×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Första kommunerna klara med årets löner

2011-04-21, Tidningenvision.se

Flera SKTF-avdelningar i kommunerna är nu klara med årets löner. Resultaten varierar kraftigt. I Ängelholm får medlemmarna i snitt 2,9 procent medan SKTFarna i Tierp får 1,7 procent.

Inför årets löneöversyn var farhågorna stora att SKTFs medlemmar inte skulle få någon reallöneökning. Inflationen låg i mars på 2,9 procent samtidig som det centrala löneavtalet bara garanterar att medlemmarna ska få 1,5 procents löneökningar i snitt.

Nu börjar avdelningarna i landets kommuner bli klara med årets löner. De första indikationerna visar enligt SKTFs enhet för löner och yrkesvillkor att snittet på löneökningarna ligger runt 2 procent. Tierp är en av kommunerna som hamnade nära golvet.

–Det blev 1,7 procent och det är inget att hurra för. Det är första gången på länge som löneökningarna är lägre än inflationen, säger Kjell Ivarsson-Karlsson, avdelningsordförande i Tierp.
Han hoppas dock på bättre resultat nästa år och ser fram emot förhandlingar om det nya centrala löneavtalet som börjar i slutet av april.

–Framöver ser de ekonomiska förutsättningarna i kommunerna betydligt bättre ut,  säger han.

Medlemmar med chefsjobb har ett särskilt avtal utan någon garanterad lägstanivå. De senaste åren har cheferna fått större löneökningar än övriga medlemmar. Så dock inte i Tierp i år, där fick cheferna 1,4 procent.
I Ängelholm landade utfallet på 2,9 procent i snitt. Avdelningens ordförande Susanne Jönsson är positivt överraskad.

–Kommunen gick ut och sade att de bara skulle bli 1,5 procent. Arbetsgivaren har inte satsat extra på några speciella grupper utan har gett mer till individer som har halkat efter, säger hon.

Även i Ängelholm fick cheferna mindre i år.

–De fick 2,2 procent, men förra året fick de mer än de andra medlemmarna, säger Susanne Jönsson.

Gävle är en av de kommuner där SKTFs chefsmedlemmar fick störst löneökningar, 5,5 procent, medan övriga fick 2,2 procent . För de cirka 50 enhetscheferna inom omsorgen ökade lönerna med hela 7,7 procent.

–För några år sedan gjorde vi en arbetsvärdering och konstaterade att första linjens chefer inom omvårdnad hade för låga löner jämfört med biträdande rektorer. Där har man ökat på rätt bra under några års tid så nu börjar de få hyfsade löner, säger avdelningens ordförande Sten Öberg.

Ytterligare avdelningar SKTF-tidningen varit i kontakt med som är klara är Eskilstuna där vanliga medlemmar fick 2,3 och chefer 2,9 procent. I Växjö ökade lönerna med 2,2 procent för alla inklusive cheferna.

Även i Luleå är lönerna klara. Där blev ökningarna 2,4 procent för vanliga medlemmar och 2,2 för cheferna.

–Arbetsgivaren har gjort en särskild satsning för att höja lönerna för dem som tjänar under 21 000. De fick 3,5 procent i genomsnitt, säger avdelningens ordförande Annie Sallkvist.
 

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Illustration och foto: Jann Lipka

Nu kommer din nya robotkollega

Kommer robotarna att ta våra jobb? Får vi vara med och bestämma vad de ska göra? Frågorna är många när digitala kolleger ­börjar dyka upp på våra arbetsplatser. Vår undersökning visar att få är oroliga men många känner att de ­behöver mer utbildning.  2019-06-03

Kim Matulin har, trots handläggarroboten, mycket telefonkontakt och möten med de personer som söker försörjningsstöd. 
Foto: Jann Lipka

Maskinen handlägger – hon beslutar

Flera kommuner har infört robotar som hjälper till med ansökningar om försörjningsstöd. Socialsekreteraren Kim Matulin i Nacka, som jobbar med en, tycker den är ett bra redskap. Men hon är tveksam till att maskiner ska fatta beslut utan mänsklig inblandning.  2019-06-03

Foto:  Jann Lipka

Som en yxa i huvudet

Synrubbningar, illamående och glödgande ­huvudvärk. Att lämna jobbet i en hast och bädda ner sig i ett mörklagt sovrum tillhör vardagen för administratören Mari Lööv och över en miljon andra svenskar. Stress och bristande kunskap om migrän gör arbetslivet till en högriskfaktor.  2019-06-03

Foto: Brombergs

”I själva verket har vi gott om tid”

För att klara framtidens arbetsliv måste vi omvärdera tiden. Det är fullt möjligt menar Bodil Jönsson i sin nya bok Gott om tid. ”Det handlar om att ändra inställning till tiden. Att försöka se det som att tiden kommer till dig i stället för att den går.”  2019-06-03

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb