×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • Tomas Stomberg. Foto: Mostphotos

    Tomas Stomberg. Foto: Mostphotos

  • Tomas Stomberg fick Karlstads kommuns klimatpris 2016 med motiveringen: ”En hängiven uppfinnare och eldsjäl som helt på eget bevåg tagit fram en unik halkbekämpningsprodukt som gett eko i vinterväghållningsbranschen, både i Sverige och utomlands.” 
Foto: Mostphotos

    Tomas Stomberg fick Karlstads kommuns klimatpris 2016 med motiveringen: ”En hängiven uppfinnare och eldsjäl som helt på eget bevåg tagit fram en unik halkbekämpningsprodukt som gett eko i vinterväghållningsbranschen, både i Sverige och utomlands.” Foto: Mostphotos

Varför är din saltlösning så bra?

2017-11-29

Tidningen Vision nr 8 2017. Hallå där Tomas Stomberg, produktions­ledare i Karlstads kommun.

– Karlstadslaken, som vi kallar den, har fler aktiva kloridjoner, som gör att den har längre verkan och klarar lägre temperaturer, vilket är bra vid halkbekämpning. Förutom färre saltningstillfällen bidrar den till minskad användning av tunga fordon och i förlängningen mindre utsläpp av växthusgaser. 

Hur kommer det sig att du började experimentera med en ny saltlösning?

– En rapport om hur kommunen hanterade sopsaltningen av cykel- och gångbanor visade att vi var helt kassa. Jag funderade på om det var personalen som gjorde fel, men det visade sig att andra kommuner hade samma problem.

– Då försökte jag ta fram en bättre halkbekämpningsvätska. Jag gjorde experiment i frysen hemma, till slut hittade jag den perfekta blandningen.

När insåg du att den var en fullträff?

– Vi gjorde flera tester, men det var först när vi använde den i verkligheten som vi såg att blandningen verkligen fungerar. Sedan dess har uppmärksamheten varit enorm.

Sedan klurade du vidare på annat?

– Ja, jag fick en ny idé. Man borde kunna göra något bra av all sand som sopas upp från vägarna, i stället för att köra allt till deponi och betala dyra avgifter. Jag fick 100 000 kronor från miljöförvaltningen till en förstudie och tog fram ett recept på hur man blir av med tungmetallerna från väggruset. Med min metod kan man återanvända 95 procent av gruset.

Hur stort är användningsområdet?

– Enormt, alla kommuner behöver grusa sina grusvägar varje år för att hålla dem i bra skick.

Artiklar

Vi har ny webbplats!

Tidningen Vision har bytt hemsida och webbadress. Besök oss på tidningenvision.se.  2019-10-28

Foto: Jann Lipka.

Blev du bjuden på lönekalaset?

Majoriteten av Visions medlemmar i kommuner och regioner fick löne­ökningar mellan 2,4 och 3 procent i år. Luleå och ­Vetlanda toppar bland kommunerna. Väster­norrland fick högsta ­snittökning bland ­regionerna.  2019-09-23

Medicinska sekreteraren Dennis Lindgren Örcel, här med kollegan Carina Johansson, fick ett lönesamtal tack vare ett inlägg på Facebook. Foto: Karl Nilsson.

Missnöje trots extra ­satsning

Flera regioner gjorde speciella satsningar på medicinska sekreterare och tandsköterskor i år. I Region Västernorrland fick båda yrkesgrupperna fyra procents löneökning i genomsnitt. Men trots höjningarna jäser missnöjet med för låga löner.  2019-09-23

Eva-Lotta Nilsson.

”Vi i Vision måste ligga på”

”Löneökningarna är bra på många håll jämfört med övriga arbetsmarknaden. Men vi måste ­titta närmare på arbetsplatser som haft lägre löneökningar”, säger Visions förhandlingschef Eva-­Lotta Nilsson.  2019-09-23

Till arkivet

Tomas Stomberg

Ålder: 49 år.
Titel: Produktions­ledare.
Arbetsplats: Teknik- och fastighetsförvaltningen i Karlstads kommun.
Bästa arbetsverktyg: Ensamheten – jag kan bara lösa problem om jag får vara ensam i lugn och ro.

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb