarna utfört ordinarie arbetsuppgifter.

Arbetsförmedlingen har också krävt korrigering av verksamheten hos mer än 270 anordnare för att de ska få fortsätta ha Fas 3-deltagare. I juli 2011 fanns 26 600 deltagare i Fas 3.
 
 

Artiklar

Illustration och foto: Jann Lipka

Nu kommer din nya robotkollega

Kommer robotarna att ta våra jobb? Får vi vara med och bestämma vad de ska göra? Frågorna är många när digitala kolleger ­börjar dyka upp på våra arbetsplatser. Vår undersökning visar att få är oroliga men många känner att de ­behöver mer utbildning.  2019-06-03

Kim Matulin har, trots handläggarroboten, mycket telefonkontakt och möten med de personer som söker försörjningsstöd. 
Foto: Jann Lipka

Maskinen handlägger – hon beslutar

Flera kommuner har infört robotar som hjälper till med ansökningar om försörjningsstöd. Socialsekreteraren Kim Matulin i Nacka, som jobbar med en, tycker den är ett bra redskap. Men hon är tveksam till att maskiner ska fatta beslut utan mänsklig inblandning.  2019-06-03

Foto:  Jann Lipka

Som en yxa i huvudet

Synrubbningar, illamående och glödgande ­huvudvärk. Att lämna jobbet i en hast och bädda ner sig i ett mörklagt sovrum tillhör vardagen för administratören Mari Lööv och över en miljon andra svenskar. Stress och bristande kunskap om migrän gör arbetslivet till en högriskfaktor.  2019-06-03

Foto: Brombergs

”I själva verket har vi gott om tid”

För att klara framtidens arbetsliv måste vi omvärdera tiden. Det är fullt möjligt menar Bodil Jönsson i sin nya bok Gott om tid. ”Det handlar om att ändra inställning till tiden. Att försöka se det som att tiden kommer till dig i stället för att den går.”  2019-06-03

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb