×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten. Jag kan också betala via autogiro, Kivra eller e-faktura.

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Tre av fyra deltagare nöjda med Fas 3

2011-08-02, Tidningenvision.se

Tre av fyra deltagare i Fas 3 är nöjda med sin plats. Däremot är nästan hälften missnöjda med sin arbetsförmedlare.

Jobb- och utvecklingsgarantins tredje fas har fått mycket kritik i media senaste året. I dag presenterade en något förvånad Clas Olsson, analyschef på arbetsförmedlingen, en undersökning som visar att de flesta är nöjda med sin plats.
-Det är fler än vi trodde faktiskt, säger han.

Arbetsförmedlingen har själv granskat Fas 3 och bland annat intervjuat 850 deltagare. Tre av fyra är nöjda med sin plats och något fler tycker att de har meningsfulla uppgifter.  Men nästan hälften av de tillfrågade är missnöjda med den ekonomiska ersättningen och över 40 procent tycker att Fas 3 ger dålig möjlighet till anställning.

Sedan 2009 har bara 15 procent gått från Fas 3 till arbete eller utbildning. Deltagarna har i genomsnitt varit arbetslösa i sju år, och många mycket längre än så.

-Det finns människor som inte kan konkurrera på den reguljära arbetsmarknaden och de hamnar ofta i ett stigma där arbetsgivare ser med misstanke på deras långa arbetslöshet. Därför behövs subventioner så att dessa personer kan få jobb, säger Clas Olsson.

Han ser att det behövs en tydligare morot för arbetsgivaren att faktiskt anställa Fas 3-deltagare eller få dem att gå vidare till en annan arbetsgivare. I dag får anordnare av Fas 3 ett schablonbelopp per person och dag. Arbetsförmedlingen ska se över om den i stället ska ersätta arbetsgivare för reella kostnader och ge en bonus om deltagarna får riktiga jobb.

Nästan hälften av deltagarna i enkäten tycker inte att det får tillräckligt med stöd från sin arbetsförmedlare.
-Vi hade mycket att göra under lågkonjunkturen och då hamnade Fas 3-deltagare tyvärr i skymundan. Nu ska vi titta på dem som sällan har kontakt med sina arbetsförmedlare, säger Clas Olsson.

Enligt utredningen har Arbetsförmedlingen avbrutit samarbetet med 269 anordnare. Orsakerna har bland annat varit att anordnare utan tillåtelse har placerat deltagarna hos andra företag och att deltagarna utfört ordinarie arbetsuppgifter.

Arbetsförmedlingen har också krävt korrigering av verksamheten hos mer än 270 anordnare för att de ska få fortsätta ha Fas 3-deltagare. I juli 2011 fanns 26 600 deltagare i Fas 3.
 
 

Artiklar

Fick du bara korvören i löneförhöjning? Illustration: Marie Åhfeldt

Här är regionerna som betalar bäst

Var har medicinska sekreterare och drifttekniker högst medellön? Klicka på valfri region på kartan för att se snittlönerna för 13 olika yrken. Eller välj yrke i tabellen under kartan.  2019-03-03

Allt fler och mer avancerade arbetsuppgifter medför stort ansvar 
för telefonisten Marita Irani, som menar att lönen inte har hängt med. Foto: Marlin Johansson

Proffs på bemötande får lägst lön

Receptionister och telefonister är den grupp som har lägst lön av alla i Tidningen Visions kartläggning. Dessutom har löneutvecklingen varit låg, trots att yrket blivit mer avancerat.  2019-03-02

Kolla kommunernas löner

Var är snittlönen för IT-tekniker, enhetschefer och skoladministratörer högst? Tidningen Vision har sammanställt en lönekarta med medellönerna i samtliga kommuner i 23 yrken. Dra och klicka i kartbilden för att se snittlönerna i din kommun, eller välj yrkestabell under kartan.  2019-03-01

Nathalie Nylén drömmer om att vara helt självförsörjande om tio år. I dag har hon får, grisar, höns och odlar rotfrukter och grönsaker. Foto: Sören Andersson

Lämnar stadens hets

En våg sveper över landet i klimatångestens spår: många väljer bort övertidstimmar och konsumtionshets för att satsa på ett lugnare liv med självhus­hållning på landet. Möt två före detta kommun­anställda som helt ställt om sina liv.  2019-03-01

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb