×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Mest jämställt på miljöförvaltning

2011-04-13, Tidningenvision.se

Miljöförvaltningen i Stockholm är Sveriges mest jämställda arbetsplats. I alla fall om man ska tro Nyckeltalsinstitutets mätning.

Nyckeltalsinstitutet har, som namnet antyder, tittat på olika nyckeltal som pekar på hur det står till med jämställdheten på 200 arbetsplatser med sammanlagt över 600000 anställda.

Det har visat sig att Miljöförvaltningen i Stockholm, tillsammans med Naturvårdsverket, är de mest jämställda.

–Det är väldigt roligt. Dessutom är det ett viktigt konkurrensmedel för att få personal, eftersom vi inte kan konkurrera om löner på samma nivåer som den privata industrin, säger chefen för Miljöförvaltningen, Gunnar Söderholm, som ger exempel på vad man gör i jämställdhetsarbetet.
­
–Vi försöker att ge goda förutsättningar för både män och kvinnor att jobba hos oss. Bland annat har vi generösa möjligheter att jobba hemifrån när det behövs, vi har stenkoll på att löneutvecklingen inte är diskriminerande och vi satsar på någorlunda jämn könsfördelning när det gäller chefer.

Just könsfördelningen bland chefer och olika yrkesgrupper är ett par av de nyckeltal som Nyckeltalsinstitutet har granskat.

–En jämställd organisation har minst 40 procent män och minst 40 procent kvinnor i de olika yrkesgrupperna, säger Anders Johrén på Nyckeltalsinstitutet.

Andra saker som institutet har studerat är antal heltidstjänster, lönenivåer och sjukfrånvaro, som enligt Anders Johrén borde vara lika för kvinnor och män.

– Många pratar om att det är viktigt med jämställdhet. Vi kan mäta den, så då gör vi det. Och trenden är positiv. Resultatet kan också ge ett underlag för diskussioner om jämställdhet på arbetsplatserna.
 
 

Lotta Ekstedt

lotta.ekstedt@vision.se

Artiklar

Illustration och foto: Jann Lipka

Nu kommer din nya robotkollega

Kommer robotarna att ta våra jobb? Får vi vara med och bestämma vad de ska göra? Frågorna är många när digitala kolleger ­börjar dyka upp på våra arbetsplatser. Vår undersökning visar att få är oroliga men många känner att de ­behöver mer utbildning.  för 14 dagar sedan

Kim Matulin har, trots handläggarroboten, mycket telefonkontakt och möten med de personer som söker försörjningsstöd. 
Foto: Jann Lipka

Maskinen handlägger – hon beslutar

Flera kommuner har infört robotar som hjälper till med ansökningar om försörjningsstöd. Socialsekreteraren Kim Matulin i Nacka, som jobbar med en, tycker den är ett bra redskap. Men hon är tveksam till att maskiner ska fatta beslut utan mänsklig inblandning.  för 14 dagar sedan

Foto:  Jann Lipka

Som en yxa i huvudet

Synrubbningar, illamående och glödgande ­huvudvärk. Att lämna jobbet i en hast och bädda ner sig i ett mörklagt sovrum tillhör vardagen för administratören Mari Lööv och över en miljon andra svenskar. Stress och bristande kunskap om migrän gör arbetslivet till en högriskfaktor.  för 14 dagar sedan

Foto: Brombergs

”I själva verket har vi gott om tid”

För att klara framtidens arbetsliv måste vi omvärdera tiden. Det är fullt möjligt menar Bodil Jönsson i sin nya bok Gott om tid. ”Det handlar om att ändra inställning till tiden. Att försöka se det som att tiden kommer till dig i stället för att den går.”  för 14 dagar sedan

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb