×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Erika vinnare i jobbkampen

2011-04-19, Tidningenvision.se

När Kungälvs kommun söker nya medarbetare blir det rusning. Jobbet som alkohol­handläggare lockade 64 sökande, Erika Abrahamsson drog längsta strået.

–Jag blev lite nedstämd när jag insåg hur många som hade sökt – varför skulle de välja mig?

Erika Abrahamsson hade just avslutat sin notarietjänst på förvaltningsrätten i Göteborg.

Det lediga jobbet som alkoholhandläggare i Kungälvs kommun som utannonserades i höstas lockade. Dels för att hon ville vara ute på fältet och inte gömma sig bakom pappershögar, som hon uttrycker det. Dels för att hemmet ligger bara två minuter med cykel från kommunhuset.

–Det är mycket värt när man har tre små barn, säger hon.

64 personer sökte den tjänst som sedermera blev hennes. Fyra kandidater kallades till intervju i den första vändan, där fanns inte Erika Abrahamsson med.

När de föll bort av olika anledningar föll blicken på den relativt nybakade juristen som hoppades på karriärens första fasta arbete.

–Jag kände att det klickade direkt på intervjun och blev jublande glad när jag fick jobbet. Jag tror att mina juridikstudier var en fördel, det ansågs som ett bra komplement till min blivande kollega som är socionom.
Kungälvs kommun toppar SKTF-tidningens lista över antalet sökande per tjänst. Under 2010 hade man 14 170 sökande till 245 tjänster, i snitt 58 sökande per tjänst.

Ulla-Britt Ek, personalchef i kommunen, ser flera orsaker till det höga söktrycket. Dels att kommunen ingår i en växande storstadsregion med goda möjligheter att arbetspendla från Göteborg. Dels att man har satsat på att tydliggöra organisationens värderingar, bland annat har man gjort en skrift utifrån medarbetarnas funderingar kring vikten av att ha medborgarna i fokus.

Är det viktigt att ha många sökande?

–Generellt är det en fördel, men det är naturligtvis ingen patentlösning. Det gäller att hitta rätt sökande. Men det stora söktrycket gör att vi har goda möjligheter att hitta rätt kompetens och det gynnar i slutänden kommuninvånarna.

Men inom vissa yrkesgrupper råder brist, till och med i Kungälv. När en ingenjör ska anställas är det inte särskilt många ansökningar som trillar in.

–Det utbildas för få ingenjörer. Därför planerar vi att visa upp oss på högskolor och mässor för att marknadsföra de jobb som finns i kommunen, säger Ulla-Britt Ek.

Och i Kungälv, precis som på arbetsmarknaden som helhet, har en omfattande generationsväxling påbörjats. I åldergruppen 60–67 år har kommunen 483 anställda, men bara 229 personer är yngre än 30 år.

–Vi kommer att behöva rekrytera många medarbetare under de kommande åren. Då är det naturligtvis en stor fördel att vi har många sökande till våra tjänster, säger Ulla-Britt Ek.
 

Niklas Lindstedt

niklas.lindstedt@vision.se

Artiklar

Illustration och foto: Jann Lipka

Nu kommer din nya robotkollega

Kommer robotarna att ta våra jobb? Får vi vara med och bestämma vad de ska göra? Frågorna är många när digitala kolleger ­börjar dyka upp på våra arbetsplatser. Vår undersökning visar att få är oroliga men många känner att de ­behöver mer utbildning.  2019-06-03

Kim Matulin har, trots handläggarroboten, mycket telefonkontakt och möten med de personer som söker försörjningsstöd. 
Foto: Jann Lipka

Maskinen handlägger – hon beslutar

Flera kommuner har infört robotar som hjälper till med ansökningar om försörjningsstöd. Socialsekreteraren Kim Matulin i Nacka, som jobbar med en, tycker den är ett bra redskap. Men hon är tveksam till att maskiner ska fatta beslut utan mänsklig inblandning.  2019-06-03

Foto:  Jann Lipka

Som en yxa i huvudet

Synrubbningar, illamående och glödgande ­huvudvärk. Att lämna jobbet i en hast och bädda ner sig i ett mörklagt sovrum tillhör vardagen för administratören Mari Lööv och över en miljon andra svenskar. Stress och bristande kunskap om migrän gör arbetslivet till en högriskfaktor.  2019-06-03

Foto: Brombergs

”I själva verket har vi gott om tid”

För att klara framtidens arbetsliv måste vi omvärdera tiden. Det är fullt möjligt menar Bodil Jönsson i sin nya bok Gott om tid. ”Det handlar om att ändra inställning till tiden. Att försöka se det som att tiden kommer till dig i stället för att den går.”  2019-06-03

Till arkivet

Tipsa oss!

Vad vill du läsa om i Tidningen Vision? Kontakta oss på redaktionen.

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb