×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten. Jag kan också betala via autogiro, Kivra eller e-faktura.

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Kommun anklagas för pojkes död

2011-08-31, Tidningenvision.se

En 17-årig pojke blev sjuk av en parasit i kranvattnet i Skellefteå i våras. En dryg månad senare avled han på sjukhus och nu anklagar föräldrarna kommunen för att ha orsakat pojkens död.

I ett brev föräldrarna skrivit till kommunen berättar de att pojken blev magsjuk några dagar efter att kommunen gick ut med varningar om dricka det smittade kranvattnet.

17-åringen blev så sjuk att han lades in på Skellefteå lasarett där prover visade att han drabbats av parasiten. Andra prover uteslöt enligt föräldrarna att andra orsaker kunde ligga bakom hans tillstånd. Pojken fick lunginflammation och gick kraftigt ner i vikt. Efter en dryg månad avled han.  

Pojken föddes med ett hjärtfel men föräldrarna menar att det tidigare inte har påverkat hans immunförsvar.
Föräldrarna vill att Skellefteå kommun ska ta ansvar för dödsfallet. De vill ha någon sorts upprättelse för sonens död och efterlyser en skriftlig överenskommelse och en symbolisk ekonomisk ersättning.

Chefsläkaren Ulf Oscarsson säger till TT att pojken tveklöst drabbats av parasiten. Men han tycker det är för tidigt att säga i vilken grad det bidrog till dödsfallet.

–Vi har initierat en händelseanalys för att få en ytterligare förklaring, säger han till TT.

Skellefteås kommunchef Kristina Sundin-Jonsson har träffat föräldrarna.

– Det här måste utredas tillsammans med övriga skadespråksanspråk som finns, av vårt försäkringsbolag. Det är den gången vi ska titta på nu och försöka ha en väldigt skyndsam hantering av frågan, säger hon till Sveriges Radio Västerbotten.
 

Artiklar

Fick du bara korvören i löneförhöjning? Illustration: Marie Åhfeldt

Här är regionerna som betalar bäst

Var har medicinska sekreterare och drifttekniker högst medellön? Klicka på valfri region på kartan för att se snittlönerna för 13 olika yrken. Eller välj yrke i tabellen under kartan.  2019-03-03

Allt fler och mer avancerade arbetsuppgifter medför stort ansvar 
för telefonisten Marita Irani, som menar att lönen inte har hängt med. Foto: Marlin Johansson

Proffs på bemötande får lägst lön

Receptionister och telefonister är den grupp som har lägst lön av alla i Tidningen Visions kartläggning. Dessutom har löneutvecklingen varit låg, trots att yrket blivit mer avancerat.  2019-03-02

Kolla kommunernas löner

Var är snittlönen för IT-tekniker, enhetschefer och skoladministratörer högst? Tidningen Vision har sammanställt en lönekarta med medellönerna i samtliga kommuner i 23 yrken. Dra och klicka i kartbilden för att se snittlönerna i din kommun, eller välj yrkestabell under kartan.  2019-03-01

Nathalie Nylén drömmer om att vara helt självförsörjande om tio år. I dag har hon får, grisar, höns och odlar rotfrukter och grönsaker. Foto: Sören Andersson

Lämnar stadens hets

En våg sveper över landet i klimatångestens spår: många väljer bort övertidstimmar och konsumtionshets för att satsa på ett lugnare liv med självhus­hållning på landet. Möt två före detta kommun­anställda som helt ställt om sina liv.  2019-03-01

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb