×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Fallskärmsavtal ogillas av SKTF

2011-08-01, Tidningenvision.se

Chefer i Värmdö kommun har skrivit på avtal som ger dem miljoner i avgångsvederlag. Men SKTF anser att avtalen bryter mot lagar.

För cirka ett år sedan tillsattes Stellan Folkesson som kommundirektör i Värmdö kommun. Sedan dess har han drivit igenom en hel del organisationsförändringar. I samband med det har åtta toppchefer fått rejäla lönepåslag och skrivit under fallskärmsavtal på mellan 1,4 och 1,8 miljoner kronor. Enligt Stellan Folkesson är det en kompensation för att cheferna har gått med på tidsbegränsade anställningar på tre till fyra år.

– I moderna organisationer ska man hela tiden ifrågasätta ledarskapet med jämna mellanrum. Så syftet med tidsbegränsade anställningar är att vi vart tredje eller vart fjärde år sätter oss ner och diskuterar om ledarskapet fungerar, säger Stellan Folkesson.

Om varken ledarskapet eller eventuella omplaceringar fungerar blir cheferna uppsagda och fallskärmarna löser ut.

Inger Hasselberg, styrelseledamot i SKTF Värmdö, är kritisk till att kommunen har frångått både lagen om anställningsskydd och medbestämmandelagen, MBL.

– MBL säger att facken ska få vara med och diskutera vid stora förändringar. Det är en viktig markering gentemot våra medlemmar, som också berörs av deras chefers nya avtal. De påverkar både arbetsmiljön och klimatet i kommunen.

Men enligt Stellan Folkesson har organisationsförändringen faktiskt förhandlats.

– Däremot ser de enskilda avtalen inte likadana ut, utan de är uppgörelser mellan mig och cheferna, säger han.

Det håller inte Inger Hasselberg med om.

– Anställningar inom en kommun är ju offentliga. Det ligger i skattebetalarnas och medarbetarnas intressen att känna till avtalen.

Inger Hasselberg ifrågasätter också hur fallskärmarna ska finansieras om de löses ut.

– De pengarna har vi inte sett i någon budget, säger hon.

Stellan Folkesson menar dock att riskerna är små.

– För det första är uppsägningar av chefer ingen massföreteelse, utan det är undantagsfall. Dessutom, om kommunen har kvar en 50-årig chef tills denna blir 65, trots att han eller hon inte fungerar som chef, så är det en prislapp på det också.

Inger Hasselberg hoppas få till nya förhandlingar efter sommaren.

– Vi skulle kunna kräva kommunen på skadestånd för brott mot MBL, men vi ska försöka diskutera saken först.
 

Lotta Ekstedt

lotta.ekstedt@vision.se

Artiklar

Illustration och foto: Jann Lipka

Nu kommer din nya robotkollega

Kommer robotarna att ta våra jobb? Får vi vara med och bestämma vad de ska göra? Frågorna är många när digitala kolleger ­börjar dyka upp på våra arbetsplatser. Vår undersökning visar att få är oroliga men många känner att de ­behöver mer utbildning.  2019-06-03

Kim Matulin har, trots handläggarroboten, mycket telefonkontakt och möten med de personer som söker försörjningsstöd. 
Foto: Jann Lipka

Maskinen handlägger – hon beslutar

Flera kommuner har infört robotar som hjälper till med ansökningar om försörjningsstöd. Socialsekreteraren Kim Matulin i Nacka, som jobbar med en, tycker den är ett bra redskap. Men hon är tveksam till att maskiner ska fatta beslut utan mänsklig inblandning.  2019-06-03

Foto:  Jann Lipka

Som en yxa i huvudet

Synrubbningar, illamående och glödgande ­huvudvärk. Att lämna jobbet i en hast och bädda ner sig i ett mörklagt sovrum tillhör vardagen för administratören Mari Lööv och över en miljon andra svenskar. Stress och bristande kunskap om migrän gör arbetslivet till en högriskfaktor.  2019-06-03

Foto: Brombergs

”I själva verket har vi gott om tid”

För att klara framtidens arbetsliv måste vi omvärdera tiden. Det är fullt möjligt menar Bodil Jönsson i sin nya bok Gott om tid. ”Det handlar om att ändra inställning till tiden. Att försöka se det som att tiden kommer till dig i stället för att den går.”  2019-06-03

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb