×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten. Jag kan också betala via autogiro, Kivra eller e-faktura.

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Mest jämställt på miljöförvaltning

2011-04-13, Tidningenvision.se

Miljöförvaltningen i Stockholm är Sveriges mest jämställda arbetsplats. I alla fall om man ska tro Nyckeltalsinstitutets mätning.

Nyckeltalsinstitutet har, som namnet antyder, tittat på olika nyckeltal som pekar på hur det står till med jämställdheten på 200 arbetsplatser med sammanlagt över 600000 anställda.

Det har visat sig att Miljöförvaltningen i Stockholm, tillsammans med Naturvårdsverket, är de mest jämställda.

–Det är väldigt roligt. Dessutom är det ett viktigt konkurrensmedel för att få personal, eftersom vi inte kan konkurrera om löner på samma nivåer som den privata industrin, säger chefen för Miljöförvaltningen, Gunnar Söderholm, som ger exempel på vad man gör i jämställdhetsarbetet.
­
–Vi försöker att ge goda förutsättningar för både män och kvinnor att jobba hos oss. Bland annat har vi generösa möjligheter att jobba hemifrån när det behövs, vi har stenkoll på att löneutvecklingen inte är diskriminerande och vi satsar på någorlunda jämn könsfördelning när det gäller chefer.

Just könsfördelningen bland chefer och olika yrkesgrupper är ett par av de nyckeltal som Nyckeltalsinstitutet har granskat.

–En jämställd organisation har minst 40 procent män och minst 40 procent kvinnor i de olika yrkesgrupperna, säger Anders Johrén på Nyckeltalsinstitutet.

Andra saker som institutet har studerat är antal heltidstjänster, lönenivåer och sjukfrånvaro, som enligt Anders Johrén borde vara lika för kvinnor och män.

– Många pratar om att det är viktigt med jämställdhet. Vi kan mäta den, så då gör vi det. Och trenden är positiv. Resultatet kan också ge ett underlag för diskussioner om jämställdhet på arbetsplatserna.
 
 

Lotta Ekstedt

lotta.ekstedt@vision.se

Artiklar

Fick du bara korvören i löneförhöjning? Illustration: Marie Åhfeldt

Här är regionerna som betalar bäst

Var har medicinska sekreterare och drifttekniker högst medellön? Klicka på valfri region på kartan för att se snittlönerna för 13 olika yrken. Eller välj yrke i tabellen under kartan.  2019-03-03

Allt fler och mer avancerade arbetsuppgifter medför stort ansvar 
för telefonisten Marita Irani, som menar att lönen inte har hängt med. Foto: Marlin Johansson

Proffs på bemötande får lägst lön

Receptionister och telefonister är den grupp som har lägst lön av alla i Tidningen Visions kartläggning. Dessutom har löneutvecklingen varit låg, trots att yrket blivit mer avancerat.  2019-03-02

Kolla kommunernas löner

Var är snittlönen för IT-tekniker, enhetschefer och skoladministratörer högst? Tidningen Vision har sammanställt en lönekarta med medellönerna i samtliga kommuner i 23 yrken. Dra och klicka i kartbilden för att se snittlönerna i din kommun, eller välj yrkestabell under kartan.  2019-03-01

Nathalie Nylén drömmer om att vara helt självförsörjande om tio år. I dag har hon får, grisar, höns och odlar rotfrukter och grönsaker. Foto: Sören Andersson

Lämnar stadens hets

En våg sveper över landet i klimatångestens spår: många väljer bort övertidstimmar och konsumtionshets för att satsa på ett lugnare liv med självhus­hållning på landet. Möt två före detta kommun­anställda som helt ställt om sina liv.  2019-03-01

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb