×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten. Jag kan också betala via autogiro, Kivra eller e-faktura.

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Bostadsbolag anställer egen arbetsförmedlare

2011-04-15, Tidningenvision.se

Ju fler som har jobb, desto bättre status på bostadsområdena. Så resonerar Halmstads kommunala bostadsbolag och rekryterar en arbetsförmedlare som ska minska arbetslösheten bland hyresgästerna.

Till hösten ska Halmstad Fastighets AB, HFAB,  ha en arbetsförmedlare på plats. Bakgrunden är att arbetslösheten bland de över 10 000 hyresgästerna är högre än genomsnittet i Halmstad, och att bostadsbolaget tidigare drivit ett projekt där man hjälpte kommunen att ordna sysselsättning till långtidsarbetlösa.
 
–Det visade sig att 60 procent av de arbetslösa var våra hyresgäster. Vi hade en anställd på Arbetsförmedlingen som jobbade halvtid åt oss. Genom att han i stället för att sitta på kontoret var ute i bostadsområdena och lärde känna de arbetslösa kunde han mycket lättare matcha dem mot lediga jobb, säger David Ling, projektledare på HFAB.
 
Den arbetsförmedlare man nu rekryterar ska jobba på samma sätt. Varje vecka, ibland kvällar och helger, ska han vara i olika bostadsområden och hjälpa både arbetslösa och andra hyresgäster som vill byta jobb eller börja studera.
 
– Arbetsförmedlingen har inte de resurser vi behöver. Exakt hur förmedlaren ska jobba har vi inte bestämt, men det blir inget nio till fem-jobb, säger David Ling.  
 
Är syftet att minska risken för att era hyresgäster inte kan betala hyran?
 
– Det är klart att det är lättare att betala hyran om man har jobb, men det är inte därför vi gör det. Både vi och hyresgästerna vinner på det här. Ju fler som har jobb och är nöjda med tillvaron desto mer höjer vi statusen på bostadsområdena.
 

Mårten Kierkegaard

marten.kierkegaard@vision.se

Artiklar

Fick du bara korvören i löneförhöjning? Illustration: Marie Åhfeldt

Här är regionerna som betalar bäst

Var har medicinska sekreterare och drifttekniker högst medellön? Klicka på valfri region på kartan för att se snittlönerna för 13 olika yrken. Eller välj yrke i tabellen under kartan.  2019-03-03

Allt fler och mer avancerade arbetsuppgifter medför stort ansvar 
för telefonisten Marita Irani, som menar att lönen inte har hängt med. Foto: Marlin Johansson

Proffs på bemötande får lägst lön

Receptionister och telefonister är den grupp som har lägst lön av alla i Tidningen Visions kartläggning. Dessutom har löneutvecklingen varit låg, trots att yrket blivit mer avancerat.  2019-03-02

Kolla kommunernas löner

Var är snittlönen för IT-tekniker, enhetschefer och skoladministratörer högst? Tidningen Vision har sammanställt en lönekarta med medellönerna i samtliga kommuner i 23 yrken. Dra och klicka i kartbilden för att se snittlönerna i din kommun, eller välj yrkestabell under kartan.  2019-03-01

Nathalie Nylén drömmer om att vara helt självförsörjande om tio år. I dag har hon får, grisar, höns och odlar rotfrukter och grönsaker. Foto: Sören Andersson

Lämnar stadens hets

En våg sveper över landet i klimatångestens spår: många väljer bort övertidstimmar och konsumtionshets för att satsa på ett lugnare liv med självhus­hållning på landet. Möt två före detta kommun­anställda som helt ställt om sina liv.  2019-03-01

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb