×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten. Jag kan också betala via autogiro, Kivra eller e-faktura.

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Sade upp sig själv och får 2 miljoner

2011-08-08, Tidningenvision.se

Enligt anställningsavtalet med Västra Götalandsregionen skulle regiondirektör Johan Assarsson inte få någon fallskärm om han sade upp sig själv. Men i höst får han ändå två miljoner kronor trots att han själv valt att sluta.

I anställningsavtalet som skrevs när Johan Assarsson började 2004 står att han skulle få ett avgångsvederlag på 18 månadslöner om han blev uppsagd av arbetsgivaren. Sade han däremot upp sig själv skulle han inte få något alls.
 
Nu när Johan Assarsson själv valt att sluta den 1 oktober får han ändå 2 miljoner kronor. Orsaken är att han och regionens presidium slutit en ny överenskommelse, skriver Göteborgs-posten.
 
Regionstyrelsens ordförande Gert-Inge Andersson (S) säger att avtalet kan ses som en förlängd uppsägningstid. Både han och vice ordförande Johnny Magnusson (M) försökte övertala Johan Assarsson att stanna ett tag till. Bland annat eftersom det nyligen varit val.
 
– Att i samma veva rekrytera en ny region­direktör vore besvärligt. Därför ville vi att han skulle stanna kvar ett tag till. Avtalet förutsätter att han ska stå till vårt förfogande under året, säger Gert-Inge Andersson som tycker att avtalet ska ses som en förlängd uppsägningstid..
 
– Jag finns till förfogande i regionfrågor, säger Johan Assarsson. Bland annat ska jag gå igenom en del med nya regiondirektören.
 
Avtalet innebär att Johan Assarsson får en engångsersättning som motsvarar tolv månadslöner. Där ingår lönen på 140 000 kronor, pensionsbelopp, inlösen av tjänstebil och semesterersättning.
Sammanlagt ger det honom över två miljoner kronor.
 

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Fick du bara korvören i löneförhöjning? Illustration: Marie Åhfeldt

Här är regionerna som betalar bäst

Var har medicinska sekreterare och drifttekniker högst medellön? Klicka på valfri region på kartan för att se snittlönerna för 13 olika yrken. Eller välj yrke i tabellen under kartan.  2019-03-03

Allt fler och mer avancerade arbetsuppgifter medför stort ansvar 
för telefonisten Marita Irani, som menar att lönen inte har hängt med. Foto: Marlin Johansson

Proffs på bemötande får lägst lön

Receptionister och telefonister är den grupp som har lägst lön av alla i Tidningen Visions kartläggning. Dessutom har löneutvecklingen varit låg, trots att yrket blivit mer avancerat.  2019-03-02

Kolla kommunernas löner

Var är snittlönen för IT-tekniker, enhetschefer och skoladministratörer högst? Tidningen Vision har sammanställt en lönekarta med medellönerna i samtliga kommuner i 23 yrken. Dra och klicka i kartbilden för att se snittlönerna i din kommun, eller välj yrkestabell under kartan.  2019-03-01

Nathalie Nylén drömmer om att vara helt självförsörjande om tio år. I dag har hon får, grisar, höns och odlar rotfrukter och grönsaker. Foto: Sören Andersson

Lämnar stadens hets

En våg sveper över landet i klimatångestens spår: många väljer bort övertidstimmar och konsumtionshets för att satsa på ett lugnare liv med självhus­hållning på landet. Möt två före detta kommun­anställda som helt ställt om sina liv.  2019-03-01

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb