×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Bostadsbolag anställer egen arbetsförmedlare

2011-04-15, Tidningenvision.se

Ju fler som har jobb, desto bättre status på bostadsområdena. Så resonerar Halmstads kommunala bostadsbolag och rekryterar en arbetsförmedlare som ska minska arbetslösheten bland hyresgästerna.

Till hösten ska Halmstad Fastighets AB, HFAB,  ha en arbetsförmedlare på plats. Bakgrunden är att arbetslösheten bland de över 10 000 hyresgästerna är högre än genomsnittet i Halmstad, och att bostadsbolaget tidigare drivit ett projekt där man hjälpte kommunen att ordna sysselsättning till långtidsarbetlösa.
 
–Det visade sig att 60 procent av de arbetslösa var våra hyresgäster. Vi hade en anställd på Arbetsförmedlingen som jobbade halvtid åt oss. Genom att han i stället för att sitta på kontoret var ute i bostadsområdena och lärde känna de arbetslösa kunde han mycket lättare matcha dem mot lediga jobb, säger David Ling, projektledare på HFAB.
 
Den arbetsförmedlare man nu rekryterar ska jobba på samma sätt. Varje vecka, ibland kvällar och helger, ska han vara i olika bostadsområden och hjälpa både arbetslösa och andra hyresgäster som vill byta jobb eller börja studera.
 
– Arbetsförmedlingen har inte de resurser vi behöver. Exakt hur förmedlaren ska jobba har vi inte bestämt, men det blir inget nio till fem-jobb, säger David Ling.  
 
Är syftet att minska risken för att era hyresgäster inte kan betala hyran?
 
– Det är klart att det är lättare att betala hyran om man har jobb, men det är inte därför vi gör det. Både vi och hyresgästerna vinner på det här. Ju fler som har jobb och är nöjda med tillvaron desto mer höjer vi statusen på bostadsområdena.
 

Mårten Kierkegaard

marten.kierkegaard@vision.se

Artiklar

Illustration och foto: Jann Lipka

Nu kommer din nya robotkollega

Kommer robotarna att ta våra jobb? Får vi vara med och bestämma vad de ska göra? Frågorna är många när digitala kolleger ­börjar dyka upp på våra arbetsplatser. Vår undersökning visar att få är oroliga men många känner att de ­behöver mer utbildning.  2019-06-03

Kim Matulin har, trots handläggarroboten, mycket telefonkontakt och möten med de personer som söker försörjningsstöd. 
Foto: Jann Lipka

Maskinen handlägger – hon beslutar

Flera kommuner har infört robotar som hjälper till med ansökningar om försörjningsstöd. Socialsekreteraren Kim Matulin i Nacka, som jobbar med en, tycker den är ett bra redskap. Men hon är tveksam till att maskiner ska fatta beslut utan mänsklig inblandning.  2019-06-03

Foto:  Jann Lipka

Som en yxa i huvudet

Synrubbningar, illamående och glödgande ­huvudvärk. Att lämna jobbet i en hast och bädda ner sig i ett mörklagt sovrum tillhör vardagen för administratören Mari Lööv och över en miljon andra svenskar. Stress och bristande kunskap om migrän gör arbetslivet till en högriskfaktor.  2019-06-03

Foto: Brombergs

”I själva verket har vi gott om tid”

För att klara framtidens arbetsliv måste vi omvärdera tiden. Det är fullt möjligt menar Bodil Jönsson i sin nya bok Gott om tid. ”Det handlar om att ändra inställning till tiden. Att försöka se det som att tiden kommer till dig i stället för att den går.”  2019-06-03

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb