×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Erika vinnare i jobbkampen

2011-04-19, Tidningenvision.se

När Kungälvs kommun söker nya medarbetare blir det rusning. Jobbet som alkohol­handläggare lockade 64 sökande, Erika Abrahamsson drog längsta strået.

–Jag blev lite nedstämd när jag insåg hur många som hade sökt – varför skulle de välja mig?

Erika Abrahamsson hade just avslutat sin notarietjänst på förvaltningsrätten i Göteborg.

Det lediga jobbet som alkoholhandläggare i Kungälvs kommun som utannonserades i höstas lockade. Dels för att hon ville vara ute på fältet och inte gömma sig bakom pappershögar, som hon uttrycker det. Dels för att hemmet ligger bara två minuter med cykel från kommunhuset.

–Det är mycket värt när man har tre små barn, säger hon.

64 personer sökte den tjänst som sedermera blev hennes. Fyra kandidater kallades till intervju i den första vändan, där fanns inte Erika Abrahamsson med.

När de föll bort av olika anledningar föll blicken på den relativt nybakade juristen som hoppades på karriärens första fasta arbete.

–Jag kände att det klickade direkt på intervjun och blev jublande glad när jag fick jobbet. Jag tror att mina juridikstudier var en fördel, det ansågs som ett bra komplement till min blivande kollega som är socionom.
Kungälvs kommun toppar SKTF-tidningens lista över antalet sökande per tjänst. Under 2010 hade man 14 170 sökande till 245 tjänster, i snitt 58 sökande per tjänst.

Ulla-Britt Ek, personalchef i kommunen, ser flera orsaker till det höga söktrycket. Dels att kommunen ingår i en växande storstadsregion med goda möjligheter att arbetspendla från Göteborg. Dels att man har satsat på att tydliggöra organisationens värderingar, bland annat har man gjort en skrift utifrån medarbetarnas funderingar kring vikten av att ha medborgarna i fokus.

Är det viktigt att ha många sökande?

–Generellt är det en fördel, men det är naturligtvis ingen patentlösning. Det gäller att hitta rätt sökande. Men det stora söktrycket gör att vi har goda möjligheter att hitta rätt kompetens och det gynnar i slutänden kommuninvånarna.

Men inom vissa yrkesgrupper råder brist, till och med i Kungälv. När en ingenjör ska anställas är det inte särskilt många ansökningar som trillar in.

–Det utbildas för få ingenjörer. Därför planerar vi att visa upp oss på högskolor och mässor för att marknadsföra de jobb som finns i kommunen, säger Ulla-Britt Ek.

Och i Kungälv, precis som på arbetsmarknaden som helhet, har en omfattande generationsväxling påbörjats. I åldergruppen 60–67 år har kommunen 483 anställda, men bara 229 personer är yngre än 30 år.

–Vi kommer att behöva rekrytera många medarbetare under de kommande åren. Då är det naturligtvis en stor fördel att vi har många sökande till våra tjänster, säger Ulla-Britt Ek.
 

Niklas Lindstedt

niklas.lindstedt@vision.se

Artiklar

Att ha en arbetsgivare som är flexibel och förstående gör det möjligt för trebarnspappan Ernesto Garzón att arbeta heltid. Foto: Rickard Kilström

Hämta, lämna, hinna, orka...

Tre av fyra tycker att det är stressigt att få ihop kraven på jobbet med att vara förälder. De flesta får ingen avlastning vid vab och för många som gått ner på deltid är det bara lönen som krympt, inte mängden arbete. Det visar Tidningen Visions undersökning.  för 4 dagar sedan

Nicole Areskoug har en arbetsgivare som är mycket positiv till att anställa småbarnsföräldrar. Här är hon och dottern på en pick-nick tillsammans med brukare och kolleger. Foto: André de Loisted

Nu funkar heltid för Nicole

Nicole Areskoug kan oftast anpassa sina arbetstider efter dotterns sovtider och bestämmer själv om hon ska jobba hemifrån eller vara på kontoret. Det är några av de saker som bolaget God assistans syd infört för att bli föräldravänliga.  för 4 dagar sedan

Under åren på hög­stadiet i hemstaden Kalmar började Lena Hallengren se orätt­visorna i samhället. Därför engagerade 
hon sig politiskt. Foto: Marc Femenia

Hon vill laga skyddsnäten

Socialminister Lena Hallengren (S) står inför stora utmaningar. I glappen mellan välfärdssystemen faller både unga som mår dåligt och psykiskt sjuka ner och bristen på resurser gör att anställda flyr socialtjänsten eller bränns ut.  för 4 dagar sedan

Foto: Privat.

Hur flyttar man en kyrka?

Fem frågor till Tommy Stridsman fastighets- och kyrkogårdschef i Kiruna pastorat.  för 4 dagar sedan

Till arkivet

Tipsa oss!

Vad vill du läsa om i Tidningen Vision? Kontakta oss på redaktionen.

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb