×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Eva Nordmark blir ny ordförande i TCO

2011-04-11, Tidningenvision.se

SKTFs ordförande Eva Nordmark har föreslagits som ny ordförande i TCO. Och i dag måndag har hon också fått TCO:s styrelses och ordföranderåds fulla stöd.

Fakta

Eva Nordmark, 40 år, är uppvuxen i Luleå men bor numer i Nacka utanför Stockholm med man och två barn, en pojke på 15 och en dotter på 13.

Yrkeskarriären började med sommarjobb på KF:s lagercentral i Luleå där hon packade frukt. Efter gymnasiet fick hon jobb som handläggare på Försäkringskassan. 1995 blev hon riksdagsledamot när hon valdes in för Socialdemokraterna. 1999 gav hon upp den politiska karriären och fick jobb som verksamhetschef på SKTF i Luleå. 2004 valdes hon till ordförande i förbundet.

På meritlistan finns också högskolestudier i statskunskap.
 

–Jag är jätteglad att jag är föreslagen som ny ordförande i TCO efter Sture Nordh. Verkligen varmt i själen toppenglad.

Eva Nordmark säger att hon brinner för att göra facket mer relevant och attraktivt för alla som kommer ut på dagens och morgondagens arbetsmarknad. På TCO får hon en betydligt större plattform och med den också större möjligheter att påverka och göra skillnad.

-Om TCO-kongressen väljer mig 11 maj, ser jag fram emot att arbeta för ett arbetsliv som bättre tar tillvara de kunskaper och den kraft och engagemang som finns hos TCO-förbundens medlemmar.

-Det handlar om akademikers och andra välutbildades möjligheter till karriär och utveckling. Jag ser också fram emot att bidra till det fackliga förnyelsearbete som påbörjats inom TCO genom Facketförändras.nu.

Eva Nordmark ger som exempel SKTFs verksamhet med karriärcoacher, där närmare 1 000 medlemmar fått hjälp i sin yrkeskarriär. Ett nytt fackligt inslag som hade varit omöjligt på den gamla tiden. Om sina visioner för TCO kan hon ännu inte vara särskilt tydlig.

–Jag vill ta min utgångspunkt i TCO-kongressen och förbundens medlemmar när vi formulerar vår framtida politik och förnyar våra fackliga arbetsformer. Min förhoppning är att tjänstemännens vardag och villkor kan få en ännu större plats i debatten för hur vi skapar ett framgångsrikt arbetsliv.

En stor utmaning för TCO och dess nya ordförande blir att skapa ett modernt arbetsliv och en hållbar välfärd.

–Det handlar om att uppvärdera det arbete som utförs i kvinnodominerade yrken och branscher. Utbildningspremien är på tok för låg för många välutbildade kvinnodominerade grupper.

En annan viktig utmaning som Eva Nordmark nämner är arbetsmarknaden för de unga, välutbildade akademiker som i dag ofta får korta och otrygga anställningar.

Ytterligare en utmaning blir att göra arbetslivet mer föräldravänligt och att åstadkomma balans mellan arbete och fritid. Det är till exempel ett av kraven från Unionen i årets avtalsrörelse.

Vad är du mest stolt över efter dina år med SKTF?

– Det är engagemanget och viljan hos alla som bär organisationen. Och att vi varje dag gör så mycket nytta för våra medlemmar genom kollektivavtal, råd, stöd och trygghet.

Hon är inte orolig att SKTFs förändringsarbete kommer att bromsa upp i och med att hon går till TCO.

–Jag är trygg i att vårt nödvändiga förändringsarbete kommer att fortsätta som planeras och att det kommer att lyckas. Det är så förankrat i hela organisationen.

När Eva Nordmark väljs till ny ordförande i TCO så avgår hon samtidigt som ordförande i SKTF. Då träder vice ordförande Ove Jansson och andre vice Annika Strandhäll in.

Men redan den 14 juni hålls ett extra förbundsmöte vars enda beslutpunkt blir att välja ny ordförande. Valutskottet kommer nu att starta sitt arbete med att hitta en lämplig kandidat. Till förbundsmötet kommer de som var ombud på senaste förbundsmötet att kallas.
 
 

Kent Källqvist

kent.kallqvist@sktf.se

Artiklar

Att ha en arbetsgivare som är flexibel och förstående gör det möjligt för trebarnspappan Ernesto Garzón att arbeta heltid. Foto: Rickard Kilström

Hämta, lämna, hinna, orka...

Tre av fyra tycker att det är stressigt att få ihop kraven på jobbet med att vara förälder. De flesta får ingen avlastning vid vab och för många som gått ner på deltid är det bara lönen som krympt, inte mängden arbete. Det visar Tidningen Visions undersökning.  i förrgår kl 09:10

Nicole Areskoug har en arbetsgivare som är mycket positiv till att anställa småbarnsföräldrar. Här är hon och dottern på en pick-nick tillsammans med brukare och kolleger. Foto: André de Loisted

Nu funkar heltid för Nicole

Nicole Areskoug kan oftast anpassa sina arbetstider efter dotterns sovtider och bestämmer själv om hon ska jobba hemifrån eller vara på kontoret. Det är några av de saker som bolaget God assistans syd infört för att bli föräldravänliga.  i förrgår kl 09:09

Under åren på hög­stadiet i hemstaden Kalmar började Lena Hallengren se orätt­visorna i samhället. Därför engagerade 
hon sig politiskt. Foto: Marc Femenia

Hon vill laga skyddsnäten

Socialminister Lena Hallengren (S) står inför stora utmaningar. I glappen mellan välfärdssystemen faller både unga som mår dåligt och psykiskt sjuka ner och bristen på resurser gör att anställda flyr socialtjänsten eller bränns ut.  i förrgår kl 09:08

Foto: Privat.

Hur flyttar man en kyrka?

Fem frågor till Tommy Stridsman fastighets- och kyrkogårdschef i Kiruna pastorat.  i förrgår kl 08:03

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb