×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten. Jag kan också betala via autogiro, Kivra eller e-faktura.

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Gemensam fackprotest mot besparingar

2011-08-24, Tidningenvision.se

Hellre skattehöjning än ytterligare besparingar. SKTF, Kommunal och Vårdförbundet i Karlskoga har fått nog av neddragningar i omsorgen.

Under flera år har socialförvaltningen i Karlskoga tvingats till besparingar på grund av minskade skatteintäkter. Nu, efter den senaste skatteprognosen, står ytterligare neddragningar för dörren. Vid ett möte i socialnämnden fick facken information om konsekvenserna:  skatteintäkter väntas minska med ytterligare nästan 8 miljoner nästa år och en stor del av det ska tas ur socialförvaltningens budget.

– Vi är som sagt vana vid besparingar inom vård och omsorg, men den här gången satt alla på mötet som punkterade ballonger, säger Brigitta Nässlander, ledamot i SKTFs avdelningsstyrelse, som tog initiativ till ett gemensamt utspel med Kommunal och Vårdförbundet.

– Vårt syfte är att lyfta frågan om besparingar, och betona att vi tycker och ser samma sak: deras medlemmar i vården har fått mycket tuffare arbetsmiljö, och vi organiserar enhetscheferna som måste ta ansvar för verksamheterna, säger hon.

Vården och omsorgen klarar inte att spara mer, betonar facken, som hellre ser en skattehöjning än ytterligare neddragningar.

– Ja, det är alternativet, säger Birgitta Nässlander, som hoppas att fackens utspel ska leda till debatt.

– Vi vill föra en ideologisk diskussion om vilket samhälle vi vill ha. Vi som jobbar får allt mer i plånboken, andra får det sämre. Men vi kan alla bli sjuka och behöva hjälp. Vet Karlskogaborna om konsekvenserna av besparingarna?
 

Mårten Kierkegaard

marten.kierkegaard@vision.se

Artiklar

Fick du bara korvören i löneförhöjning? Illustration: Marie Åhfeldt

Här är regionerna som betalar bäst

Var har medicinska sekreterare och drifttekniker högst medellön? Klicka på valfri region på kartan för att se snittlönerna för 13 olika yrken. Eller välj yrke i tabellen under kartan.  2019-03-03

Allt fler och mer avancerade arbetsuppgifter medför stort ansvar 
för telefonisten Marita Irani, som menar att lönen inte har hängt med. Foto: Marlin Johansson

Proffs på bemötande får lägst lön

Receptionister och telefonister är den grupp som har lägst lön av alla i Tidningen Visions kartläggning. Dessutom har löneutvecklingen varit låg, trots att yrket blivit mer avancerat.  2019-03-02

Kolla kommunernas löner

Var är snittlönen för IT-tekniker, enhetschefer och skoladministratörer högst? Tidningen Vision har sammanställt en lönekarta med medellönerna i samtliga kommuner i 23 yrken. Dra och klicka i kartbilden för att se snittlönerna i din kommun, eller välj yrkestabell under kartan.  2019-03-01

Nathalie Nylén drömmer om att vara helt självförsörjande om tio år. I dag har hon får, grisar, höns och odlar rotfrukter och grönsaker. Foto: Sören Andersson

Lämnar stadens hets

En våg sveper över landet i klimatångestens spår: många väljer bort övertidstimmar och konsumtionshets för att satsa på ett lugnare liv med självhus­hållning på landet. Möt två före detta kommun­anställda som helt ställt om sina liv.  2019-03-01

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb