×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Kommun anklagas för pojkes död

2011-08-31, Tidningenvision.se

En 17-årig pojke blev sjuk av en parasit i kranvattnet i Skellefteå i våras. En dryg månad senare avled han på sjukhus och nu anklagar föräldrarna kommunen för att ha orsakat pojkens död.

I ett brev föräldrarna skrivit till kommunen berättar de att pojken blev magsjuk några dagar efter att kommunen gick ut med varningar om dricka det smittade kranvattnet.

17-åringen blev så sjuk att han lades in på Skellefteå lasarett där prover visade att han drabbats av parasiten. Andra prover uteslöt enligt föräldrarna att andra orsaker kunde ligga bakom hans tillstånd. Pojken fick lunginflammation och gick kraftigt ner i vikt. Efter en dryg månad avled han.  

Pojken föddes med ett hjärtfel men föräldrarna menar att det tidigare inte har påverkat hans immunförsvar.
Föräldrarna vill att Skellefteå kommun ska ta ansvar för dödsfallet. De vill ha någon sorts upprättelse för sonens död och efterlyser en skriftlig överenskommelse och en symbolisk ekonomisk ersättning.

Chefsläkaren Ulf Oscarsson säger till TT att pojken tveklöst drabbats av parasiten. Men han tycker det är för tidigt att säga i vilken grad det bidrog till dödsfallet.

–Vi har initierat en händelseanalys för att få en ytterligare förklaring, säger han till TT.

Skellefteås kommunchef Kristina Sundin-Jonsson har träffat föräldrarna.

– Det här måste utredas tillsammans med övriga skadespråksanspråk som finns, av vårt försäkringsbolag. Det är den gången vi ska titta på nu och försöka ha en väldigt skyndsam hantering av frågan, säger hon till Sveriges Radio Västerbotten.
 

Artiklar

Att ha en arbetsgivare som är flexibel och förstående gör det möjligt för trebarnspappan Ernesto Garzón att arbeta heltid. Foto: Rickard Kilström

Hämta, lämna, hinna, orka...

Tre av fyra tycker att det är stressigt att få ihop kraven på jobbet med att vara förälder. De flesta får ingen avlastning vid vab och för många som gått ner på deltid är det bara lönen som krympt, inte mängden arbete. Det visar Tidningen Visions undersökning.  2019-08-19

Nicole Areskoug har en arbetsgivare som är mycket positiv till att anställa småbarnsföräldrar. Här är hon och dottern på en pick-nick tillsammans med brukare och kolleger. Foto: André de Loisted

Nu funkar heltid för Nicole

Nicole Areskoug kan oftast anpassa sina arbetstider efter dotterns sovtider och bestämmer själv om hon ska jobba hemifrån eller vara på kontoret. Det är några av de saker som bolaget God assistans syd infört för att bli föräldravänliga.  2019-08-19

Under åren på hög­stadiet i hemstaden Kalmar började Lena Hallengren se orätt­visorna i samhället. Därför engagerade 
hon sig politiskt. Foto: Marc Femenia

Hon vill laga skyddsnäten

Socialminister Lena Hallengren (S) står inför stora utmaningar. I glappen mellan välfärdssystemen faller både unga som mår dåligt och psykiskt sjuka ner och bristen på resurser gör att anställda flyr socialtjänsten eller bränns ut.  2019-08-19

Foto: Privat.

Hur flyttar man en kyrka?

Fem frågor till Tommy Stridsman fastighets- och kyrkogårdschef i Kiruna pastorat.  2019-08-19

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb