×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten. Jag kan också betala via autogiro, Kivra eller e-faktura.

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

”Jag räknade trafikanter på SL”

2011-04-19, Tidningenvision.se

Namn: Stefan Sundström. 
Ålder: 50 år. 
Känd som: Musiker, låtskrivare, författare och månskensbonde. 
Aktuell: Med boken Stefans lilla gröna – en handbok i utanförskap.

Vilket var ditt första jobb?
–Det allra första jobbet var ett sommarjobb då jag delade ut tidningar. Jag sprang runt och delade ut Södernyheter i Trångsund och Skogås. Sen körde jag truck på Atlas Copco när jag pryade i nian. Det är enda gången jag jobbat med stämpelklocka.
–Jag var trött på att plugga, så sommaren efter nian jobbade jag i fyra månader som städare på Långbro mentalsjukhus.

Kommer du ihåg hur mycket du tjänade?
–Nä, jag minns att jag tyckte det var ganska mycket. Jag fick pröjsa hemma. 500 i månaden tror jag. Det sjukaste jobbet jag har haft var nog på SL när jag satt i spärren och räknade trafikanter. Jag satt och glodde och tryckte på ett räkneverk hela dagarna. Man fick ta det som fanns. Det här var på 70-talet och då fanns det ju jobb. Man kunde unna sig lyxen att inte vara fast anställd.

Fortsatte du skolan sen?
–Jag var inte så intresserad av att plugga men utbildade mig till barnskötare så småningom. När jag var 19 fick jag fast heltidsjobb på dagis. Det var en fantastiskt bra miljö. Man blir glad av att jobba med barn.

–Från 1985–1992 jobbade jag på Barnbyn Skå, ett hem för vanartiga gossar, som skapades av Gustav Jonson. När jag jobbade där tog man dit hela familjer som bodde där. Jag blev städare och gräsklippare och gick omkring där bland pundare och psykologer i nio år. Det var det sista jobb jag hade. Sen kunde jag försörja mig på min musik. Aldrig mer ett jobb, tänkte jag. Jag var skitglad över att inte behöva sälja min tid.

Varför då?
–Friheten förstås och sen är det roligare att umgås med människor oprofessionellt, utanför jobbet.

Vad livnär du dig på nu?
–Skrivandet och musiken. Jag har skrivit några novellsamlingar. Stefans lilla gröna är den första odlarboken. Det här med odlandet har smugit sig på med åren och har blivit en stor del av mitt liv. Jag är nikotinist så jag odlar till och med mitt eget snus. Det är lite som att odla potatis, man gör snus av blasten. På så sätt blåser jag i alla fall Swedish Match på lite pengar.

Susanne Blick

susanne.blick@sktf.se

Artiklar

Foto: Jann Lipka

Sanningens pris

Den som slår larm om missförhållanden och korruption på jobbet hyllas ofta som modig ­sanningssägare och garant för det öppna ­samhället. Men det personliga priset för ­visselblåsaren kan bli högt. Möt Håkan och Karin.  2018-11-30

Foto: Mostphotos

Är du välkommen till nya jobbet?

En genomtänkt introduktion på nya jobbet är viktig både för anställda och arbetsgivare. Den som är ny får en snabb och trygg start och chefen får en medarbetare som jobbar effektivt från början. Men Tidningen ­Visions undersökning visar att det ­brister på många håll.  2018-11-30

Dialog är bättre än stängda dörrar. Så lyder Anette Anderssons strategi som samordnare mot våldsbejakande extremism i Ludvika kommun. Foto: Claes Söderberg

Hon för dialog med nazisterna

Hon har både kallats folkförrädare och anklagats för att normalisera rasism. Anette Andersson är samordnaren som ska försvara det öppna samhället i kommunen som beskrivs som ett nazistfäste.  2018-11-29

Den medicinska sekreteraren Karin Myrén Wengeler har blivit hotad på jobbet flera gånger. Men trots en del aggressiva patienter gillar hon sitt jobb. Foto: Anna Rehnberg

”Ni borde skjutas alla tre”

Vision larmar: hot och våld ökar i Västra Götalandsregionens receptioner. Trots det väljer arbetsgivare bort inglasade receptioner.  2018-11-26

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb