×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Landskrona överväger rökförbud i hemmet

2011-08-29, Tidningenvision.se

Landskrona kommun vill förbjuda sina anställda att röka i sin egen bostad när de arbetar hemifrån. Orimligt, säger SKTFs ordförande Christian Borg.

Landskrona kommun är på väg att införa rökfri arbetstid för sina anställda. Enligt förslaget om ny rökpolicy som nu är ute på remiss till nämnderna ska det även bli förbjudet att röka i bostaden för de som jobbar hemifrån, skriver Helsingborgs Dagblad.

Alla nämnder har ännu inte svarat på remissen men miljönämnden tycker inte om förslaget. I sitt svar skriver nämnden att kommunledningen blandar ihop hur den enskilda sköter sin hälsa och att skydda andra från rök.

– Moralistiskt och fånigt. Rökning är farligt men jag undrar just hur långt arbetsgivarens befogenheter sträcker sig, säger miljöchefen Högni Hansson som varit med och skrivit miljönämndens svar.

Christian Borg, SKTFs ordförande i Landskrona, tycker det är bra att arbetsgivaren vill hjälpa personalen att sluta röka men anser att rökförbud i hemmet är att gå alldeles för långt. Han frågar sig bland annat hur arbetsgivaren ska kunna kontrollera om anställda röker i hemmet.

–Arbetsgivaren har inte rätt att gå in i bostaden utan tillåtelse. Och vad händer om man nekar dem att komma in?

Christian Borg säger att arbetsgivaren vill införa möjligheten att bestraffa de som röker på arbetstid.
­
–De vill kunna ge varningar om man kommer på någon med att röka på arbetstid. Det kan i förlängningen leda till uppsägning.

Kommunens personalansvarige Göran Dymling säger dock till Helsingborgs Dagblad att arbetsgivaren inte kommer att göra några efterforskningar i hemmet.
 

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Illustration och foto: Jann Lipka

Nu kommer din nya robotkollega

Kommer robotarna att ta våra jobb? Får vi vara med och bestämma vad de ska göra? Frågorna är många när digitala kolleger ­börjar dyka upp på våra arbetsplatser. Vår undersökning visar att få är oroliga men många känner att de ­behöver mer utbildning.  för 14 dagar sedan

Kim Matulin har, trots handläggarroboten, mycket telefonkontakt och möten med de personer som söker försörjningsstöd. 
Foto: Jann Lipka

Maskinen handlägger – hon beslutar

Flera kommuner har infört robotar som hjälper till med ansökningar om försörjningsstöd. Socialsekreteraren Kim Matulin i Nacka, som jobbar med en, tycker den är ett bra redskap. Men hon är tveksam till att maskiner ska fatta beslut utan mänsklig inblandning.  för 14 dagar sedan

Foto:  Jann Lipka

Som en yxa i huvudet

Synrubbningar, illamående och glödgande ­huvudvärk. Att lämna jobbet i en hast och bädda ner sig i ett mörklagt sovrum tillhör vardagen för administratören Mari Lööv och över en miljon andra svenskar. Stress och bristande kunskap om migrän gör arbetslivet till en högriskfaktor.  för 14 dagar sedan

Foto: Brombergs

”I själva verket har vi gott om tid”

För att klara framtidens arbetsliv måste vi omvärdera tiden. Det är fullt möjligt menar Bodil Jönsson i sin nya bok Gott om tid. ”Det handlar om att ändra inställning till tiden. Att försöka se det som att tiden kommer till dig i stället för att den går.”  för 14 dagar sedan

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb