×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • Zara Strandh i Lund uppfann diktatmattan. Foto: André de Loisted

    Zara Strandh i Lund uppfann diktatmattan. Foto: André de Loisted

Zara uppfann diktatmatta

2017-11-30

Tidningen Vision nr 8 2017. En dansmatta inspirerade den medicinska sekreteraren Zara Strandh på barnsjukhuset i Lund att uppfinna en diktatmatta. Mattan gör att man både kan stå och sitta när man jobbar.

Diktatmattan fungerar nästan som en dansmatta. Med hjälp av fötterna kan man pausa/spela och spola både framåt och bakåt i diktatet.

– Jag fick idén till diktatmattan från en dansmatta. Jag tänkte att det borde gå att använda samma teknik, säger hon.

Fördelen är att man med hjälp av mattan både kan stå och sitta när man jobbar, vilket inte går med den vanliga diktatpedalen som kräver att man sitter ner.

– Att kunna variera sin arbetsställning är viktigt för att inte få ont i kroppen, konstaterar Zara Strandh.

För två år sedan skickade Zara in sin idé till Innovation Skåne, som hjälper anställda i regionen att utveckla idéer och förbättra effektiviteten och kvaliteten i den egna verksamheten. I dag finns tio prototyper av mattan som testats av medicinska sekreterare på Zaras arbetsplats. Testerna har gett ett så gott resultat att man beslutat att jobba vidare på en förbättrad prototyp. Målet är att diktatmattan till våren 2018 ska finnas på marknaden.

Artiklar

Vi har ny webbplats!

Tidningen Vision har bytt hemsida och webbadress. Besök oss på tidningenvision.se.  2019-10-28

Foto: Jann Lipka.

Blev du bjuden på lönekalaset?

Majoriteten av Visions medlemmar i kommuner och regioner fick löne­ökningar mellan 2,4 och 3 procent i år. Luleå och ­Vetlanda toppar bland kommunerna. Väster­norrland fick högsta ­snittökning bland ­regionerna.  2019-09-23

Medicinska sekreteraren Dennis Lindgren Örcel, här med kollegan Carina Johansson, fick ett lönesamtal tack vare ett inlägg på Facebook. Foto: Karl Nilsson.

Missnöje trots extra ­satsning

Flera regioner gjorde speciella satsningar på medicinska sekreterare och tandsköterskor i år. I Region Västernorrland fick båda yrkesgrupperna fyra procents löneökning i genomsnitt. Men trots höjningarna jäser missnöjet med för låga löner.  2019-09-23

Eva-Lotta Nilsson.

”Vi i Vision måste ligga på”

”Löneökningarna är bra på många håll jämfört med övriga arbetsmarknaden. Men vi måste ­titta närmare på arbetsplatser som haft lägre löneökningar”, säger Visions förhandlingschef Eva-­Lotta Nilsson.  2019-09-23

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb