×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • Han jobbar för allmänheten och tycker att den har rätt till snabba
svar. Därför blir det mycket kvällsjobb för Magnus Nystedt. Foto: Jonas Bilberg

    Han jobbar för allmänheten och tycker att den har rätt till snabba svar. Därför blir det mycket kvällsjobb för Magnus Nystedt. Foto: Jonas Bilberg

Många jobbar efter jobbet

2017-10-26

Tidningen Vision nr 7 2017. Fler än hälften av Visions medlemmar utför arbetsuppgifter på fritiden. Ny teknik suddar ut gränserna mellan arbete och fritid.

Bärbara datorer, smarta telefoner och ständiga uppkopplingar håller på att sudda ut den tidigare skarpa gränsen mellan arbete och privatliv.

För de tjänstemän som jobbar nära den politiska organisationen är gränsen mer otydlig än för andra yrkesgrupper inom Vision, enligt en undersökning som Tidningen Vision har gjort. 54 procent mejlar, sms:ar och ringer jobbsamtal på fritiden varje dag eller minst en gång i veckan. Bara 10 procent jobbar aldrig efter att de har gått hem.

– Det går sällan en dag utan att jag arbetar utanför kontorstid. Det kan vara mejl som ska skickas eller sociala medier som ska uppdateras, säger Magnus Nystedt, politisk sekreterare (C) i Västerås stad.

Det gränslösa arbetslivet har ett pris. 40 procent uppger att de har svårt att släppa tankarna på jobbet när de är lediga, 21 procent känner sig stressade och 10 procent har sömnproblem.

Främsta skälet till att ta med jobbet hem är svårigheter att hinna med arbetet under ordinarie arbetstid. Att det finns en sådan tradition på arbetsplatsen och att man tror att arbetsgivaren förväntar sig det, är andra orsaker.

Men tvång och hög arbetsbelastning är inte enda förklaringarna till gratisarbetet.

– Jag upplever sällan något tvång från mina två kommunalråd, det är nog mer självpåtaget från min sida, säger Magnus Nystedt.

 

Artiklar

Vi har ny webbplats!

Tidningen Vision har bytt hemsida och webbadress. Besök oss på tidningenvision.se.  2019-10-28

Foto: Jann Lipka.

Blev du bjuden på lönekalaset?

Majoriteten av Visions medlemmar i kommuner och regioner fick löne­ökningar mellan 2,4 och 3 procent i år. Luleå och ­Vetlanda toppar bland kommunerna. Väster­norrland fick högsta ­snittökning bland ­regionerna.  2019-09-23

Medicinska sekreteraren Dennis Lindgren Örcel, här med kollegan Carina Johansson, fick ett lönesamtal tack vare ett inlägg på Facebook. Foto: Karl Nilsson.

Missnöje trots extra ­satsning

Flera regioner gjorde speciella satsningar på medicinska sekreterare och tandsköterskor i år. I Region Västernorrland fick båda yrkesgrupperna fyra procents löneökning i genomsnitt. Men trots höjningarna jäser missnöjet med för låga löner.  2019-09-23

Eva-Lotta Nilsson.

”Vi i Vision måste ligga på”

”Löneökningarna är bra på många håll jämfört med övriga arbetsmarknaden. Men vi måste ­titta närmare på arbetsplatser som haft lägre löneökningar”, säger Visions förhandlingschef Eva-­Lotta Nilsson.  2019-09-23

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb