×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Sade upp sig själv och får 2 miljoner

2011-08-08, Tidningenvision.se

Enligt anställningsavtalet med Västra Götalandsregionen skulle regiondirektör Johan Assarsson inte få någon fallskärm om han sade upp sig själv. Men i höst får han ändå två miljoner kronor trots att han själv valt att sluta.

I anställningsavtalet som skrevs när Johan Assarsson började 2004 står att han skulle få ett avgångsvederlag på 18 månadslöner om han blev uppsagd av arbetsgivaren. Sade han däremot upp sig själv skulle han inte få något alls.
 
Nu när Johan Assarsson själv valt att sluta den 1 oktober får han ändå 2 miljoner kronor. Orsaken är att han och regionens presidium slutit en ny överenskommelse, skriver Göteborgs-posten.
 
Regionstyrelsens ordförande Gert-Inge Andersson (S) säger att avtalet kan ses som en förlängd uppsägningstid. Både han och vice ordförande Johnny Magnusson (M) försökte övertala Johan Assarsson att stanna ett tag till. Bland annat eftersom det nyligen varit val.
 
– Att i samma veva rekrytera en ny region­direktör vore besvärligt. Därför ville vi att han skulle stanna kvar ett tag till. Avtalet förutsätter att han ska stå till vårt förfogande under året, säger Gert-Inge Andersson som tycker att avtalet ska ses som en förlängd uppsägningstid..
 
– Jag finns till förfogande i regionfrågor, säger Johan Assarsson. Bland annat ska jag gå igenom en del med nya regiondirektören.
 
Avtalet innebär att Johan Assarsson får en engångsersättning som motsvarar tolv månadslöner. Där ingår lönen på 140 000 kronor, pensionsbelopp, inlösen av tjänstebil och semesterersättning.
Sammanlagt ger det honom över två miljoner kronor.
 

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Illustration och foto: Jann Lipka

Nu kommer din nya robotkollega

Kommer robotarna att ta våra jobb? Får vi vara med och bestämma vad de ska göra? Frågorna är många när digitala kolleger ­börjar dyka upp på våra arbetsplatser. Vår undersökning visar att få är oroliga men många känner att de ­behöver mer utbildning.  2019-06-03

Kim Matulin har, trots handläggarroboten, mycket telefonkontakt och möten med de personer som söker försörjningsstöd. 
Foto: Jann Lipka

Maskinen handlägger – hon beslutar

Flera kommuner har infört robotar som hjälper till med ansökningar om försörjningsstöd. Socialsekreteraren Kim Matulin i Nacka, som jobbar med en, tycker den är ett bra redskap. Men hon är tveksam till att maskiner ska fatta beslut utan mänsklig inblandning.  2019-06-03

Foto:  Jann Lipka

Som en yxa i huvudet

Synrubbningar, illamående och glödgande ­huvudvärk. Att lämna jobbet i en hast och bädda ner sig i ett mörklagt sovrum tillhör vardagen för administratören Mari Lööv och över en miljon andra svenskar. Stress och bristande kunskap om migrän gör arbetslivet till en högriskfaktor.  2019-06-03

Foto: Brombergs

”I själva verket har vi gott om tid”

För att klara framtidens arbetsliv måste vi omvärdera tiden. Det är fullt möjligt menar Bodil Jönsson i sin nya bok Gott om tid. ”Det handlar om att ändra inställning till tiden. Att försöka se det som att tiden kommer till dig i stället för att den går.”  2019-06-03

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb