×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten. Jag kan också betala via autogiro, Kivra eller e-faktura.

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Kammarrätten granskar hög arbetsbelastning

2011-08-22, Tidningenvision.se

Efter en granskning konstaterade Arbetsmiljöverket att socialsekreterarna i Borås hade alldeles för hög arbetsbelastning och hotade med vite. Men kommunen överklagade till förvaltningsrätten och fick rätt. Nu ska kammarrätten avgöra om jobbet är för tungt eller inte.

2008 vände sig de anställda på socialtjänsten i Borås till Arbetsmiljöverket för att deras jobb var alldeles för tungt. Vissa socialsekreterare kunde ha upp till 70 ärenden per anställd i stället för 40 – 45 som de ansåg vara rimligt, rapporterar Sveriges Radio Sjuhärad.

Arbetsmiljöverket höll med om att arbetsbelastningen var för hög och hotade kommunen med ett vite på 400 000 kronor.

Men kommunen tyckte att man gjort tillräckligt för att förbättra arbetsmiljön och vände sig till förvaltningsrätten för att slippa betala. Domstolen gick på kommunens linje och drog tillbaka vitet.

–Visserligen har antalet fall per socialsekreterare minskat men de svåraste och tyngsta ärendena är fortfarande kvar, säger skyddsombudet Fredrich Legnemark

Personalen och Arbetsmiljöverket tycker att arbetsbelastningen fortfarande är för hög. Arbetsmiljöverket överklagade till kammarrätten som nu beslutat att ta upp fallet.

–Det är jättebra att ytterligare en instans tar upp det här. Men jag är besviken på att kommunen lägger ned så mycket energi på att överklaga och bli av med vitet. Det hade varit bättre att lägga den energin på att förbättra arbetsmiljön, säger Fredrich Legnemark.
 

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Fick du bara korvören i löneförhöjning? Illustration: Marie Åhfeldt

Här är regionerna som betalar bäst

Var har medicinska sekreterare och drifttekniker högst medellön? Klicka på valfri region på kartan för att se snittlönerna för 13 olika yrken. Eller välj yrke i tabellen under kartan.  2019-03-03

Allt fler och mer avancerade arbetsuppgifter medför stort ansvar 
för telefonisten Marita Irani, som menar att lönen inte har hängt med. Foto: Marlin Johansson

Proffs på bemötande får lägst lön

Receptionister och telefonister är den grupp som har lägst lön av alla i Tidningen Visions kartläggning. Dessutom har löneutvecklingen varit låg, trots att yrket blivit mer avancerat.  2019-03-02

Kolla kommunernas löner

Var är snittlönen för IT-tekniker, enhetschefer och skoladministratörer högst? Tidningen Vision har sammanställt en lönekarta med medellönerna i samtliga kommuner i 23 yrken. Dra och klicka i kartbilden för att se snittlönerna i din kommun, eller välj yrkestabell under kartan.  2019-03-01

Nathalie Nylén drömmer om att vara helt självförsörjande om tio år. I dag har hon får, grisar, höns och odlar rotfrukter och grönsaker. Foto: Sören Andersson

Lämnar stadens hets

En våg sveper över landet i klimatångestens spår: många väljer bort övertidstimmar och konsumtionshets för att satsa på ett lugnare liv med självhus­hållning på landet. Möt två före detta kommun­anställda som helt ställt om sina liv.  2019-03-01

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb